E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan savunma sanayiine çağrı: Gelin uçak gemimizi yapalım---

Erdoğan'dan savunma sanayiine çağrı: Gelin uçak gemimizi yapalım

Erdoğan'dan savunma sanayiine çağrı: Gelin uçak gemimizi yapalım
23 Ağustos 2020 - 15:45 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yeni Deniz Sistemleri Teslim Töreni'nde konuştu. Erdoğan sektör önerlerine milli uçak gemisi yapılması çağrısında bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Tuzla'da Yeni Deniz Sistemleri Teslim Töreni'nde konuştu. 'Millileşme hamlelerimiz hız kesmeden devam ediyor' diyen Erdoğan sektör önderlerinden milli uçak gemisi yapılması çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları;

Türkiye savunma alanında kararlı bir şekilde ilerliyor. Savunmada güçlü olmayan ülkelerin güvende olmaları ve ilerlemeleri mümkün değildir. Savunma sanayii duraklamayı kaldırabilecek bir alan değildir. Sürekli daha ileri gitmek, sürekli daha gelişmişi üretmek mecburiyetindeyiz. Her adım bir sonrakinin öncüsü olmak zorunda.

Ülkemizin bu gücünden ve hamlelerinden rahatsız olanlar özellikle buradan ülkemizi mahkum edebilmek için çabalıyorlar. Gizlemeye bile çalışmadıkları tuzaklar ve yöntemlerle her yolu deniyorlar. Hamdolsun milletimiz istiklalinin ve istikbalinin yanında yer alarak bu oyunları yıllardır bozmuştur.

Şimdi gözlerini 2023'e diktiler. Milletimiz o engin ferasetiyle inşallah 2023'te de hem içerideki hem dışarıdaki o faşist kafalara hak ettikleri cevabı verecektir. Her oyunu bozarak geleceğe yürümeye devam edeceğiz. Sürekli çalışacağız. Türkiye'nin tek amacı kendisinin ve dostlarının meşru haklarını korumaktır.

"Gelin uçak gemimizi yapalım"

Dünyanın ilk 100 savunma sanayii üretim listesinde 7 şirketle bulunmamız bunları rahatsız ediyor. Bizi de gururlandırıyor. Geleceğe güvenle bakmamızı sağlıyor.

Türkiye dünyada savaş gemisi tasarlayıp üreten 10 ülkeden biridir. Deniz araçlarımızın silahları da yerli ve milli imkanlarla üretilmektedir. Kaybedecek tek anımız olmadığı bilinci ile çalışıyor ve üretiyoruz. Şimdi ben sektör öncülerimize çağrıda bulunuyorum. Gelin uçak gemisi de yapalım. Denizlerde caydırıcılığa ihtiyacımız var.

Tüketen değil üreten, yeniye öncülük eden bir üst noktaya geçmemiz gerekiyor.

Bir kez daha yeni deniz sistemlerimizin ülkemize ve ordumuza hayırlı olmasını diliyorum.

Giresun ve Rize'deki sel felaketi

Bu vesileyle maalesef Giresun'umuzda ve bu bölgede aramalar devam ediyor. Aynı şekilde Rize'de yine sel felaketi var. Benim ilçem de dahil olmak üzere maalesef orada da yaralılar var. Ölenlerimize Allah rahmet eylesin. Tabi devlet olarak buradaki bütün tahribatı yıkımı Allah'ın izniyle aşarız. Ben hemen İçişleri Bakanımı, Pakdemirli ve Kurum bakanımı bölgeye gönderdik. Vekillerimiz de oradalar. Yerinde tespitleri yapmak suretiyle bütün kurumlarımız çalışmalarını sürdürüyorlar.

Tabi inşaAllah bir an evvel bunu kaldırıp halkımızı orada yine o eski mutlu günlerine döndürmek. Ancak şunu da belirteyim. Bakanlarımın bana söylediği "Biz bunu yaşamadık" diyorlar. O nedenle inşallah ne gerekiyorsa yapacağız.

Rusya'dan art arda S-400 açıklaması: İmzalar atıldı mı?

