E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisEsem Spor’da şok iddia ---

Esem Spor’da şok iddia

Esem Spor’da şok iddia
06 Eylül 2013 - 13:36 borsagundem.com

Şirket ile sendika arasındaki sözleşme hisseleri vurdu…

MURAT DEMİRBAĞ - BORSAGUNDEM.COM
Halka açık şirket Esem Spor’un 350 işçisine olan kıdem tazminatı borcuna karşılık 1 milyon 322 bin adet şirket hissesini Birleşik Metal-İş Sendikası’na rehin verdiği, sendikanın da söz konusu hisseleri borsada satmaya başladığı ortayı çıktı. Söz konusu satışların KAP’a açıklanmadığı gibi Esem Spor hisse fiyatlarında da düşüşe yol açtığı öne sürüldü.
Sektöre bomba gibi düşen ‘anlaşma’ bir yatırımcının Borsagundem.com’a gönderdiği ‘mağduruz’ mailiyle gündeme geldi. Esem Spor Giyim A.Ş. 18/10/2012 tarihinde KAP’a gönderdiği açıklamada şirket ortaklarından Cankurtaran Yapı ve Malzemeleri Sanayi'nin 18.10.2012 tarihli yazısı ile şirketin pay defterinde adına kayıtlı bulunan hisselerinden 1.322.748 adedini, Cankurtaran Holding grup şirketlerinde çalışmış olan personelin kıdem tazminatı borçlarına karşılık, DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası'na rehin verdiğini bildirdi.  
Birleşik Metal-İş Sendikası ise rehin verilen hisselerle ilgili olarak Sendika Başkanı Yılmaz Bayram, 30/07/2013 tarihinde 115.000 adet ve 04/09/2013 tarihinde 115.000 adet olmak üzere toplam 230.000 adet Esem Spor hissesini, satmak üzere MKK’ya başvurdu ve hisseleri satmaya başladı. Yapılan satış işlemlerine ait bildirimler ise henüz kamuya açıklanmadı.
SENDİKA BAŞKANI DOĞRULADI, ŞİRKET İSE SESSİZ
Şok iddialarla ilgili olarak aradığımız Birleşik Metal-İş Sendikası Başkanı Yılmaz Bayram, Cankurtaran Holding tarafından işten çıkarılan işçilerin kıdem tazminatlarına karşılık şirketle bir anlaşma yapıldığını ve 350 işçinin mağdur edildiğini söyledi. Ancak Bayram, yapılan anlaşmanın süresi ve içeriği hakkında detay vermekten kaçındı. Toplam kıdem tazminatının 4 milyon 300 bin TL olduğunu ve rehin verilen 1.322.000 adet hissenin satışına devam edeceklerini söyleyen Yılmaz Bayram, hisselerin satışının kendi hesabından ancak sendika adına yapıldığını söyledi. Hisselerin MKK’ya kaydının ve satışının neden sendika adına yapılmadığı soruları ise yanıtsız kaldı. Konuyla ilgili olarak şu ana kadar herhangi bir açıklama yapmayan Cankurtaran Holding’de ise aramalarımıza rağmen herhangi bir yetkiliye ulaşamadık.
HİSSE FİYATLARINDA DÜŞÜŞ
Esem Spor hisse senetleri, Cankurtaran Holding tarafından Birleşik Metal-İş sendikasına rehin verildiği 18/10/2012 tarihinde 3,50 TL seviyelerinden işlem görüyordu. Bugün ise hisse fiyatları 2 TL seviyesine gerilemiş durumda. Bundan sonra yapılacak hisse satışlarının borsa fiyatlarına nasıl etkileyeceğini ise birlikte göreceğiz.
 
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)