E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan tehdide jet yanıt!---

Erdoğan'dan tehdide jet yanıt!

Erdoğan'dan tehdide jet yanıt!
04 Eylül 2013 - 12:20 borsagundem.com

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rusya ziyareti öncesinde gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, G-20 zirvesine katılacağı Rusya’ya hareketinden önce havalimanında açıklamalarda bulundu. Erdoğan Suriye'nin "Türkiye'yi vururuz" sözlerine karşılık "Ülkemiz böyle bir şeye her an hazırdır. Suriye kendisi buna ne kadar hazırdır bunu bilemem" dedi. Erdoğan şunları söyledi:
"St. Petersburg zirvesi önemli görüşmeler için büyük bir fırsat verecektir. G-20’nin etkinliğinin korunmasına önem atfediyoruz. 2020 olimpiyatlarını çok önemsiyoruz. İstanbul’un adaylığına verdiğimiz önemi göstermek için olimpiyat komitesi toplantısına yüksek düzeyli bir katılım yapıyoruz. Ben ve arkadaşlarım Buenos Aires’e gidiyoruz. 2020 olimpiyatlarını en iyi şekilde gerçekleştirmeye kararlıyız. Eşsiz bir kültürel ve tarihi birikime sahip İstanbul medeniyetleri buluşturuyor.
Tokyo ve Madrid gerek şehirler gerek ülkeler olarak daha önce olimpiyatlara ev sahipliği yapmışlardır. İstanbul ise henüz olimpiyatlara ev sahipliği yapmamıştır. Seçilmesi durumunda İstanbul’un olimpiyat ruhunu yansıtacağına eminim. Temennim odur ki Buenos Aires’ten müjdeli bir haberle dönelim.
SURİYE KRİZİ
Orada şehit edilmiş olan o yavrularımızın zaten bütün kamera çekimlerini dünya gördü. Bizler de izledik. Orada dikkat ederseniz bir kurşun yarası veya kan. Onların sadece kimyasal bombalarla onların şehit edildiğini öldürüldüğünü çok açık net orada görüyorsunuz.
Rejim biz yapmadık muhalifler yaptı gibi kaçamak cevaplar veriyor. ABD’nin iddialı çıkışları var. Bizim öyle. Sayın Putin’in son yaptığı açıklamada 'Bize böyle bir şey açıklanırsa duruşumuz değişecektir' şeklinde bir ifadesi var. Bu da bir şeyi gösteriyor. Sayın Putin askeri müdahaleye karşıyız derken. Neticesi ölüm olan saldırıda ne kullanırsanız kullanın bize göre bu suçtur. Bu bir insanlık suçudur. Uçaklarla bombalayacaksın öldüreceksin o suç olmayacak…
Kimyasal silah kullanırsan suç olacak. Bir defa öldürmek suç mu değil mi ona bakmak lazım kimyasal olan daha vahşidir diyebilirsiniz. Uçaklardan bombalamak suretiyle öldürmek çok daha vahşi olabilir. 100 bin insan öldürülüyor buna ses çıkarmayacaksınız. 1300 kişi öldüğünde bu bize ispatlanırsa BM’de destekleriz diyeceksiniz. Doğrusu bunu anlamakta ben zorlanıyorum.
OBAMA’NIN KONGRE KARARI, TÜRKİYE’NİN OPERASYONDA ROLÜ NE OLACAK
Bunu şartlar olgunlaştıracak. Biz koalisyonun içinde yer alacağımız söyledik. Sayın Obama’nın kongreye götürmesi olayı belki kendi iç siyasi kararı olarak değerlendirilebilir. Kendine olan belki de güveninden bu kaynaklanabilir.
Sayın Obama bu şekilde hareket ederken Cameron meclisi önemserken attıkları adımlardan sonra kendi inisiyatiflerini de kullanmanın gayreti içindeler. Fransa’da Hollande müdahaleye nasıl olumlu baktıklarını açıklıyor. G-20 zirvesi bu konuları konuşmak için önemli bir fırsat olacak.
OBAMA VE PUTİN İLE GÖRÜŞME OLACAK MI?
Sayın Obama’ın yarın açılışta bulunup ayrılacağı söylendi. Ama kısa bir görüşme olanağı olacaktır. Sayın Putin’le bir görüşme olacaktır. Bizim konumumuz farklı. 911 km sınıra sahip ve belli sıkıntıları yaşayan bir ülke olmamız nedeniyle bu görüşmeyi iyi değerlendiririz.
MISIR İLE İLİŞKİLER, CHP’NİN ZİYARETİ
Bizim büyükelçimizi müzakereler için çağırdığımızı unutmayın. Biz büyükelçiliği kapatma adımı atmadık. Müzakereleri gerçekleştirdik bunun ardından da kendisini tekrar gönderiyoruz.
Ama Mısır’daki şartlar farklı gelişirse durumu yeniden değerlendiririz. CHP’nin oraya gitmesini kendileri açısından önemsiyorum. Demokrasilere darbelere bakışları açısından tecrübelidirler. Türkiye deneyimler yetmiyor demek ki. Kendi tecrübelerini onlara aktaracaklardır diye düşünüyorum. CHP’nin ne Irak’a ne de Mısır’a verebileceği bir şey yoktur. Alabilecekleri şeyler vardır.
SURİYE’NİN TÜRKİYE’Yİ DE VURURUZ TEHDİDİ
Ülkemiz böyle bir şeye her an hazırdır. Suriye kendisi buna ne kadar hazırdır bunu bilemem. Askeri mercilerimiz daha iyi biliyor ama biz de onlardan aldığımız bilgilerle az çok biliyoruz. Suriye’de şu an kardeşlerimiz çok ciddi bir yönetim krizi içinde yokluğu yaşıyor."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (22)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kemakl04 Eylül 2013 20:32

    artik oglun savasa katilir ben taylanda gidecemde ..:)

  • vatandaş04 Eylül 2013 18:21

    Olurda, Türkiye, ikdidar tarafından bu savaşa sürüklenecek olursa,kimsenin aklının bile alamayacağı yürüyüş ve gösteriler olur, gezi olayları bunun yanında çocuk oyuncağı kalır.Hiçbir Türk evladını amerikan askeri olsun diye yetiştirilmiyor.Savaşa çok meraklısı olan varsa kendi askerlik bile yapmamış oğullarını göndersin......AKILLI OLUN.....

