E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFaiz artırımı konusunda sabırlı olmaya ihtiyaç var---

Faiz artırımı konusunda sabırlı olmaya ihtiyaç var

Faiz artırımı konusunda sabırlı olmaya ihtiyaç var
09 Ocak 2015 - 16:24 borsagundem.com

Fed/Evans, "Faiz artırımı konusunda sabırlı olmaya ihtiyaç var"

Chicago Fed Başkanı Charles Evans, faiz artırımı konusunda sabırlı olmaya ihtiyaç olduğu görüşünü tekrarladı.
 
Bugün açıklanan tarım dışı istihdam verilerini değerlendiren Evans, istihdam rakamlarının uzun süreden bu yana çok iyi bir ilerleme gösterdiğine işaret etti. Evans açıklanan veriler sonrasında istihdamda sürdürülebilir seviyenin yüzde 5,25 veya altı olduğunu düşünme eğiliminde olduğunu da vurguladı.
    
Evans açıklamasında Fed'in faiz artırımı için sabırlı olması gerektiğini tekrarlayarak, faiz artırımından önce enflasyonun Fed'in yüzde 2 hedefine doğru ilerlediğine dair daha fazla kanıt görülmesi gerektiğini savundu. Evans, Fed'in 2016'dan önce faiz artırmak için aceleci olmaması gerektiğini belirtirken, enflasyon konusunda doğru yolda ilerlendiğinden emin olunması için ücretlerde yüzde 3-4 artış görmek istediğini de vurguladı.
   
Evans, Aralık ayında istihdamda güçlü artışa karşın saatlik kazançlarda düşüşü, faiz artırımı konusunda sabırlı olunması gerektiğine inanmasına neden olarak işaret etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)