E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıFED enflasyona göre karar verecek---

FED enflasyona göre karar verecek

FED enflasyona göre karar verecek
10 Ocak 2023 - 08:13 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor.

FED yetkilileri bu hafta açıklanacak olan ABD enflasyon verisinin, 2022 yılında yaptıkları büyük faiz artırımları yerine, faiz artırımlarının hızını yavaşlatıp yavaşlatamayacaklarına karar vermelerine yardımcı olacağını söylüyor.

Bunun üzerine Atlanta Fed Bank Başkanı Raphael Bostic , 25 baz puanlık bir artışı “daha ciddiye alabileceklerini ve yönde hareket edilmesi” gerektiğini söyledi. San Francisco Fed Başkanı Daly ise , Şubat ayı toplantısında hem 25 hem de 50 baz puan faiz artışının masada olduğunu açıkladı. Perşembe günü yayınlanacak olan ABD enflasyon verisi son gelen verilerdeki görülen soğumayı doğrularsa FED artık daha güvercin adımlar atabilir mi sorusunu gündeme getirebilir.

Fed’in sıkılaşma politikasına ilişkin ılımlı beklentiler doları baskılarken, küresel piyasalarda altın fiyatlarının yükselmesine yol açtı. Spot piyasada altının onsu 1.880 dolar seviyesinin üzerini test etti. ABD borsalarında karışık seyir hakim olurken, S&P 500 endeksi %0,08, Dow Jones endeksi ise %0,34 düşüş ile kapattı. Nasdaq ise günü %0,63 puan artış ile kapattı.

Asya piyasaları ise ABD’nin enflasyon verileri öncesi satıcılı seyretti ve KOVID-19 kısıtlamalarının ardından Çin’in yeniden açılması emtiaları yükseltti.

MSCI’nin Japonya dışındaki en geniş Asya-Pasifik hisse endeksi sabah itibariyle %0,02 düşüş gösterdi., Hong Kong’un Hang Seng endeksi %0,34 düştü. Japonya Nikkei ise Asya piyasalarının aksine %0,75 değer kazandı.

Yatırımcılar faiz artışlarında netlik beklerken petrol fiyatları bu sabah kapanışa göre sınırlı değişim gösterdi. ABD ham petrolü varil başına %0,07 düşüşle 74,58 dolara geriledi. Brent bu sabah itibariye %0,60 düşüşle 79,17 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Yeni günde yurt içinde sanayi üretimi ve iş gücü istatistikleri takip edilecek. Yurt dışında ABD’de NFIB küçük işletmeler güven endeksi ve toptan stoklar ile Brezilya enflasyonu öne çıkıyor.

Altında yatay seyir

 

Asya borsaları karışık seyirde

 

Tokyo’da enflasyon son 40 yılın zirvesinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)