E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBullard: Fed geçici hızlanmaya kalıcı faiz artırımıyla karşılık vermemeli---

Bullard: Fed geçici hızlanmaya kalıcı faiz artırımıyla karşılık vermemeli

Bullard: Fed geçici hızlanmaya kalıcı faiz artırımıyla karşılık vermemeli
28 Haziran 2018 - 22:14 borsagundem.com

St Louis Fed Başkanı Bullard, yeni faiz artırımlarının doğru olmayacağını söyledi

ABD Merkez Bankası (Fed) St.Louis Şubesi Başkanı James Bullard, bankanın ülke ekonomisindeki geçici ivmelenmeye kalıcı faiz artırımlarıyla karşılık vermemesi gerektiğini söyledi.

Bullard, St.Louis kentinde yaptığı konuşmada, Amerikan ekonomisinin ikinci çeyrekte hızlanmasının yeni faiz artırımları için yeterli gerekçe olmadığını vurguladı.

"Fed, büyümedeki geçici hızlanmaya kalıcı faiz artırımlarıyla karşılık vermemeli" ifadesini kullanan Bullard, bankanın şu anki faiz oranının iyi olduğunu ifade etti.

Ticaret gerilimlerine de değinen Bullard, yetki bölgesindeki şirket yöneticilerinden "endişe dolu tepkiler" aldığını belirterek, "Ekonominin tüm alanları etkilendi ancak tarımın büyük zarar gördüğü muhakkak" dedi. Bullard, belirsizliğin işletmeleri olumsuz etkilediğini dile getirdi.

Fed, haziran toplantısında politika faizi oranını yüzde 1,50-1,75 aralığından yüzde 1,75-2,00 aralığına çıkarmıştı.

Bloomberg'e röportaj veren Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic iş dünyası liderlerinin ticaret savaşı ihtimaline karşı derin endişe duyduklarını kendisine aktardıklarını söyledi.

Bostic, "İş dünyasında ticaret savaşına ilişkin büyük endişe hakim ve bütün sektörlere yayılıyor. Bu bence herkesin maruz kaldığı bir his. Ben de çok endişeli hissesiyorum" dedi.
Bu yıl bir tane daha faiz artışı yapılması taraftarı olan Bostic, "Hızlı faiz artışı, büyük ihtimalle hedeflerin aşılmasına neden olacaktır" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)