E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFaiz oranları neden düşük?---

Faiz oranları neden düşük?

Faiz oranları neden düşük?
22 Kasım 2013 - 11:29 borsagundem.com

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi, Euro Bölgesi ekonomilerinde ilerleme olduğunu fakat daha büyük mücadeleye ihtiyaç olduğunu belirtti

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin bugün bankacılık konferansında yaptığı değerlendirmede Euro Bölgesi'nde durum geçen yıldan bu yana büyük gelişim gösterdiğini belirtti. Buna karşılık hala büyük mücadeler ile karşı karşıya olunduğunu belirten Draghi, "toparlanmayı korumamız gerek" deid.

ECB'nin Euro Bölgesi için bir bütün olarak hareket etmesi gerektiğini dile getiren ECB Başkanı, bankanın enflasyon risklerinin çok yüksek, çok düşük olduğu zamanlarda harekete geçmesine ihtiyaç olduğunu belritti.

"Faiz oranları düşük çünkü ekonomi zayıf" diyen Draghi, düşük faizlerinin zaman içinde finansal istikrarı tehdit ettiği doğru oduğunu ancak bunu henüz görmediklerini söyledi.

Stres testlerinin ana parametrelerinin AB ile birlikte Ocak sonuna kadar açıklamayı planladıklarını kaydeden Mario Draghi, banka stres testlerinin kredibilitesinin sağlanması için, ulusal ve AB seviyesinde net kamuoyu desteğine ihtiyaç olduğuna değindi

Draghi, "sermaye açıklarının kapatılması için uygun düzeltici adımları destekleyeceğiz" derken, bankalar için tek elde çözüm mekanizmasının, acil bir konu olarak görülmesi gerekiğinin altını çizdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)