E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErmenistan'dan Gence ve Mingeçevir'e füze saldırısı---

Ermenistan'dan Gence ve Mingeçevir'e füze saldırısı

Ermenistan'dan Gence ve Mingeçevir'e füze saldırısı
17 Ekim 2020 - 00:49 borsagundem.com

Cephe hattında Azerbaycan askerinin karşısında barınamayan Ermeniler, bir kez daha sivilleri vurdu. Gence'de 2'si çocuk 12 sivil hayatını kaybetti, 40 sivil yaralandı

Ermenistan ordusu Azerbaycan'ın Gence ve Mingeçevir kentlerine füze saldırısı gerçekleştirdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Müşaviri Hikmet Hacıyev, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Ermenistan ordusunun Gence ve Mingeçevir'e füzelerle saldırdığını duyurdu.

Olay yerinden edinilen bilgiye göre, Gence'de füzelerin isabet ettiği bölgede çok sayıda sivil enkaz altında kaldı.

Enkaz alanında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

20'den fazla ev yıkıldı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, Ermenistan'ın Gence'ye düzenlediği füze saldırısında 20'den fazla evin yıkıldığını, sivillerin arasında can kayıpları ve yaralıların olduğunu bildirdi.

Hacıyev, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Ermenistan'a yeni füze sistemlerinin getirildiğini ve sivil yerleşim birimlerine ateş açıldığını belirtti.

Gence'ye düzenlenen saldırıda 20'den fazla evin yıkıldığını ifade eden Hacıyev, sivillerin arasında ölü ve yaralıların olduğunu kaydetti.

Hacıyev, saldırının Ermenistan devletinin terör politikasının göstergesi olduğunu belirtti.

Olay yerinden alınan bilgiye göre, Gence'de enkaz alanında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

2'si çocuk 12 sivil hayatını kaybetti

Ermenistan'ın Gence'ye saldırısında ilk belirlemelere göre ikisi çocuk 12 sivil hayatını kaybetti, 40 kişi yaralandı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Haciyev, "Ermenistan'ın saldırısında ölenlerden ikisi çocuk. Ermenistan'ın savaş suçları devam ediyor" dedi.

Azerbaycan hava savunma güçleri, Mingeçevir'e atılan füzeleri etkisiz hale getirdi

Ermenistan ordusunun Mingeçevir kentine attığı füzelerin Azerbaycan hava savunma güçlerince imha edildiği bildirildi.

Azerbaycan Başsavcılığından yapılan açıklamada, 01.00 civarında Mingeçevir'deki hidroelektrik santralinin Ermenistan ordusunca hedef alındığı belirtildi.

Açıklamada, füzelerin Azerbaycan hava savunma güçleri tarafından etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

Oktay: Bunun adı kalleşliktir, korkaklıktır, hak hukuk tanımazlıktır

"Ermenistan insanlığa karşı suç işlemekten suçludur"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Ermenistan'ın katilce saldırılarını lanetlediklerini belirterek, "Ermenistan ve destekçileri savaşın bile hukukunda olmayan katliam şebekesi gibi davranıyor. Bu saldırılar ve katliamlar cezasız kalmayacak." ifadelerini kullandı.

Çelik, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Ermenistan ordusunun Azerbaycan'ın Gence kentine saldırılarına ilişkin şunları kaydetti:

"Can Azerbaycan'ın yanındayız. Ermenistan'ın katilce saldırılarını lanetliyoruz. Ermenistan bir haydut devlet olarak sivilleri öldürüyor. Acımasız katliamlar gerçekleştiriyor. Katiller ve destekçileri hukuku çiğniyor. Gence'ye yapılan saldırılar insanlık suçudur.

Ermenistan ve destekçileri savaşın bile hukukunda olmayan katliam şebekesi gibi davranıyor. Bu saldırılar ve katliamlar cezasız kalmayacak. Ermenistan insanlığa karşı suç işlemekten suçludur. İnsanlık ve hukuk adına Ermenistan mahkum edilmelidir."

Kalın: Ermenilerin yaptıkları karşılıksız kalmayacak

"Can Azerbaycan asla yalnız kalmayacak"

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Ermenistan'ın terör devleti olduğunu bir kez daha gösterdiğini ve sivillere saldırarak insanlık suçu işlediğini belirterek, "Bu alçaklığı lanetliyorum." ifadesini kullandı.

Gül, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Ermenistan ordusunun Azerbaycan'ın Gence ve Mingeçevir kentlerine düzenlediği füze saldırılarına tepki gösterdi.

