E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEuro Bölgesi'nde imalat sanayi PMI verisi yükseldi---

Euro Bölgesi'nde imalat sanayi PMI verisi yükseldi

Euro Bölgesi'nde imalat sanayi PMI verisi yükseldi
03 Kasım 2014 - 11:38 borsagundem.com

Avrupa'da imalat sanayii, Fransa ve İtalya'daki fabrika üretimlerinin gerilemesi ile sınırlı bir artış gösterdi

Avrupa'da imalat sanayii, Fransa ve İtalya'daki fabrika üretimlerinin gerilemesi ile sınırlı bir artış gösterdi. 

Londra merkezli Markit Economics verilerine göre imalat sanayi satınalma yöneticileri endeksi (PMI) 50.6 olarak açıklanırken, Eylül'de 50.3 düzeyindeydi. Bugün açıklanan veri son okuma olarak açıklanırken, 23 Ekim'deki ilk okuma Ekim ayında imalat sanayi PMI'ın 50.7 olacağını öngörmüştü. 50'nin üzerindeki seviyeler sektörde genişlemeye işaret ediyor. 

Euro Bölgesi'nde toparlanma ikinci çeyrekte duraklamaya girerken, Bölge'nin üç büyük ekonomisi büyüme kaydedemedi. Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi, fiyat düşüşleri ve kısıtlı harcama döngüsünün oluşturacağı deflasyon risklerine karşı uyarılarda bulunuyor. AMB bu hafta 6 Kasım'da Frankfurt'ta toplanarak para politikası kararlarını açıklayacak.

İrlanda, Hollanda, İspanya ve Almanya'da imalat PMI Ekim ayında genişleme sinyali verirken, Fransa'da düşüş hızlandı ve İtalya tekrar daralmaya geriledi. 

Bloomberg anketine katılan ekonomistlere göre, Euro Bölgesi ekonomisinin üçüncü çeyrekte yüzde 0.2 büyümesi bekleniyor. Aynı ankete göre Almanya'da yüzde 0.3, Fransa'da ise yüzde 0.2'lik büyüme beklenirken, İtalya'da ise duraklama görülebilir. Rakamlar Avrupa Birliği istatistik ofisi tarafından 14 Kasım'da açıklanacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)