E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGünün önemli şirket haberleri 21/01/2021---

Günün önemli şirket haberleri 21/01/2021

Günün önemli şirket haberleri 21/01/2021
21 Ocak 2021 - 09:00 borsagundem.com

Piyasalar açılmadan okunması gereken günün öne çıkan şirket haberleri...

#ADESE ADESE - Konya’da bulunan Adakale, İşgalman, Gökdene Toki, Uzunharmanlar ve Malazgirt Şubelerinin Meteor İnovasyon İnşaat’a devri için sözleşme imzalanmasına ve mağaza kapanışları için işlemlerin başlatılmasına karar verildiği açıklandı.

#AKBNK AKBANK - 89 gün vadeli 1 milyar TL tutarında bono ihraç edildi.

#AKSEN AKSA ENERJİ - Özbekistan Taşkent'te 240 MW kurulu güçteki doğalgaz kombine çevrim santraline ek olarak 230 MW kurulu güçte bir doğal gaz kombine çevrim santrali kurulacağı, Taşkent'in güneybatısında bulunan Buhara'da 270 MW kurulu güçte doğalgaz kombine çevrim santrali kurulacağı ve yatırımların gerçekleşmesiyle birlikte Özbekistan'da toplam 740 MW kurulu güce erişileceği açıklandı.

#ATEKS AKIN TEKSTİL - Borsa tarafından şirket paylarına 19 Şubat’a kadar açığa satış, kredili işlem yasağı ve brüt takas tedbiri getirildi.

#AYGAZ AYGAZ - Bangladeş’te LPG temini, dolumu ve dağıtımı alanında faaliyet göstermek üzere ön lisansa sahip olacak United LPG şirketinin %50’sine sahip olunması kapsamında sözleşmede bazı şartların tamamlandığı ve kapanış işlemlerinin gerçekleştiği açıklanırken, tarafların haklarını düzenleyen Ortaklık Sözleşmesi ve Ortak Girişim Şirketi ile United Group arasında Ortak Girişim Şirketi'nin faaliyet göstereceği bölgelerden birisi için Arsa Kira Sözleşmesi ve Geçiş Sözleşmesi de imzalanarak yürürlüğe girdiği, Bangladeş'te kurulu United Group ile kurduğu Ortak Girişim Şirketi'nin adının United Aygaz LPG Ltd olmasına karar verildiği açıklandı.

#CRDFA CREDITWEST - 200 milyon TL’ye kadar borçlanma aracı ihraç edilmesine karar verildi.

#DOHOL DOĞAN HOLDİNG - Şirketin bağlı ortaklılarından Galata Wind Enerji’nin halka arz edilmesi çalışmalarına başlandığı açıklandı.

Doğan Holding yeni bir halka arza hazırlanıyor

 


#EGPRO EGE PROFİL - Medyalarda yer alan Şirketin hakim ortağı Deceuninck NV'nin şirket paylarını satacağı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı açıklandı.

#EKGYO EMLAK KONUT -
- Şirket tarafından geliştirilen projelerde, 2020 yılında toplam 15,2 milyar TL brüt 1.631.044 m 2 büyüklüğe ulaşan,10.908 adet bağımsız bölümün satışının gerçekleştirildiği açıklanırken, yıllık hedefin %296 oranında üstüne çıkıldığı belirtildi.
- Şirketin 2021 yılı hedefleri kapsamında 1. çeyrekte 158.665 m 2 toplam brüt satış alanı ve toplam 1,8 milyar TL satış değeri, 2.çeyrekte 235.075 m 2 toplam brüt satış alanı toplam 2,6 milyar TL satış değeri, 3. çeyrekte 314.063 m 2 toplam brüt satış alanı ve 3,7 milyar TL satış değeri, 4. .çeyrekte; 249.898 m 2 toplam brüt satış alanı ve 2,9 milyar TL satış değeri olduğu açıklandı.
- Şirketin 2021 yılında 15 ihale programı olduğu açıklandı.
- Şirket tarafından İstanbul Sarıyer Ayazağa Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin 2. Oturumunun yapıldığı, ihalede verilen en yüksek teklifin Şirket tarafından gerçekçi bulunmaması nedeniyle ihalenin iptal edilmesine karar verildiği açıklandı.

#EPLAS EGEPLAST - Şirketin faaliyetlerine devam ettiği taşınmaz ve makinelerine ilişkin VAKBN’nin ihalesine katılarak, 120,4 milyon TL tutar ile ihaleyi kazanması kapsamında, ihale tutarı olan 120,4 milyon TL’nin bankaya nakden ödendiği açıklandı.

#EPLAS / #MZHLD EGEPLAST / MAZHAR ZORLU HOLDİNG - TMSF ile şirket iştiraki Güçbirliği Holding arasındaki protokolde yer alan ve yeni bir ödeme planı verilmesine ilişkin, Belediye ile şirket iştiraki Güç Yapı İnşaat arasındaki görüşmelerin devam ettiği açıklandı.