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Giresun ve Rize'deki sel ile ilgili bilgi aldı

 

Bakan Soylu Giresun'dan acı haberi verdi: 4 can kaybı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (27)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gokhan Cetinoglu25 Ağustos 2020 09:33

    LÜTFEN BIRAKIN İHA, SİHA, UÇAK GEMİSİ VE ARABA ÜRETMEYİ! Bunlar trene son vagondan binmektir ama kazanç lokomotif olmaktadır. 3 tarafı denizler ile çevrili, eskiden tahıl ambarı olarak öğrendiğimiz ülkemizde elimizin güçlü olduğu ve iklim değişikliği göz önünde bulundurulduğunda ileride uğruna savaşlar çıkacak gıda ve su ya yatırım yapalım.  (https://s3.eu-central-1.amazonaws.com/dogrulukpayi/2fb166d7-0f82-45a5-8bcf-8156531e441d-1.png) 

  • KERİM24 Ağustos 2020 09:02

    inşallah yaparız hemide 4-5 tane işsizimiz çok iş lazım düşmanımız çok uçak gemi füze tank top tüfek uçak gemisi lazım bolcana yapmalıyız gençlerimizede iş çıkmış olur...

  • Wers24 Ağustos 2020 08:56

    İnşallah milli uçak gemimiz de olacak

  • Gokhan Cetinoglu25 Ağustos 2020 10:05

    Dünyada 11 i  ABD de toplam 20 uçak gemisi var. Rusya da sadece 1. Almanya, Japonya, Hollanda, Avusturalya, Arjantin ve Kanada bunları elinden çıkarmışlar. Dolayısı ile GEREKSİZ aşikar! Kaldı ki ilk uçak gemisi ünvanlı HMS Ark Royal Çanakkle ye gelmiş ve geldiği gibi gitmişti zamanında... Okyanusa kıyımız yok ki, ana karadan gerekli tüm menzillere ulaşabilecek uçaklar varken ve denizlerimizde manevra kabiliyeti sınırlı iken saçma... Bir diğer konu da günümüz uçak gemilerinin nükleer enerji ile çalışıyor olması. Gene dışa bağımlı olacağız ve savaş gemimizin anahtarı başkasında olacak! Sonuç: cahil tabana, oy için söylenmiş kelimeler işte... 

  • adem yavuz24 Ağustos 2020 08:34

    buradaki istemwyiz yok yataga ac giriyoruz diyen yavsaklar varya hepsi ermeni ve rum.kokenli soyadi kanunu ile isimleri ahmet metmet olmus bunlar her turkiyenin yukselmesinde hainliklerini gosterir bu picleride ulkeden kivmadan rahat yok

  • cahil24 Ağustos 2020 11:42

    dere yatağına yapılan kaçak yapılara ruhsatı, imar affı ile kim verdi? Yağmur yağdırdı diye Allah'a suç atacağına, sahte putuna tapmayı bırak, niye dereler doldurulup yol yapılıyor diye sor. 19 yıl iktidardasın, bir çözüm bulamadıysan yerleşim yerini başka yere taşı bari.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU24 Ağustos 2020 10:43

    CİNGÖZ. ne yapsın adam bunları yapmasın mı.yağmuru RTE yağdırdı.sizlerde ormanları kesip dere içlerine ev yapmayın.olacağı bu.Doğa da hayvanların yaşayacağı yerler kalmadı be.her yeri istila edip ormanları kuruttunuz.Gelsin kafir ülkemizimi işgal etsin.ülkede fakir yoktur.herkesin durumu tıkırında.kimse şikayet etmesin.

  • cingöz24 Ağustos 2020 10:16

    rize giresunu sel bassın, insanlar her yıl ölsün. oraya para harcamak yerine ABD'den F-35, rusyadan S400 alalım. Aselsana tank, füze, uçak gemisi yaptırtalım. fakir halk da ölsün

  • yagız24 Ağustos 2020 08:32

    rize ve giresunu yaz yağmurunda sel basmayacak hale gitirin önce. o zaman halkın gemiye ihtiyacı kalmaz

  • bilader24 Ağustos 2020 08:27

    cok guzel kokular aliyorum. heyecanim tavanda. valla uzun muddet muhalefet ettim ama son 2 yili izledigim kadariyla, benim gordugumden cok farkli yerde bu hukumet. ne yalan soyleyim, destekliyorum. Hatta verin bir gorev bizde yapalim.

