E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinErken rezervasyona yüze 45 indirim---

Erken rezervasyona yüze 45 indirim

Erken rezervasyona yüze 45 indirim
20 Kasım 2015 - 05:25 borsagundem.com

Etstur Yönetim Kurulu Başkanı Ersoy, 19 Kasım itibariyle yüzde 45 indirimli erken rezervasyon satışlarını başlattıklarını söyledi

2015’te 1 milyon kişiyi seyahat ettiren Etstur, bu yıl 1.2 milyon kişiyi hedefliyor. 2016 yılı için erken rezervasyon satışlarına başladıklarını ifade eden Etstur Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy, yüzde 45 indirimle başlayan erken rezervasyon dönemlerinin her ay yüzde 5 azalarak devam edeceğini söyledi.

Geçen yıl ‘Tatil Yağmuru’ yarışması ile başlattıkları erken rezervasyon kampanyasının oldukça ses getirdiğini belirten Ersoy, “Marka yüzü olarak seçtiğimiz Burcu Esmersoy ile daha geniş kitlelere ulaşıp, erken rezervasyonun avantajlarını daha iyi anlatabildik. Bunu erken rezervasyon satış payının tüm yıla oranla yüzde 50 olarak gerçekleşmesinden de anlayabiliyoruz. Tatilciler Burcu’yu çok sevdi, biz de çok sevdik. Bu yıl da marka yüzümüz olarak kendisi ile devam ediyoruz” dedi. Etstur olarak 1 milyon misafir sayısını yakaladıklarının altını çizen Ersoy, 2016’da 1.2 milyon ziyaretçi beklediklerini ifade etti. 

YABANCIYA ODAK

Turizmde Türkiye geneli ve toplam turist sayısı ile verilen istatistiklerin doğru tespitler yapmak için yeterli olmadığına vurgu yapan Mehmet Ersoy, “Bölge bazında ve kişi başı gecelik verilerle değerlendirme yaparak daha etkili kararlar alınabilir. Buna göre, Türkiye genelinin yüzde 5, kıyı bölgelerinin ise 2015 yılını turist sayısında yüzde 10’luk bir kayıp ile kapatacağını söyleyebiliriz” dedi. Ege Bölgesi’nde gerilemenin devam edeceğine değinen Ersoy, “Turist sayısı olarak 2015’in altına inecek. Ancak yine de 15 Haziran - 17 Eylül tarihleri arasında Türk tatilcilerin talepleri olacağından boşluklar doldurulacak” diye konuştu. Yabancı turistin açığını Türk turistle kapatma mantığının da doğru olmadığına değinen Ersoy, “Türk turistin konaklama dışı harcaması daha düşüktür. Yabancı turist ortalama 10 geceleme yapar. Türk turist ise 5 geceleme yapar. Yabancı turiste odaklanmamız gerekiyor” diye konuştu. Erken rezervasyon sigortasına da değinen Ersoy, “Misafirlerin yüzde 95’i erken rezervasyon sigortasından yararlandı. Erken rezervasyon sigortasını kullanmayanlar ise emekliler ve balayı çiftleri” dedi.

2016 SATIŞLARINI ETKİLEDİ

Antalya’da düzenlenen dünya çapındaki organizasyonların 2016 satışlarında etkisinin görüleceğini, bu sayede 2015 rakamlarının yakalanabileceğini belirten Ersoy, “2016’nın ilk satışları 2015’in gerisinde başlasa da özellikle Antalya’da Maxx Royal Resorts Belek’te gerçekleştirilen Turkish Airlines Open Golf Turnuvası, G-20 zirvesi inanılmaz bir ivme yarattı. Aynı şekilde 23 Nisan - 30 Ekim 2016 tarihlerinde düzenlenecek Antalya Expo Fuarı’nın da büyük katkısı olacağına inanıyoruz” diye konuştu.

ETSTUR’A YENİ GEMİ

ETSTUR’un cruise sektöründe son 4 yılda yaklaşık yüzde 50’lik bir paya ulaştığını ifade eden Mehmet Ersoy, “Etstur gemileri şu ana kadar yaklaşık 100 bin misafiri Yunan Adaları’na taşıdı. Bunu arttırmayı hedefliyoruz” dedi. 2 kiralık gemi ile Yunan Adaları turu düzenleyen Etstur’un, daha büyük tek bir gemi ile operasyonlarını yürüteceğini belirten Ersoy, “Yeniden bir kiralama olur mu bilmiyorum. Satın almayı da düşünebiliriz. Gelecek yıl yeni gemimiz ile hizmet vermeyi planlıyoruz” dedi.

TAŞIMA SU İLE DEĞİRMEN DÖNMEZ

FRANSA’daki terör saldırıları hakkında da değerlendirmelerde bulunan Ersoy, “Bir yerlerde olay oldu diye oradan uzaklaşmak olmaz. Aksine destek olunması gerekir. Fransa’ya turlarımız devam edecek” ifadelerini kullandı. Geçen yıl Rusya’dan turist getiren firmalara verilen desteklerin de devam etmesini beklediklerini söyleyen Ersoy, “Hükümetin kurulmasıyla birlikte bu yönde çalışmalar yapılacaktır. Ancak bu destek yeterli değil. Çünkü taşıma su ile değirmen dönmez. Daha kalıcı çözümler üretilmeli” diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)