E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıFed kaynaklı realizasyon---

Fed kaynaklı realizasyon

Fed kaynaklı realizasyon
07 Nisan 2022 - 08:55 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalar mercek altına alınıyor.


Asya borsaları, ABD'li politika yapıcıların daha sıkı para politikası gereğine ilişkin daha agresif beklentiler içinde olmasından çekindiklerinden dünkü küresel bir satış dalgasına ayak uydurarak geriledi.

Dün akşam FOMC toplantı tutanaklarında FED üyelerinin ;bilançonun aylık 95 milyar dolar azaltılmasına yönelik bir plan üzerinde genel olarak anlaşmaya vardıkları, Fed bilançosundaki Hazine varlıkları miktarının aylık 60 milyar dolar ve mortgage destekli menkul kıymetlerin 35 milyar Dolar azaltılmasına, miktarların 3 aylık veya biraz daha uzun bir dönem için uygulanmasına yönelik bir planı
değerlendirdiklerini ortaya çıkardı. Varlık alımı azaltılması konusunda nihai bir anlaşma olmasa da katılımcılar "önemli ilerleme" sağlandığını ifade etmişler ve bilançonun daraltılması sürecinin 3-4 Mayıs'ta yapılacak FOMC toplantısında verilecek karar ile başlayabileceğini vurgulamışlar. FED üyelerinin bir çoğu gelecekteki toplantılarda faizin bir veya daha fazla kez 50 baz puan artırılmasının, özellikle enflasyon baskılarının yüksek veya yoğun olmaya devam etmeleri halinde, uygun olabileceğini de vurgulamışlar.

MSCI'nin Japonya dışındaki en geniş Asya-Pasifik hisseleri endeksi %0.53 ve Japon Nikkei %1.9, S&P 500 vadeli işlemleri %0.26 ve Nasdaq vadeli işlemleri %0.22 düşüşteler. 10 yıllık Hazine bonolarının getirisi %2.590 ile çok az değişiklik gösterirken, 2 yıllık tahvil getirisi %2.4511 den işlem görmekte.
Yeni yaptırımların Rusya üzerindeki ekonomik etkisi ve Fransa seçimlerinin sonucuna ilişkin belirsizlik nedeniyle euro da bir ayın en düşük seviyesine 1,0874$ geriledi ve 1,0885’i taban yapma çabasında. Dolar endeksi ise 99.778 ile Mayıs 2020'den bu yana en yüksek seviyesine dokundu ve 07.34 itibariyle 99.575 seviyesinde.
Petrol tarafında ise büyük tüketici ülkelerin arzdaki sıkılaşmaya karşı koymak için rezervlerinden petrol çıkaracaklarını söylemesinin ardından yükselişte, Brent ham petrol vadeli işlemleri %1.5 artışla varil başına 102.55$'a , ABD ham petrolü %1.3 artışla varil başına 97.35$'a yükselmiş durumda.

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

 

Borsadaki yükselişin sırrı

 

Günün önemli şirket haberleri 07/04/2022

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)