E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıFed, güvercin görünümlü şahindi---

Fed, güvercin görünümlü şahindi

Fed, güvercin görünümlü şahindi
03 Kasım 2022 - 09:01 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan haftalık bültende piyasalar mercek altına alınıyor

Son 2 gündür Fed öncesinde temkinli bir seyir halinde olan piyasalarda Fed’in faiz kararı ilk önce olumlu karşılandı ancak basın toplantısı başlamasıyla birlikte sert geri çekilme görüldü. Faiz kararı açıklamasıyla %3,97 seviyelerine kadar düşen ABD 10 yıllık tahvil getirileri basın açıklamasının ardından %4,09 seviyesine kadar yükseldi.

ABD endekslerinde Fed Başkanı Powell’ın açıklamaları sonrasında %3’ü aşan kayıplar görüldü. ABD vadeli piyasaları ise an itibariyle pozitif işlem görüyor.

Avrupa endeksleri, Fed’i %1’e varan satıcılı bir seyirle beklemeyi tercih etti. Öte yandan bölgedeki imalat PMI’ın ise 48,4’ten 46,4’e geriledi

Asya endekslerinde yükseliş ağırlıklı seyir bugün kendini satıcılı seyire bıraktı. Satışlarda Fed etkisinin yanı sıra Çin’deki sıfır kovid politikasına devam kararı çıkması etkili oldu.

BİST100 endeksinde 2 gündür 4100 seviyesinden satışların geldiğini görmekteyiz. Bu seviye dolar bazlı olarak 220$ seviyesine denk geliyor. Aynı zamanda bu seviye endeksin 2008 yılından beri geçemediği bir seviye ve şu ana kadar bu seviyeyi geçebilecek bir katalizör bulunamadı. Bu seviyenin geçilememesi durumunda ise endekste bir düzeltme hareketi gelebilir. Dolar bazlı grafiklerde ise 218$ seviyesinden fiyatlanıyoruz. 213$ seviyesi üzerinde kalıcılık sağlamaya devam ettiğimiz sürece 220$ direnci hedeflenebilir. 220$ seviyesi üzerinde hacimli bir kalıcılık sağlanması halinde ise yükseliş yönlü fiyatlanmaların ivme kazanacağı görüşündeyiz. Olası geri çekilmelerde ise 211$ desteğini takip ediyor olacağız.

Bugünün veri akışında ise içeride saat 10:00’da enflasyon verisini takip edeceğiz. Ayrıca, ABD ve İngiltere’den PMI verileri, İngiltere faiz kararı ve yine ABD’den devam eden işsizlik haklarından yararlanma, devam eden işsizlik sigortası başvuruları ve fabrika siparişleri gündemimizde yer alacak.

BİST100 endeksinde pozitif bir açılış beklemekteyiz.

Borsada hacmin yüzde 23'ü beş hissede

 

Fed sonrası bakır fiyatlarında gevşeme

 

Asya hisselerinde Fed düşüşü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)