E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiFed Başkanı Powell'dan 'faiz artırımı' sinyali---

Fed Başkanı Powell'dan 'faiz artırımı' sinyali

Fed Başkanı Powell'dan 'faiz artırımı' sinyali
21 Mart 2022 - 21:43 borsagundem.com

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, faiz artımına dair yaptığı açıklamada, “Fed gerekirse her seferinde 25 baz puandan fazla faiz artışı yapacaktır.” ifadelerini kullandı

Fed Başkanı Powell, Ulusal İşletme Ekonomisi Derneği’nde yaptığı açıklamada, Merkez Bankası’nın enflasyonu düşürmek için "gerekli adımları" atacağını belirtti.

Powell konuşmasında, "Federal fon oranını 25 baz puanın üzerine çıkararak daha agresif hareket etmenin uygun olduğuna karar verirsek, bunu yapacağız." dedi.

Fed'in para politikasını doğal faiz seviyeleri üzerinde sıkılaştırması gerekmesi halinde bunu yapacağını söyleyen Powell, enflasyon görünümünün bu yıl büyük oranda kötüleştiğini açıkladı.

Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) geçen hafta politika faizini yüzde 0,25-0,50 aralığına yükselterek, Kasım 2018'den bu yana ilk kez faiz artışı kararı almıştı. Powell, Mart ayı toplantısının ardından yaptığı basın açıklamasında, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin gıda, enerji ve diğer emtia fiyatlarını ve enflasyon baskılarını artırdığını belirtmişti.

Gundlach: FED sonrası borsalar terse dönecek

 

Fed sıkı işgücü piyasasından endişe duyuyor

 

Powell: Fed gerek görürse faiz artışında hızlı hareket edecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)21 Mart 2022 22:28

    ABD de bir çok veri istenen düzeyde.Reel iş hayatında ve iş gücünde gerçek ücret gelirleri = temel gıda ve hayat standardını yakaladı. ekeonomik veriler = reel veriler hayat ve konfor ile uyumlu. FED o bakımdan var olan düzeni tehdit eden ENFLASYON karşısında kontrolu kaybetmek istemiyor. FED yaşanan normalleşme karşısında Rusyanın enerji tehdidi karşısında  şuan dünyada oluşacak enflasyon oluşumunu gördü. Global enflasyona karşı FAİZ arttıracak. Avrupa ve diğer dünya devletlerine mesaj verdi. Ben Faizleri  arttırabilirim. Sizlerde aynı model ile beni takip edin, Hazırlıklarınızı yapın.Hem ABD ihracat -İthalat yerli/yabancı firmalarına mesaj bu. ABD de bu durum böyle yorumlandı. Ülkemizde sabah kalkıyon borcun 2 kat artıyor :D, akşam yatıyorsun Düğün altınların 2 ye katlıyor, kar..ertesi gün uyanıyorsun zarar...