E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış Piyasalar'Fed büyük hata yapmış olabilir'---

'Fed büyük hata yapmış olabilir'

'Fed büyük hata yapmış olabilir'
11 Temmuz 2013 - 06:54 borsagundem.com

Ünlü ekonomist Paul Krugman, ABD Merkez Bankası’nın tahvil satın alma programını sonlandırma mesajını büyük bir hata olarak değerlendirdi

Dün gece toplantı tutanaklarını açıklayan ABD Merkez Bankası Fed, ekonomide iyileşme öngörülerinin gerçekleşmesi durumunda, tahvil satın alarak sağladıkları parasal genişlemeyi bu yılın sonunda azaltabileceklerini açıkladı.
Bu açıklamaya ünlü ekonomist Paul Krugman’dan eleştiri geldi.
Krugman, Fed’in tahvil satın alma programını 2014 sonunda tamamen bitirebileceği yönündeki mesajı “tarihi hata” olarak değerlendirdi.
Krugman, New York Times gazetesinde yayımladığı blog yazısında “Bernanke’nin açıklamaları iyi bir gelişme değil. Olaylar öngördükleri gibi gelişebilir tamam ama bu durumun tarihi bir hataya dönüşme olasılığı da yüksek. İlk önce şundan emin olmalıyız. ABD ekonomisi hâlâ derin bir boşluğun içinde özellikle de işsizlikten ziyade istihdam oranlarına bakıldığında bu çok net görülüyor” dedi.
Krugman, son dönemde azalan işsizlik oranında yaşlı ABD’lilerin de iş bulmalarının etkisinin olduğunu, bu yüzden ABD istihdam piyasasının iyileşmeden uzak olduğunu söyledi.
Ünlü ekonomist ABD’deki enflasyonun Fed’in hedefinin altında olduğunu, her ne kadar Fed yetkilileri bu durumun iyileşeceğine inansa da herkesin krizin başından bu yana ABD Merkez Bankası’nın aşırı iyimser düşündüğüne inandığını söyledi.
Krugman, ABD ekonomisinin hala yardıma ihtiyaç duyduğunun da altını çizdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)