E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıFed bekleniyor---

Fed bekleniyor

Fed bekleniyor
25 Temmuz 2023 - 09:07 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor

Fed öncesinde %98 olasılıkla 25 baz puanlık faiz artışı fiyatlanırken risk iştahının açık olduğunu söyleyebiliriz. Yarınki Fed toplantısı öncesinde ise en önemli soru Temmuz sonrasında faiz artırımı devam edecek mi?

ABD endeksleri %0,50 civarında yükselişle günü tamamladı. ABD vadelileri ise yataya yakın negatif konumda yer alıyor.

Avrupa endeksleri enerji hisseleri önederliğinde iyimser bir görünümle günü sonlandırdı. Petrolde görülen yükselişle sektör hisselerinde %4’e varan bir değer kazanımlarını gözlemledik. Öte yandan bölge ülkelerinden gelen PMI verileri ise resesyon beklentilerini artırıyor.

Asya endekslerinde Japonya hariç pozitif bir hava hakim. Özellikle Çin’de özellikle gayrimenkul sektörüne yönelik teşvik beklentilerinin fiyatlandığını söyleyebiliriz.

BIST100 Endeksi dünü 7.35 (% 0.11) puanlık yükseliş ile 6.695 seviyesinden ve 136.444 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Borsa İstanbul’daki yüksek hacimli çıkış hareketi kâr satışlarına rağmen devam ediyor. Hisse bazlı hareketlilik yoğun görülürken enerji sektörü dikkat çekerken bazı şirketlerin satın alma haberiyle oluşan hareketlilik dikkat çekiciydi. Bankacılık hisseleri Akbank hariç zayıftı. Döviz kurlarında ivme kaybı görülmekle birlikte yükseliş korunuyor.

Bugün Almanya’dan İfo İş İklimi Endeksi, ABD’den Conference Board tüketici güveni ve içeride kapasite kullanım oranı ile imalat güveni verilerini takip edeceğiz.

BİST100 endeksinde yataya yakın pozitif bir açılış bekliyoruz.

Buğday fiyatları 5 ayın en yüksek seviyesini gördü

 

12 göstergesi "al" veren hisseler (25.07.2023)

 

'Kredi büyüme hızı yavaşlar'

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)