  • Gokhan Cetinoglu25 Ağustos 2020 09:44

    Tahıl ambarı diye öğrendiğimiz Anadolu da kendi tahıllarımızı üretelim önce: 

  • Yeter artik24 Ağustos 2020 07:39

    Ziyaaaaaa

  • Daha önce24 Ağustos 2020 06:54

    Uçak gemisi inşaası başladı denmişti!

  • Manyak herif23 Ağustos 2020 23:46

    Yurttaşların gemiye gaza ihtiyacı yok,paraya ihtiyacı var.halk fakir ve yoksul.türkiyedeki yurttaşların yarısından fazlası%52 si yatağa aç giriyor.çözüm Tayyip Erdoğan'ın istifa etmesidir.

  • Bebelere balonn24 Ağustos 2020 01:39

    Yok be ne %52si doksan doksan!! Hadi Sen sana verilen görevi yapıyorsun anlıyorum da sana inanlarda çıkıyor ya Anlıyorum ki sizin içinde ayrı bi teknoloji geliştirmek büyük bir elzem

  • belirsizlik23 Ağustos 2020 21:50

    Gemilerimiz olsun ama  denizaltı ve füze sistemleri geliştirilsin daha çok ihmal edilmesin..

  • reis23 Ağustos 2020 19:53

    anlaşıldı,seçim yakın..

  • Acım biraz 23 Ağustos 2020 19:18

    2023 e hazır olur :)

  • manevra 23 Ağustos 2020 18:28

    yapar.

  • .23 Ağustos 2020 18:15

    nükleer reaktör kurulmadan gemi nasıl hareket edecek ? dizel yada benzin ? ciddi hız sürat ve hareket kabiliyeti lazım. Uçak gemisi derken, üzerinde - 3 - 5 uçak olan, f35 ler gibi durduğu yerden yukarı havalanan uçaklarımı kasdediyoruz ?yoks anormal pisstte iner gibi iner uçaklardan mı ? ozaman uçak gemisi boyutu ABD ingiliz hinç çin gibi buyuk olması gerekir. Ama denizde problem yaşıyorsak, yüzen kodaman seyyar üsse ihtiyaç var. Avrupa ülkeleri s400 lerle ürksede, uçak gemisi ile donanmamız gücüne güç katar, zaten deniz altılarımız çok projesyonelce ve etkın. çıakrtma fırkateynler okadar diri ve hızlı ki, yunanda öyle çıakrtma gemileri hale yok. ama TC anıdna bir çok adaya asker, tank çıkartabilecek güçte.

  • Sihalar23 Ağustos 2020 17:35

    Sihalarn sayısını daha fazla arttırmalıyız.

  • Aaa olmadı ama23 Ağustos 2020 17:33

    Bizim ne işimiz var uçak gemisiyle, bunun yerine heykel yapalım :))

  • Ramazan24 Ağustos 2020 09:27

    Heykeller SENI silsin terbiyesiz

  • evt23 Ağustos 2020 18:17

    Gemi karın doyurur. 

  • Hakan polat23 Ağustos 2020 16:47

    Yakinda milli uzay gemimizi de yapariz, tabi eger bu hizla gidersek!

  • Bika23 Ağustos 2020 16:35

     TCG Anadolu L-400, hafif uçak gemisi 2020 yılı sonunda tamamlanacağı açıklanmıştı.

  • saıt24 Ağustos 2020 09:06

    uçak gemilerimizde olursa çok iyi olur.yattığımız yerden para almak istemiyoruz çalışarak kazanmak istiyoruz talibiz bu işlere ihracatınıda yaparsak çok iyi olur.dostlarımızada temin edebiliriz..iş iştir