  • helal olsun sana hacı04 Eylül 2013 18:17

    elin garibanlarının çocukları üzerinde yiğitlik yapmak kolay al oğullarını git savaşa bakalım

  • KM04 Eylül 2013 17:49

    yerine geçecek adam bulunur merak etme sen , politikadan anlamayan sen ve senin gibi diğer %50 uyanabilirseniz artık .

  • guven04 Eylül 2013 17:32

    basbakannin yerine gececek aday varmi ben goremiyorum yazin da bende ogreniyim politikadan anlamam

  • guven04 Eylül 2013 17:32

    basbakannin yerine gececek aday varmi ben goremiyorum yazin da bende ogreniyim politikadan anlamam

  • guven04 Eylül 2013 17:24

    sanki yuzde 50 burda yazmiyor

  • 04 Eylül 2013 17:15

    Ne için ve kimin için bu ülkeyi savaşa sürüklediğinizi öğrenme hakkımız varmı acaba vatandaş olarak ? sonuçlarını öngerebiliyormusunuz böyle bir savaşın kaç cana mal olacağını hiç düşüşündünüzmü ? senin derdin ne? bu savaş bizim değil aklını başına al artık ülkenle ilgilen!

  • Halkımız Savaş İstemiyor04 Eylül 2013 16:42

    Sen Suriye ve Mısır'la yatıp kalkıyorsun...Aklından yine ne geçiyor bilmiyoruz. Yalnız şunu bil; Türk Halkı Savaş İstemiyor, Savaşa Hayır diyor...Halkımız Mısır'ın ve Suriye'nin iç işlerine karışılmamasını istiyor. Sen ise bir Savaş çıkarmak için yanıp tutuşuyorsun. Böyle Usta değil, çırak bile olamazsın.

  • hacı04 Eylül 2013 15:48

    elin garibanlarının çocukları üzerinde yiğitlik yapmak kolay al oğullarını git savaşa bakalım korkak

  • dünyayı boşver04 Eylül 2013 15:02

    dünyayı yönetmekden vazgeçip türkiyeyi yönetmeye odaklanmak lazım gibime geliyor gün geçtikçe rezil oluyoruz

  • stars04 Eylül 2013 14:02

    abd merkez bankası fedin para basarak yarattığı yalancı dünyadan uyandığımızda herkes sıradanlaşacak

  • hakan usta04 Eylül 2013 13:58

    karşılık verirken senmi esada silah çekeceksin.müslümanı müslümana vurdurmaksa emelin biz yokuz başbakanım.bırak esadı mursiyi ülkenle ilgilen.kendi vatandaşın açlık sınırında.millet birbirini yiyiyor sen başka ülkeyi yönetiyorsun galiba.

  • olimpiyat mantıklı mı ?04 Eylül 2013 13:58

    2020 olimpiyatları hükümetin ekonomi olarak sonunu getirir, olimpiyat düzenlemek dünyanın fizibilitesi olmayan en verimsiz işlerinden biridir, sırf 100 m erkekler yarışı için bunya 10 saniyeliğibe toplanır o kadar, başkada bir çekiciliği yoktur, 15 milyar dolar masraf yaparsın olimpiyat bitince tesisler ölü yatırım olarak çoğu çöp olur, borçlu harçlı ülkeler olimpiyat değil fabrika kurmalı, iş yaratmalı ihracat yapmalı bu kaynaklarla, zengin ülkeler olimpiyat yapabilir havaları olur sanki olimpiyat yaptıkdan sonra turist yağacak geç bunları londra atina sdyney kimin aklında kaldı yunanistan battı zaten olimpiyat borçlarını hala ödüyor

  • geceprensi04 Eylül 2013 13:49

    sana oy verdiğim güne lanet olsun.

  • bu hafta ustalara saygı kuşağında04 Eylül 2013 13:41

    uğultulu tepelerde rapsodi adlı film izleyicilerle buluşuyor iyi seyirler...

  • Vesaire04 Eylül 2013 13:11

    Başkalarının Patriotları ile savaşa girilmez...

  • Sittinsene04 Eylül 2013 12:48

    CHP DARBE NASIL YAPILIR SÜREÇ DARBEYE NASIL EVRİLİR DARBE SONRASI YAPILACAK OLMAZSA OLMAZLAR NELERDİR KONUSUNDA ENGİN BİLGİLERİNİ SİSİ İLE PAYLAŞACAKLAR. BU DURUMDA PEK DE HAKSIZ SAYILMAZLAR. YANİ KISACASI GENETİK YATKINLIK.

  • hope04 Eylül 2013 12:47

    sen onu bunu bırak dövize bak ekonomiyi duvara çarptırdınız dövizde hedef 2,30 kısa zaman

  • urfalılar04 Eylül 2013 12:44

    kazamız hüsnü mübarek olsun

  • hope04 Eylül 2013 12:43

    hayal görüyorsuriye ye birsey olmaz boşuna ağzının suları akıyor

  • hacı04 Eylül 2013 12:37

    senin gidişat hiç hayır değil? tek üretimin yok, hep yabancıya sattın yada yabancıya yaptırdın