E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEvcil hayvanlara sahiplerinden korona virüs bulaştı---

Evcil hayvanlara sahiplerinden korona virüs bulaştı

Evcil hayvanlara sahiplerinden korona virüs bulaştı
15 Mayıs 2020 - 21:15 borsagundem.com

Hollanda Tarım Bakanı Schouten, ilk kez bir köpek ile 3 kedide corona virüsüne rastlandığını ve virüsün sahipleri tarafından hayvanlara geçtiğini açıkladı

Hollanda Tarım Bakanı Carola Schouten, korona virüsü salgınıyla ilgili çok konuşalacak bir açıklama yaptı. BBC Türkçe’de yer alan habere göre, Bakan Schouten, ilk kez bir köpek ile 3 kedide korona virüsü tespit edildiğini açıkladı.

Schouten’in açıklamasına göre, solunum sorunları nedeniyle Nisan ayında uyutularak öldürülen Amerikan bulldog cinsi köpeğin kan örneklerinin incelenmesi sonucu, Kovid-19’a yakalandığı belirlendi. Sahibinin de Kovid-19 hastası olduğu ve virüsü köpeğe bulaştırdığı ifade edildi.

Hollanda Tarım Bakanlığı, corona virüsünün görüldüğü işyerlerindeki kedileri de test etti. Daha önce virüs saptanan bir vizon çiftliğindeki 3 kedide de koronaya rastlandı.

Hollandalı bakan, evcil hayvanlara virüsün sahipleri tarafından bulaştırıldığını vurgulayarak, “Evcil hayvanların insanları etkilediğine dair bir kanıt yok. Şimdiye kadar gördüğümüz, enfekte olan hayvanların önce sahiplerinin hasta olduğudur” dedi.

Schouten, korona virüsü belirtisi olan kişilerin evcil hayvanlarından uzak durması gerektiğini söyleyerek, kedi ya da köpeklerin başka bir odaya konmasını ve köpekleri bir başkasının gezdirmesini önerdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)