E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaErian'a jeopolitik riskler artıyor---

Erian'a jeopolitik riskler artıyor

Erian'a jeopolitik riskler artıyor
25 Mart 2014 - 09:33 borsagundem.com

PIMCO’nun eski CEO’su Muhammed El Erian, sakin seyir izleyen piyasaların jeopolitik riski gereğinden az fiyatladığına işaret etti

Financial Times gazetesi için bir makale kaleme alan El Erian, piyasanın İran, Irak, Kuzey Kore ve Suriye örneklerinde olduğu gibi Türkiye, Venezuela ve Tayland'daki risklerin etkisini de üzerinden hızla attığını kaydetti.

NEDEN ETKİLENMEDİ?

El Erian, piyasaların neden sakin kaldığını şöyle açıkladı: “Bu sakinlikteki birinci neden, bütün bu adı geçen ülkelerdeki siyasi risklerin daha önce yaşananlara göre küçük çaplı kalması ve yayılma risklerinin diğerleri kadar büyük olmaması. İkinci neden büyük ekonomilerin olaya müdahale gücünün olduğuna inanılması. Üçüncü nedense, ABD ve Avrupa’nın uzun süren ekonomik durgunluğun ardından sağlam bir geri dönüş yapması. Dördüncü neden, piyasaların olası bir aksi durumda merkez bankalarının yardıma koşacağına inanması” dedi. El Erian'a göre Batı er geç Kırım’ın Rusya'ya bağlanmasına tolerans gösterecek, Rusya da Ukrayna'nın bütünlüğüne saygı duyduğunu ifade edecek. Ekonomi, Rusya'nın Ukrayna'ya uluslararası yardım çağrısında bulunup, ülkeye yardım konusunda kendi yükümlülüklerini sürekli öteleyeceği kanısında.

HAFİFE ALDIKLARINI FARK EDECEKLER

El Erian, yatırımcıların daha önceki siyasi krizleri dikkate alarak, coğrafi tansiyonlara karşı sakinliklerini bir kez daha düşünmeleri gerektiğini söyledi. Ekonomist, “Küresel anlamda coğrafi gerginliklerin arttığını ve bunun devam etmesi durumunda, piyasaların er ya da geç riskleri gereğinden az fiyatladığını görebilir” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)