#EREGL EREĞLİ DEMİR ÇELİK - Şirkete Karadeniz Ereğli Belediyesi tarafından 139,1 milyon TL para cezası tebliğ edildiği, Şirketin vergi ve diğer tüm yükümlülüklerini zamanlı ve kanunlara tam uyumlu olarak yerine getirdiği açıklanırken, söz konusu uygulamanın hukuka ve ilgili mevzuata uygun olmadığı değerlendirildiğinden konuya ilişkin Şirket tarafından hukuki süreç başlatılacağı açıklanmasının ardından, söz konusu davalarda Mahkeme tarafından yürütmenin durdurulması kararı verilmesi sonrasında, işlemlerin iptali için açılan davalarda, Şirket lehine davanın kabulü ve işlemin iptali yönünde verilen kararların Şirkete tebliğ edildiği, Karadeniz Ereğli Belediyesi tarafından yapılan mühürleme ve para cezası işleminin iptal olduğu açıklandı.

#FORMT FORMET ÇELİK KAPI - Sermaye artırımından elde edilmesi beklenen fonun 80 milyon TL’sinin finansal borçların ve ticari borçların ödenmesinde, 40 milyon TL’sinin işletme sermayesinin güçlendirilmesinde, 90 milyon TL’sinin yatırımlarda ve 14 milyon TL’sinin iş geliştirmede kullanılmasının planlandığı açıklandı.

#GENTS GENTAS - Şirketin Gebkim OSB'de yer alan taşınmazının 2018 yılında Şirket iştiraki Gentaş Kimya’ya 5,6 milyon TL bedel ile gerçekleşen satışının, SPK’nın talebi doğrultusunda yaptırılan değerleme raporu sonrasında oluşan 7,9 milyon TL fiyat farkı ve hesaplanan 4,7 milyon TL faiz tutarı ile birlikte 12 ayda taksitler halinde tahsil edilmesine karar verildiği açıklandı.

#HLGYO HALK GMYO - 2021 yılı için şirket portföyünde bulunan gayrimenkullerin değerlendirilmesinde ve portföye alınabilecek ve değerleme gerektirecek varlıklar için Net Kurumsal Gayrimenkul Değerleme ve Yetkin Gayrimenkul Değerleme’den hizmet alınmasına karar verildiği açıklandı.

#INFO İNFO YATIRIM -
- 91 gün vadeli 10 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.
- Şirket ortaklarından Sibel Gökalp'in sahip olduğu, Şirket sermayesinin %30,0'una karşılık gelen toplam 30.000.000 adet pay, 6,25 TL fiyatla bugün alıcı Hedef Finansal Yatırımlar’a Toptan Alış Satış işlemleri kapsamında satılacak.

#INTEM İNTEMA - Borsa tarafından şirket paylarına 20 Nisan’a kadar açığa satış, kredili işlem yasağı, brüt takas tedbiri, emir değiştirme tedbiri, emir toplama aşamalarında denge bilgisi yayının kısıtlanması ve piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması tedbirleri getirildi.

Borsa İstanbul 6 hissede tedbir uygulanacağını açıkladı

 

#ISKPL IŞIK PLASTİK - Şirket paylarının halka arzı kapsamında 11.286.293 adet payın pay başına 16,10 TL fiyatla Borsa’da Satış yöntemiyle halka arzında talepler bugün ve yarın günü toplanacak.

Işık Plastik halka arz oluyor

 


#ISGYO İŞ GMYO - İstanbul Çekmeköy’deki 15.313,76 m 2 alana sahip arsadaki Bayek Tedavi Sağlık Hizmetleri’ne ait yaklaşık %32,8 oranındaki mülkiyet payının satın alınmasına ilişkin tapu işlemlerinin tamamlandığı açıklandı.

#MERKO MERKO GIDA - Sektörün pandemi ve sonrasında yaşanan gelişmeler, beraberinde yeni iş olanaklarının araştırılması amacıyla, ağırlıklı olarak ihracata yönelik olmak üzere, yeni ürün ve pazar çalışmalarını araştırmak ve geliştirmek üzere, Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi’nin yetkilendirildiği açıklandı.

#OYAKC OYAK ÇİMENTO - Şirket kayıtlı sermaye tavanının 200 milyon TL’den 1,5 milyar TL’ye yükseltilmesi kapsamında yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.

#RALYH RAL YATIRIM - Şirketin bağlı ortaklığı Hera Teknik’in TOKİ tarafından düzenlenen Gaziantep Islahiye’deki 4 Etap 430 Adet Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi’ne 93,0 milyon TL ile en düşük 14. teklifin verildiği açıklandı.