Bakan Gül, "Ermenistan, terör devleti olduğunu bir kez daha göstermiş, sivillere saldırarak yine insanlık suçu işlemiştir. Bu alçaklığı lanetliyorum. Daima Azerbaycanlı kardeşlerimizle birlikteyiz. Can Azerbaycan asla yalnız kalmayacak." değerlendirmesinde bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (23)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Turkoglu turk17 Ekim 2020 22:11

    Bu ermenilerkadar hain bir millet daha bilmiyorum.

  • ŞEMSETTİN KARLIDAĞ17 Ekim 2020 19:27

    bence bunların hepsini rusya yapmata ve ermenilerin üzerine atmakta.pislik bir devlet 34 askerimizide şehit edip esat ın üstüne atmış idi.

  • Figen17 Ekim 2020 15:43

    Dünya müslümanlara yapılan her katliama sessiz kalıyor. Biz gaz arayınca ayağa kalkıyorlar. Hepinize lanet

  • Osmanli torunu 17 Ekim 2020 14:40

    Turk torunu' adini kullanarak hainliyini gizlen zavalli. Sen gercekte ermeni tohumu oldugun anlasiliyo.

  • maarif17 Ekim 2020 13:15

    cahil hakları yönetmek çok kolay. ver hamasati, ver gazı. bir de büyük resmi göstert birkaç cühelaya. sonra seyreyle şamatayı

  • Yorum17 Ekim 2020 12:54

    Yani ateşkes istedidiler ölülerini almak için ama ölülerini almak yerine rusyadan bomba alıp azerbeycanda sivilleri vurmaya çocukları öldürmeye başladılar şimdi azerbeycan askeri kuvvetleri ne yapması gerekiyor karabağ da hereket eden etmeyen ne kadar askeri unsur varsa ne kadar askeri kışlaları varsa ne kadar sığınak varsa hepsini vurmalı göz açtırmamalı bunlara sulh ile uslanmayanın hakkı kötektir diye bir atasözümüz var boşa söylenmemiştir bu heralde

  • AHMET ÖZBİR17 Ekim 2020 12:49

    BİNLERCE SİHA'larla bir anda CAN AZERBAYCAN saldırmalı, ERMENİSTAN TOZ OLMALI. Kalleşler, güçleri sivillere, bebelere yetiyor, sıkıyorsa Azeri askerimin karşısına çıkın. Bunların dedeleri de böyleydi, korkaklar dünyaya taparlar, ÖLÜM ONLAR İÇİN KORKUNÇ birşey, mü'min için ise ŞEHADET EN BÜYÜK PARE.

  • Alp17 Ekim 2020 12:36

    HADI BAKALIM TURK ERMENILER..ERMENISTANI PROTESTA..YURUYUSU YAPIN..LANETLEYIN..NE DURUYORSUNUZ..HANI SIZ TURK ERMENISI..IDINIZ...SADIK TEBA IDINIZ...ASLA KATILMIYORUM...ASLA..FIRSAT BULSANIZ..BU ULKEYE ZEHRINIZI SOKARSINIZ...GENLERINIZDE VARDIR..BEN HIIC LAFI BUKMEM..BU ZAMANLARDA BIR HATA YAPMAYI.N..BU BENIM SAHSI GORUSUM..TELEVIZUONA CIKIP..AMAN..ERMENI VATANDASLARI KIRILMASIN..KIRILSIN NE OLUR..BIZIM YANIMIZDA OLAN ERMENI ADAM GIBI CIKAR..SIVILLERI OLDURENI..LANETLER..BU YAZIM ICIN CEZA ALACAKSAM...ADRES..NIGDE..BOR.

  • Akıncı17 Ekim 2020 14:51

    Sadece onlar değil sivil katliamına sessiz kalan ab,abd,rus kim varsa yanına abd yalakası bizim müslüman bir kaç ülkeyide ekle bak kimden ses var kimseden yok,demek ki bizimle kimse dost most değil o zaman kamera önünde dostum şu dostum bu demeyi geçip tost etme zamanıdır,madem başladı ya onlar ya biz gidelim sonuna kadar amaları azerbaycAn ile sınurımızı kesmek müsade etmememiz lazım bizimde vurmamız şart.

