E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıFED faiz kararı, dolara yön verecek---

FED faiz kararı, dolara yön verecek

FED faiz kararı, dolara yön verecek
12 Haziran 2023 - 13:03 borsagundem.com

Fed faiz artırımını sona erdirme sinyali verir ise ABD dolarının değer kaybedebileceği öngörüldü.

Ebury stratejisti Matthew Ryan, Fed'in çarşamba günü sona erecek FOMC toplantısı sonrası yapacağı açıklamada faiz artırımlarının şu an için bitirildiğine işaret etmesi halinde ABD dolarının düşebileceğini söyledi.

Ryan, ABD'de sürpriz enflasyon verisi sonrasında Fed'in önceki faiz artırımlarının etkilerini değerlendirerek faiz artırımını durdurmasının büyük olasılık olduğunu belirtti.

Fed'in yılın geri kalanında da faizi sabit tutma sinyali verebileceğine dikkat çeken Ryan, "Piyasalar Fed'in Temmuz'da 25 baz puanlık sir artırım daha yapacağını fiyatlıyor, ancak Fed'in şu an için sıkılaştırmanın bittiğine işaret etmesinin dolar için net bir aşağı yönlü sinyal olarak görüymesi büyük olasılık" die konuştu.

Fed Başkanı Powell şahinleri ikna edebilecek mi?

 

Fed, Haziran’da faiz artışına gidebilir

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • borsacı12 Haziran 2023 20:04

    bizde dünyada eşi benzeri olmayan ekenomist var sagolsun TL dünyada en çok deger kaybetmesine ragmen uçuyoruz diyor neyse uçuş fitini yüseltip uçuşa devam diyoruz amma batırana kadarana uçuştayız.