E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıFaiz kararı öncesi ve sonrası gün içi dalgalanma oluşabilir---

Faiz kararı öncesi ve sonrası gün içi dalgalanma oluşabilir

Faiz kararı öncesi ve sonrası gün içi dalgalanma oluşabilir
21 Ocak 2021 - 09:40 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne alıcılı bir eğilimle başlaması bekleniyor

BİST: Güne alıcılı bir eğilimle başlayan BIST-100 endeksi gün içinde bankacılık endeksi öncülüğünde kar satışlarıyla karşılaşsa da gün sonuna doğru gelen alımlarla %0,28 yükselişle 1.569,35 ile yeni tarihi yüksek seviyeden tamamladı. Bankacılık endeksi %0,87 düşüşle negatif ayrışmasını devam ettirdi. Yurtdışı borsalar günü kısmen güçlü alımlarla kapatırken, ABD başkanlık değişimi sonrası güçlü teşvik beklentileriyle yükselişini devam ettirmesi beklenmektedir. Global risk alma iştahında büyük bir bozulma yaşanmadıkça BIST’te de kar satışları yaşansa da sınırlı kalması ve yurtdışı borsalara paralel yükselişine devam etmesi beklenmektedir. EM para birimleri günü genel olarak değer kazancıyla tamamlarken, TL’de benzer şekilde TCMB faiz kararı öncesi günü değer kazancı ile kapattı. CDS’ler günü 334 seviyesinden kapatırken, son dönemde sınırlı da olsa yükseliş eğilimi dikkat çekiyor. CDS’lerdeki yükselişin devam etmesi TL varlıkların kısa vadede negatif ayrışmaya neden olabilir. Ancak CDS’ler 365 seviyesi altında kaldıkça TL varlıklarda ve BIST’te ciddi bir bozulma oluşması beklenmez. CDS’lerin tekrar 320 seviyesi altına gelmesi ise TL varlıklar ve BIST’te bankacılık hisseleri öncülüğünde pozitif fiyatlamanın devam edeceğinin işaret edecektir. TCMB’nin bugünkü toplantıda piyasa beklentisine paralel faizlerin sabit tutmasını bekliyoruz. PPK metninde güçlü sıkı duruşa ilişkin ifadelerin korunması durumunda TL’de değer kazançlarının devam etmesini ve BIST’te bankacılık endeksi öncülüğünde yükselişin güç kazanmasını sağlaması beklenir. Para politikasına ilişkin ifadelerde yumuşama olması durumunda tam tersi yönde bir fiyatlama oluşması beklenir. BIST kapanışına göre ABD ve Almanya vadeli endeksleri alıcılı seyir izlerken, Asya borsalarında güçlü yükseliş eğilimi var. Endeksin güne alıcılı bir eğilimle başlaması ve yurtdışı borsalardaki eğilime paralel yükseliş trendini koruması beklenmektedir. Ancak TCMB faiz kararı öncesi ve sonrası gün içi dalgalanma oluşabilir.

Para ve Döviz Piyasaları:

Dolar paritesi, 7,4039-7,4352 bandında işlem görerek gün sonunu, önceki gün sonuna göre %0,60 oranında değer kaybıyla 7,4040 seviyesinden tamamladı. %50 Dolar ve de %50 Euro içeren döviz sepeti karşısında ise Lira %0,70 oranında değer kazandı. Dün, borçlanma araçları piyasasında %13,41-%13,50 seviyeleri arasında dar bir bantta hareket eden on yıllık gösterge tahvilinin getirisi, önceki kapanışa göre 4 baz puan artışla günü, %13,49 seviyesinden tamamladı.

Yurt İçi Gündem:

Bugün Tüketici Güven Endeksi ve Merkez Bankası faiz kararı açıklanacak. Tüketici güveninde son dönem uygulanan politikalar sonucu hafif toparlanma eğilimi başlamış durumda. Piyasada Merkez Bankasının faizleri bu ay sabit tutacağı beklentisi hakim. Piyasa beklentisine paralel olarak faizlerde herhangi bir değişiklik beklemiyoruz. Kararın detaylarını içeren raporumuz gün içinde yayımlanacaktır.

Plastikkart ve Yünsa sorusu

 

Günün önemli şirket haberleri 21/01/2021

 

Yabancılar hangi hisselerde işlem yapıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)