E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarFed istihdama odaklandı---

Fed istihdama odaklandı

Fed istihdama odaklandı
10 Temmuz 2013 - 21:21 borsagundem.com

Fed'in Haziran ayı toplantı tutanaklarına göre banka varlık alımını azaltmadan önce istihdamda daha ciddi iyileşme görmek istiyor

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) haziran ayındaki toplantı tutanaklarında, birçok Fed üyesinin, varlık alımlarında yavaşlamaya gidilmeden önce istihdam piyasasında ilerleme görmek istediği gözlendi.
Fed'in 18-19 Haziran'da yapılan toplantısının tutanakları yayımlandı.
Toplantıda Fed üyeleri arasında, Fed'in varlık alımlarına dair zaman çizelgesinin en iyi nasıl iletilebileceği konusunda tartışma yaşandığı ortaya çıktı.
FED'in birçok üyesi, toplantıda bankanın varlık alımlarını azaltmasından önce istihdam piyasasındaki ilerlemenin sürdürülebilir düzeye ulaşması gerektiği yönünde görüş bildirdi. Tutanaklara göre, FED üyelerinden birçoğu, varlık alımlarında yakın bir zamanda azaltmaya gidilebileceği konusunda kendilerinden emin bir tavır ortaya koydu.
Tutanaklarda, bazı üyeler toplantı sonrasındaki açıklamada bunun yansıtılmasını isterken, diğerlerinin ise böyle bir açıklamanın yanlış yorumlanabileceği görüşünü dile getirdiği görüldü. Sonuç olarak, üyelerin çoğunluğu Fed Başkanı Ben Bernanke'nin bankanın duruşunu basın toplantısında izah etmesi gerektiği ve Bernanke'nin varlık alımlarında herhangi bir azaltmanın ekonomik görünüme bağlı olacağını vurgulaması düşüncesinde mutabık kaldı.
Tutanakların, FED Başkanı Ben Bernanke'nin 18-19 Haziran'daki toplantı sonrasında yaptığı açıklamaları yansıttığı gözleniyor. Bernanke, Fed'in, varlık alımlarını bu yıl içerisinde muhtemelen yavaşlatabileceği ve ekonominin güçlenmeye devam etmesi halinde ise 2014 ortası civarında sona erdirebileceğini belirtmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • haluk11 Temmuz 2013 08:27

    en büyük manipülatör FED ve AMB merkez bankaları başkanları !!!

  • Mert11 Temmuz 2013 02:17

    Yarin buyuk ihtimal borsa yukselir.

  • önder11 Temmuz 2013 00:35

    Bist'e yansıması nasıl olur?

  • islam10 Temmuz 2013 23:13

    Çok farklı bir açıklama değil. Kesin kararlılar ama daha çok veri görmek istiyorlar. Geçen gün bir tanesinde bile -3 yaptık. Alıştıra alıştıra endeksimiz düşecek. Bir de bakmışız ki 50-60 binler arası. Bence yarını artı kapatırız.

  • Analist10 Temmuz 2013 22:33

    borsaların sağlıklı işlemesinin birinci şartı yarın ne olacağını oyuncuların bilmemesidir. Malesef herkes 3 ay sonra ne olacağını biliyor ise orada sağlıklı fiyat oluşmaz. Bence ne olacağından ziyade FED ne olmayacağını söylemeli. ECB faizler bu seviyenin üzerine uzun süre çıkmaz diyerek daha dürüst davrandı.

  • FATİH10 Temmuz 2013 22:29

    soru cevap bölümü önemli

  • Yumusak gecis mı?10 Temmuz 2013 22:23

    sindire sindire olması gerektiği için bu kadar yumuşak açıklama çıktı.biden olsa kime satacak hisseleri aman yutmayın numarayı.

  • Borsacı10 Temmuz 2013 22:11

    Anladığım kadarı ile ABD şirketlerinin hisselerini alın diyor.

  • emre10 Temmuz 2013 22:03

    Bist ne olur ?

  • fatih10 Temmuz 2013 21:42

    Kesin anlamda sonlandırmaya karar vermişler bakalım sonuçları ne olacak, büyük olasılıkla Ekimde azaltım 2014 de sonlandırcaklar