E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFahrettin Altun'dan Orhan Pamuk açıklaması---

Fahrettin Altun'dan Orhan Pamuk açıklaması

Fahrettin Altun'dan Orhan Pamuk açıklaması
10 Aralık 2019 - 19:21 borsagundem.com

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Erdoğan'ın "Türkiye’den kalkmışlardır teröriste ödül vermişlerdir" açıklamasında 2006 yılında Nobel Ödülü alan Orhan Pamuk'u kastetmediğini savundu

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Nobel Edebiyat Ödülü'nü Türkiye'den bir 'terörist'e verildiği yönündeki ifadelerine Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan açıklama geldi.

Altun Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "İfadeler sayın Orhan Pamuk'a yönelik değil" diye yazdı. Altun'un açıklamaları şöyle:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın bugünkü konuşmasında yer alan Nobel Edebiyat Ödülü'nü Türkiye'den bir 'terörist'e verildiği şeklindeki ifadeleri herhangi bir şekilde sayın Orhan Pamuk’a yönelik değildir.

"Sayın Cumhurbaşkanımız Türkiye düşmanı ideolojik yaklaşımları ve terör faaliyetleri bilindiği halde Nobel’e aday gösterilen ya da farklı uluslararası örgütlerce ödüllendirilen isimleri kastetmiştir.

"Cumhurbaşkanımız burada esasen Avrupalı kurum ve kuruluşların ideolojik yaklaşımlara dayanan ödül sistemlerini eleştirmiş, ırkçılığı ve terörizmi ödüllendiren iki yüzlülüğe vurgu yapmıştır."

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Erdoğan bugün yaptığı konuşmada, isim vermeden, Türkiye'den teröristleri kendi romanlarına yansıtan birine Nobel ödülü verildiğini belirterek "Türkiye’den kalkmışlardır teröriste ödül vermişlerdir" demişti. Erdoğan ayrıca, Aziz Sancar'a verilen Nobel Ödülü hakkında tartışılacak bir durum olmadığını da belirtmişti. Yazar Orhan Pamuk, 2006 yılında Nobel Edebiyat Ödülü'ne layık görülmüş, bilim insanı Aziz Sancar ise 2015 yılında Nobel Kimya Ödülü'nü almıştı.

Erdoğan'ın açıklaması şu şekildeydi:

"Türkiye’den kalkmışlardır teröriste ödül vermişlerdir. Kalkıp da teröristleri kendi romanına yansıtan, orda onu kullananları siz Nobel'e layık görürseniz bizim de sizi tanımamız zaten mümkün değildir"

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mehmet yılmaz 11 Aralık 2019 00:02

    pamuk orhan soykırımcı  nobel faşistlerine yalakalık yaptığı için ödül alan biri.

  • Keklik10 Aralık 2019 21:28

    ülkenin değerli insanlarına çamur atıyor. Onursuz halk da haksıza karşı dilsiz şeytan oluyor

  • fafa10 Aralık 2019 21:53

    Hiçbir Türk müfteri Orhan Pamuk'u affetmez.Senin değer ölçülerin farklı olabilir.

  • Viss10 Aralık 2019 20:22

    Niye dondu gene bunalar :)))

  • Haha10 Aralık 2019 20:21

    Delikanli adam isim verir, yok birileri, yok malum zat ... tabi sonra inkari kolay olsun ben onu kast etmedim demek icin ... e nobel alan terorist kim o zaman onuda bi deyiver hele altun

  • Bika10 Aralık 2019 19:55

    Nobel alanlar belli, terörist kim ? 

  • Nedim11 Aralık 2019 08:10

    Pamuk yamuk, handke!  ne fark eder?  Al birini vur ötekine!  Pamuk zaten kara pamuk.  Hödükten bol ne var burada!