  • Atakan17 Ekim 2020 12:10

    Gereksiz bir millet veba gibiler kimse istemiyor her türlü hainlik mevcut Azeri kardeşlerimiz bunların alayını gebertin

  • mezarci 17 Ekim 2020 10:05

    en iyi ermeni,ermeni lesidir

  • tv17 Ekim 2020 09:43

    asıl bunlara destek veren ülkeleri karıştırmaklazım  bm yalan  ab yalan rusya abd hepsi yalan bunlar insanlıktan asla bahsedemez enson  konuşacak ülkeler rusyanın kırımda abdnin birçok ülkede fransanın afrikada yaptıkları tam bir insanlık şuçu bunlarda insanlıkda yok medeniyet mis gurubu bm kurumu hepsi yalan oyun  silah yardımı yapan şirkrd sahiplerini birbir öldürcen

  • Karagülle17 Ekim 2020 09:35

    Sanırım ermenilerin yaptığının aynısını azerbaycan da yapmalı.ermenistanın büyük kentlerinden bir kaçına füze gönderip ne yaptığını ona anlatmalı.kısasa kısas

  • İtri17 Ekim 2020 09:16

    Rusya'nın izni olmadan olmaz bu işler

  • Osmanli torunu17 Ekim 2020 08:25

    Ermeniler osmanli zamaninda yaptiklari katliyamlari tarih kitaplari yazmiyor, ama biz bizzat bunlari yasiyanlarin torunuyuz.

  • Nail17 Ekim 2020 20:48

    Zubuk ...tarihi biz degil onlar yazmis.. dedemden duymustum..kendileri kasinmis..hainlik yapmislar..arkadan vurmuslar..RAHMET.3 TANE GEBERTTIM..DERDI..AMA BIZDENDE COK SEHIT ETTILER DERDÌ. Iste tarih bu..

  • türk torunu17 Ekim 2020 13:16

    senin ninelerin ermeni, ne yüzle konuşuyorsun?

  • BORSACI17 Ekim 2020 08:22

    insanlık düşmanı ermeni hayinlerine en acımasız darbe vurulmalı.

  • Mucise Reis ;)17 Ekim 2020 08:17

     Aynı Dedelerimizin, ninelerimizin bizler küçükker anlattıkları gibi... 1- Ermeniler geldi , 2 yunan gavuru geldi. Tarih kitaplarından okuduğumuz gibi... Gerçektenden te aynılarını yine aynı ülke liderleri malesef yapıyor. Tarih tekrar ediyor. Tek fark, geçmiş yıllarda, süngülerle, silahlarla, bıçaklarla vb yaptıklarını, şimdi teknolojık füzelerle yapıyorlar. Amaçları, savaş bitsin, savaş suçu varmı inceleme olsun, herkes ateşke sistesin, BM, bazı rus, fransız abd ortak devriyeleri atılsın, böylece ermenistan işgal ettiği topraklard abarınmaya devam etsin. tek dertleri ateşke solsun, ortak devriyeler inceleme bahanesi ile, işgal sürsün.. istiyorlar... Karabağ bayrak diliksin, hedef nahçıvan... Türk sınırı kurulana kadar... elinde koz tutmak lazım. bu işler böyle...

  • r17 Ekim 2020 08:13

    Dünyanın hangi ülkesi, işgal altındaki topraklarını terör gruplarından, devlet olmayan silahlı unsurlardan temizler, kurtarırken... ana vatanına roketler gönderen bir delete karşı sessiz kalabilir ? örnek.. Ben Türkiye olarak, kusey Irakta uluslar arası ikili anlaşmalarla sınırötesi harekat ederken, Irakdaki resmid evlet bana diyarbakır ve şırnak civarına scut roketleri atacak... bu svaş ilanıdır. savaş kanunlarına göre, bilerek kasti sivil yerlerime ateş edenler, suç işler. cenevre anlaşmasına aykıdıdır. sivillere soykırımdır

  • Metallica 17 Ekim 2020 07:24

    Ermenistanın katliamci zihniyetinin iğrençliği mide bulandirici, elindeki silahi sivil halka dogrultacak kadar caniler. O ulkenin tarihi suclamalarinin gercekdisiligi nettir. Ordusunun yok edilmesi, silahli gucunun kolluk kuvveti seviyesi ile  sinirlandirilmasi gerekliliktir.

  • Nedim17 Ekim 2020 07:21

    Allah sız itlerin   ordusunun tamamını  ortadan kaldırmak şart oldu!   Bir tek ermeni askeri kalmayıncaya kadar savaşa devam!

  • iskender17 Ekim 2020 05:04

    insanlıktan nasibini almamış ermeni devleti, sivilmiş, çocukmuş demeden kalleşçe savaşmak, dedeleri neyse torunlarıda aynı, yaptıkları karşılıksız kalmaz inşaAllah..