E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıFaiz açıklaması ardından kurlarda kritik seviyeler kırıldı ---

Faiz açıklaması ardından kurlarda kritik seviyeler kırıldı

Faiz açıklaması ardından kurlarda kritik seviyeler kırıldı
05 Şubat 2021 - 10:51 borsagundem.com

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, gerçekleştirdiği bir söyleşide rezerv birikim süreci, uluslararası swap anlaşmaları ve dolarizasyona ilişkin konuştu.

Ağbal’ın röportajı ile TL karşısında düşüş eğilimini sürdüren dolar ve euroda aşağı yönlü hareket hızlandı. Merkez Bankası Başkanı faiz indiriminin yakın dönemde mümkün gözükmediğini altını çizdi.

Dolar/TL, haftanın son işlem gününe yatay bir seyirle başlamasının ardından 7,1380 seviyesinde işlem görüyordu. Kurdaki hareket 10.40 sonrası 7,10 seviyesinin altına gerilerken, euro/TL, aynı dakikalarda 8,50’nin altına geriledi.

Dün, en düşük 7,0976 en yüksek 7,1985 seviyesini gören dolar/TL, günü bir önceki kapanışın yüzde 0,4 altında 7,1368'den tamamlamıştı.

Ağbal: Faiz indirimi yakın zamanda mümkün değil

Kurlarda görünüm TL lehine

Küresel piyasalardaki hava pozitif

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ4805 Şubat 2021 18:16

    KIR ŞU DOLARIN BELİNİ...

  • Metallica 05 Şubat 2021 12:38

    Faiz, banka ve benzeri bir yere ya da bir kimseye "belli bir süre işletilmek üzere ödünç verilen para"nın kullanımına karşılık olarak alınan kâr; başkasının parasını belli bir süre kullanmak, işletmek için ödenen para olarak gecmekte sozlukte.