E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıFaizlerdeki yükselişe bağlı olarak piyasalarında görünüm zayıf---

Faizlerdeki yükselişe bağlı olarak piyasalarında görünüm zayıf

Faizlerdeki yükselişe bağlı olarak piyasalarında görünüm zayıf
19 Ocak 2022 - 09:18 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne satıcılı ve volatil bir açılışla başlaması bekleniyor.

Fed’in daha agresif bir sıkılaşmaya gideceğine dair endişeler ve ABD tahvil faizlerindeki yükseliş eğilimi küresel risk iştahı ve riskli varlıklar üzerinde baskının artış kaydetmesine neden oluyor. Mevcuttaki bu gelişmelere ek olarak Rusya – Ukrayna arasında yüksek seyreden gerilim de jeopolitik riskleri canlı tutuyor. Haber akışları ve gelişmelere hassasiyet yüksek seyrederken, dün Borsa İstanbul’da yaşanan sert satışlar dikkat çekti.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

• 12:00 Euro Bölgesi – Cari İşlemler Dengesi Önem: Orta
• 16:30 ABD – Konut Başlangıçları Önem: Orta

BIST-100 Güne Başlangıç

Fed endişeleri ve faizlerdeki yükselişe bağlı olarak hisse piyasalarında zayıf görünüm devam ediyor. Gün içinde satışların yaşandığı BIST-100’de günün son bölümünde jeopolitik riskler, algoritmik işlemler ve panik satışlarının etkisiyle sert satışlar etkili oldu. BIST-100 Endeksi devre kesiciye bağlı erken kapanışla günü %5,08’lik kayıpla 1.979,83 puandan tamamladı. ABD borsaları günü %1’leri aşan düşüşlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah satıcılı seyir devam ediyor. Asya piyasalarında kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne satıcılı açılışlarla başlamaları
bekleniyor. Endeks kapanışında 13,61 – 13,65 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 13,55’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne satıcılı ve volatil bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Yılın ilk 11 gününü yükselişle tamamlayan BIST 100’de dün tek günde bu kazançların büyük bir bölümü geri verildi. Son yarım saate girildikten sonra açılış fiyatının üzerinden %5 değer kaybı
yaşanması ile endekste devre kesici çalıştı ve seans erken tamamladı. Son günlerde endekste teknik göstergelerde oluşan zayıflıklar, sıkışma alanının aşağı kırılması, algoritmik stop emirlerinin devreye girmesi gibi gerekçeler satışların panik havasına dönüşmesine neden oldu. Bugün endekste açılışta test edilmesi muhtemel olan düzeltmede %38,2 seviyesinin ve 22 günlük ortalamanın bulunduğu 1.960 izleyeceğimiz ilk destek olacak. Buranın altında satışların daha da sertleşmesi söz konusu olabilir. Bu durumda 1.910 ve devamında 1.870 izleyeceğimiz diğer destek noktaları olacak.

Çelebi ve Logo sorusu

 

Borsalarda 'savaş' korkusu

 

Günün önemli şirket haberleri 19/01/2022

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)