E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEuro Bölgesi PMI verileri açıklandı---

Euro Bölgesi PMI verileri açıklandı

Euro Bölgesi PMI verileri açıklandı
24 Temmuz 2018 - 13:09 borsagundem.com

Euro bölgesinde imalat sektörü satın alma yöneticisi endeksi temmuz ayında 55.1 öncü değerini alarak beklentilerin üzerinde geldi

Euro bölgesinde imalat sektörü satın alma yöneticisi endeksi (PMI) temmuz ayında 55.1 öncü değerini alarak beklentilerin üzerinde gelirken, hizmet sektörü PMI de 54.4 ile beklentilerin altında açıklandı.

 
İmalat ve özel sektörü bir arada gösteren bileşik PMI endeksi ise haziran ayında aldığı 54.9 değerinden temmuzda 54.3'e gerileyerek beklentilerin altında gerçekleşti. Bu yavaşlamada ABD ile ticaret savaşı ve daha zayıf küresel büyüme endişelerinin iyimserliği zedelemesi etkili oldu.
 
Endekste 50'nin üzerindeki değerler büyümeye işaret ediyor.
 
İvme kaybına rağmen büyümenin güçlü seyrini sürdürmesi ve fiyatların eş zamanlı olarak artması artmaya devam etmesi, aşırı gevşek para politikasını sıkılaştırmaya çalışan Avrupa Merkez Bankası'nda büyük ihtimalle endişe yaratmayacak.
 
Reuters anketine katılan uzmanlar haziran ayında 54.9 değerini alan imalat PMI'ın temmuzda 54.6'ya, 55.2 değerini alan hizmetler PMI'nin ise 55'e gerileyeceğini tahmin ediyorlardı.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)