E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'dan art arda S-400 açıklaması: İmzalar atıldı mı?---

Rusya'dan art arda S-400 açıklaması: İmzalar atıldı mı?

Rusya'dan art arda S-400 açıklaması: İmzalar atıldı mı?
23 Ağustos 2020 - 13:15 borsagundem.com

Rusya'dan S-400'lerle ilgili peş peşe haberler... İlk haber: Ankara ile Moskova ikinci S-400 sevkiyatı için imzaya yakın... 10 dakika sonra ikinci haber: İmzalar atıldı... Ve son haber: Görüşmeler sürüyor imza henüz atılmadı

Türkiye'nin Rusya'dan S-400 için ek sevkiyat alacağı konusunda Moskova'dan gün boyu farklı haberler geldi. Türkiye ile Rusya'nın ikinci sevkiyat için imzaları attığı haberi heyecan uyandırırken bir süre sonra gelen son haber şimdilik imzaların atılmadığını bildirdi. 

Rus devlet silah ihracat şirketi Rosoboronexport’un Başkanı Aleksandr Miheyev, Türkiye’ye S-400 sevkiyatına yönelik ikinci anlaşmanın imzalandığını ancak Moskova ve Ankara’nın anlaşmanın uygulanmasına yönelik mali modeli görüştüklerini söyledi.

Rus haber ajansları, söz konusu haberden dakikalar önce yine resmi yetkililere dayandırarak ikinci anlaşmanın gelecek yıl imzalanmasının beklendiğini bildirmişti.

Yine medyadaki haberlerde, Rus Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov'un S-400 füze savunma sisteminin ek sevkiyatını Türkiye'ye gerçekleştirebileceklerini söylediği cümleler yer almıştı.

FSVTS: GÖRÜŞMELER İLERİ SAFHADA ANCAK İMZA HENÜZ YOK

Rusya Federal Askeri ve Teknik İşbirliği Servisi (FSVTS) Başkanı Dmitriy Şugayev, Türkiye’ye ek S-400 sevkiyatı konusundaki görüşmelerde ileri bir safhada olduklarını, ancak henüz anlaşma imzalamadıklarını ifade etti.

Zvezda televizyonuna konuşan Şugayev, Rus devlet silah ihracat şirketi Rosoboronexport’un Başkanı Aleksandr Miheyev’in Türkiye’ye S-400 sevkiyatına yönelik ikinci anlaşmanın imzalandığı konusundaki açıklamalarına yanıt verdi.

Şugayev, “Türkiye ile ek opsiyon için imzaları atma konusunda çok ileri bir safhadayız. Şu an başka bazı detayları konuşuyor, üzerinde anlaşıyor ve bir başka opsiyona yönelik imzaları atmak için Türk partnerlerimizin kararını bekliyoruz” dedi.

Moskova bölgesinde bugün başlayan Uluslararası Askeri ve Teknik Forumu Army-2020 çerçevesinde gazetecilere konuşan Miheyev, “Anlaşma imzalandı, şu anda partnerlerimizle anlaşmanın uygulanmasına yönelik mali modeli görüşüyoruz” demişti.

Türkiye ile 2.5 milyar dolar değerinde dört adet S-400 bataryası sevkiyatına yönelik ilk anlaşma 2019 yılında imzalanmıştı. Anlaşmada bir başka sistemin sevkiyatı yapılması opsiyonu öngörülüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Demircan KIZILCANLAR23 Ağustos 2020 23:06

    DESENE DÖVİZDE HAREKETLLİK OLACAK.

  • Hayirlisi23 Ağustos 2020 21:32

    F35 için Abd olacak secim sonucu bekleniyor trump reis alırsa f35 turkiyede bakın göreceksiniz trupm reis güçlü liderleri seviyor herkes trupm'tan türkiye için yardim istiyor bir tek sizi dinliyorlar bize yardım edin diyorlar buda turkiyenin ne kadar önemli ve güçlü bir ülke olduğunu hatırlatıyor abd kim güçlü ise onun yanındadır bu bölgede türkiyeyi kaybetmek istemeyecektir..

  • :)23 Ağustos 2020 15:08

    Rus düşmanları, birden bire bizlerinde düşmanı oldu . Garip deil mi ? Rusya = nato+ABD düşmanı...

  • Aks1523 Ağustos 2020 17:56

    Birden bire olmadı. ABD dost gibi görünen ama Türkiyedeki her darbenin arkasındaki aktör. PKK PYD ye Fetö ye destek veriyor. ABD ile nasıl dost kalınabilir ki.

  • Bika23 Ağustos 2020 13:33

    S-400'ler daha önce açıklanan tarihte aktif hale getirilmedi, alınıp depoda tutuluyor. S-400 nedeniyle ABD'ye parası ödenen F-35'ler teslim edilmedi ve parası da iade edilmedi. 

  • Can can23 Ağustos 2020 20:46

    Sessiz sedasız kurulmuş olmasın. Belki birinide Kuzey Kıbrıs'a kurmuşlardır. Yrd.:))

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU23 Ağustos 2020 15:32

    Sonuç, ne demek istiyorsun.yorumların hep kinci ve tahrikci.devlet işlerine ne senin kafan basar ne de benim.bu işler satranç taşı gibi düşüne düşüne oynanır.