E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEurobond piyasalarında getiriler yatırımcıların ilgisini çekiyor---

Eurobond piyasalarında getiriler yatırımcıların ilgisini çekiyor

Eurobond piyasalarında getiriler yatırımcıların ilgisini çekiyor
20 Eylül 2021 - 14:53 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan Eurobond piyasaları haftalık bülteninde piyasa gelişmeleri ve fiyatlamalar inceleniyor.

Küresel hisse senedi endekslerinde, Asya ülkelerinde yeniden artışa geçen delta varyantı vaka sayıları ile geri çekilmeler yaşanıyor. Ayrıca, FOMC üyelerinin şahin tutumları dolar endeksinin değerlenmesine yol açıyor. Küresel ölçekte faiz oranlarının artan riskler ile birlikte yükselmesi, Eurobond piyasalarında ise dolar cinsi getirilerin yatırımcılar tarafından ilgisini çekiyor.

Geçtiğimiz hafta takip edilen verilerde, ABD'de Salı günü açıklanan tüketici enflasyon rakamları beklentilerin altında kalırken, Çarşamba günü açıklanan sanayi üretim verisi beklentilere paralel geldi. Cuma günü takip edilen Michigan Üniversitesi tüketici beklenti endeksi ise beklentilerin hafif altında açıklandı. Euro Bölgesi'nde Salı günü takip edilen sanayi üretim verisi beklentilerin üzerinde gelirken, Çarşamba günü açıklanan ticaret dengesi verisi ise beklentilere paralel geldi.

Bu haftaya yönelik ekonomik takvim incelendiğinde ise, ABD'de Salı günü yılın ikinci çeyreğine ait cari denge verisi, Çarşamba günü devam eden konut satışları ve Fed faiz toplantısı, Perşembe günü imalat ve hizmet PMI rakamları ve Cuma günü ise yeni konut satışları verileri takip edilecek. Avrupa tarafında ise, Perşembe günü bölge ekonomilerine yönelik imalat ve hizmet PMI rakamları ve Cuma günü Almanya'ya ait IFO Beklenti Endeksi verileri yakından izlenecek.

Analizin tamamı için tıklayınız...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)