E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarEylül ayı Fed için kritik---

Eylül ayı Fed için kritik

Eylül ayı Fed için kritik
08 Temmuz 2013 - 06:56 borsagundem.com

Wall Street’teki pek çok ekonomist ABD Merkez Bankası Fed’in tahvil satın alma programını Eylül'de azaltmaya başlayacağına inanıyor

Wall Street’in önde gelen birçok ekonomisti ABD Merkez Bankası Fed’in tahvil satın alma programını Eylül ayında önemli ölçüde azaltacağına işaret etti.
Goldman Sachs ve JPMorgan ekonomistleri Cuma günü açıklanan işsizlik verisinin beklentilerin üzerinde bir iyileşme işaret etmesinin özellikle Fed için zamanı kısalttığına dikkat çekti.
Reuters haber ajansının gerçekleştirdiği ankette Goldman ve JPMorgan bankaları, Fed’in doğrudan bağlantılı olduğu önemli iki banka olarak dikkat çekiyor.
ÇOĞUNLUK EYLÜL DİYOR
Ankete katılan 21 banka yetkilisinden 17’si ilk olarak Fed’den tahvil satın alma programında küçülmeye gitmesini beklerken, 11’i  başlangıç Eylül ayı olduğunu ifade etti. Katılımcılardan üç tanesi programındaki küçülmenin Ekim’de, iki tanesi ise Aralık ayında başlayacağını söyledi.
Katılımcılardan sadece bir ekonomist tahvil satın alma programında olası bir değişiklik için 2014’ü gösterdi.
ABD’den Cuma günü gelen tarım dışı istihdam verisi, Haziran ayında beklentilerin üzerinde bir rakamla 195 bin kişiye istihdam sağlandığını gösterdi. Wall Street’in genel beklentisi 165 bin kişiydi.
AYDA 20 MİLYAR DOLARA İNEBİLİR
Citigroup ekonomisti Peter D’Antonio, “Yılın ilk yarısı için güçlü istihdam rakamlarının gelmesi, ekonomide iyileşmenin hız kazandığına işaret ediyor. Fed yetkilileri tahvil satın alma programında küçülmeyi düşünmeye başlayabilir. Bu da büyük ihtimalle Eylül ayında olacak. Piyasalar için bu can sıkıcı bir durum olabilir” diye konuştu.
Fed şu anda ayda 85 milyar dolarlık tahvil ve konut kredisi destekli hisse senedi satın alıyor.
Ekonomistler Fed’in Eylül ayında bu tutarı 20 milyar dolara indireceği yönünde.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)