#SNKRN SENKRON GÜVENLİK - Şirket bağlı ortaklığı Senkron Bina Teknolojileri ile Barme Grup Proje İnşaat arasında, İstanbul Valiliği, İstanbul Proje Koordinasyon Merkezi tarafından, Depreme hazırlanacak olan; Bayrampaşa Kocatepe İlkokulu / Esenler Merkezi Eğitim Merkezi / Esenler Türk-İsveç Kardeşlik Okulu / Bağcılar Fatih İlkokul binalarının, Yangın İhbar Sistemleri, Seslendirme ve Anons Sistemlerinin, Kapalı devre TV ve Kayıt Sistemlerinin, Data Dağıtım Sistemleri ile Telefon Sistemlerinin Yeniden Yapım işlerine dair ticari sözleşmenin 2,0 milyon TL bedel üzerinden imzalandığı açıklandı.

#SNPAM SÖNMEZ PAMUKLU -
- VBTS kapsamında şirket paylarına 4 Şubat’a kadar tek fiyat işlem yöntemi getirildi.
- Mülkiyeti Demirtaş OSB’de bulunan 2.011,68 m²’lik arsanın, gelecek muhtemel yatırımlarda değerlendirilmek üzere Demirtaş OSB’den satın alınması için gerekli başvuruların yapılmasına karar verildiği açıklandı.

#TLMAN / #MAALT TRABZON LİMAN / MARMARİS ALTIN YUNUS - VBTS kapsamında şirketlerin paylarına 4 Şubat’a kadar kadar brüt takas tedbiri getirilirken, mevcut durumda BİST - 30 payları dışındaki paylarda SPK kararı gereği açığa satış yasağı bulunmakta.

#TUPRS TUPRAŞ - 728 gün vadeli 2 milyar TL tutarında tahvil ihraç edildi.

#UFUK UFUK YATIRIM - Şirket tarafından devir alınan Horizon Hızlı Tüketim Ürünleri ve İzsal Gayrimenkul arasında imzalanan Dudullu OSB’deki taşınmaz ile ilgili Kira Sözleşmesindeki Kiracılık Hak ve Yükümlülükleri mülk sahibi şirketin söz konusu mülkü satması kapsamında karşılıklı fesih edilmiş olup, kalan süreye ait kira bedeli tazminat olarak mülk sahibinden tahsil edileceği açıklandı.

#YESIL YEŞİL YATIRIM HOLDİNG - Borsa tarafından şirket paylarına 19 Şubat’a kadar emir toplama aşamalarında denge bilgisi yayınının kısıtlanması, piyasa emri ile piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması ve emir değiştirme tedbirleri getirildi. 

Yabancılar hangi hisselerde işlem yapıyor

PAY ALIM / SATIM - SERMAYE ARTIRIM / AZALTIM - ORTAKLIK YAPISI DEĞİŞİM 

#COSMO COSMOS YATIRIM - Hakan Ertaç tarafından 13,75 TL fiyattan 98.484 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %15,03’e geriledi.

#EUKYO EURO KAPITAL - Ege Sigorta tarafından 3,87 - 4,05 TL fiyat aralığından 126.219 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %15,16’ya geriledi.

#IDEAS / #SEYKM - İDEALİST / SEYİTLER KİMYA - SEYKM tarafından 14,42 - 15,52 TL fiyat aralığından 37.000 adet IDEAS payı satılırken, SEYKM’nin IDEAS’taki payı %0,38’e geriledi.

#LKMNH LOKMAN HEKİM SAĞLIK - Azimut Portföy tarafından 12,32 TL fiyattan 250.000 adet alış ve 170.504 adet satış yapılırken, şirket sermayesindeki payı %4,75’e yükseldi.

#MGROS MİGROS - Kenan Investmentss tarafından şirket sermayesinin %11,7’sine karşılık gelen 21.308.336 adet payın44,15 TL fiyattan satılmasına karar verildiği açıklandı.

#PAPIL PAPİLON SAVUNMA - Investco Holding tarafından 3.437.000 adet payın Borsa’da işlem göebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.

#PETKM PETKİM - Cem Okullu tarafından 9.930.894 adet pay alınırken, şirket sermayesindeki payı %5,29’a yükseldi.

#PSDTC PERGAMON DIŞ TİCARET -
- Minereks Tekstil tarafından şirketin B grubu imtiyazsız paylarından 827.357 adede kadar olan kısmının Borsa’da işlem görebilmesi için hazırlanan Pay Satış Bilgi Formu’nun onaylanması için SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.
- Roteks Tekstil tarafından şirketin B grubu imtiyazsız paylarından 772.980 adede kadar olan kısmının Borsa’da işlem görebilmesi için hazırlanan Pay Satış Bilgi Formu’nun onaylanması için SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.
- Spot Tekstil tarafından şirketin B grubu imtiyazsız paylarından 213.520 adede kadar olan kısmının Borsa’da işlem görebilmesi için hazırlanan Pay Satış Bilgi Formu’nun onaylanması için SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı. 

Yabancı fon Lokman Hekim'deki payını artırdı

 

İNFO Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)