E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan’a ‘Ak Parti’ tuzağı iddiası ---

Erdoğan’a ‘Ak Parti’ tuzağı iddiası

Erdoğan’a ‘Ak Parti’ tuzağı iddiası
24 Şubat 2021 - 08:29 borsagundem.com

Abdulkadir Selvi: Erdoğan’a bir tuzak kurulmak isteniyor. AK Parti, Erdoğan’dan, Erdoğan AK Parti’den koparılmak isteniyor.

Siyasetin gündemini değiştirecek önemli iddia Ak Parti’ye yakın yazar olarak bilinen Abdulkadir Selvi’den geldi. Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti Genel Başkanı olmaktan memnun olmadığına dair iddiaların ortaya atıldığını söyledi ve bu iddiaları “tuzak” olarak niteledi.

Selvi, bugünkü köşe yazısında şunları yazdı:

''AK Parti kongresi yaklaştıkça şu tartışmayı daha sık yapacağımız anlaşılıyor: Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı ile AK Parti Genel Başkanlığı’nın bir arada olmasından dolayı memnun olmaması, bu nedenle kongrede genel başkanlıktan ayrılarak AK Parti Genel Başkanlığı’nı güvendiği bir isme bırakacağı şeklindeki iddialar. Bazı isimler de konuşuluyor. Ama o isimlerin bu modelden haberi yok.”
Selvi çok konuşulacak iddialarını şöyle sürdürdü: “"Bazı isimler de konuşuluyor. Ama o isimlerin bu modelden haberi yok. Parlamenter sistemin gereği olarak Erdoğan Cumhurbaşkanı olunca partisinden istifa etti. Yeniden servis edilmeye çalışılan bu model, Anayasal zorunluluk gereği uygulandı. Ahmet Davutoğlu ve Binali Yıldırım dönemleri yaşandı. Burada Erdoğan’a bir tuzak kurulmak isteniyor. AK Parti, Erdoğan’dan, Erdoğan AK Parti’den koparılmak isteniyor. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni en çok da partisinin başına geçmek için istedi. Geçmişte Özal ve Demirel’in partilerinden ayrıldıktan sonra yaşananları gördü. Ayrıca parlamenter sistem döneminde bu modeli test etme imkanı buldu. AK Parti Genel Başkanlığı konusunun Erdoğan’ın kırmızı çizgisi olduğunu biliyorum. Bunun doğru olduğuna da inanıyorum. O nedenle sureti haktan görünen bu formülün AK Parti’yi Erdoğan’ın elinden almak için bir tuzak olduğunu düşünüyorum."

Erdoğan'dan döviz rezervi cevabı

 

Erdoğan'dan atama müjdesi

 

Erdoğan: Oynanan oyunları yakından takip ediyoruz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBİR24 Şubat 2021 14:27

    REİS'İN İZİNDEYİZ, TERÖRÜ BİTİRENLERİZ. Seninle ülkem oldu SÜPER GÜÇ, bazıları kafayı yedi bu ülke olmalı CÜCE GÜÇ dedi, terörsevicileriyle bir olup vatana kıydılar. Ancak bizler yani vatanseverler her şartta CUMHUR İTTİFAKI'nın yanında olacağız, vatanı ağlatanlara dönüp bakmayacağız inşallah.

  • Demokrasi 24 Şubat 2021 13:45

    Seçim barajı %5 olmalı. Secimlerde vatandaşlar 600 millet vekili sevmeli. Milletvekileri ise cumhurbaşkanını secmeli. Bir parti çoğunluğu sağlayamazsa, birden fazla parti koalisyonu cumhurbaşkanını secer ve görevi önceki cuhmurbaşkanından devir alıp kabineyi kurar. Bu sistem demokrasi daha etkili sağlayabilir. Çoğunluğun sağlanamadığı İki turlu secimler de sürekli sandığa gitme de bıktırıcı yapıp katılımı düşürür. ayrıca gereksiz masraflar çıkarır. Secim bölgeleri en fazla 4 milletvekili şeklinde daraltılmasıda düşünülebilinir. Oyların sadece İlçe merkezi bir secim bürosunda 15 gün boyunca kullanılması daha güvenli olur. Ve köy mahalle baskısı da ortadan kaldırır, özgür iradeyi daha etkin kılar ve daha az güvenlik görevlisi sandık görevlisi ile daha yüksek güvenirlilikte olur. Bu geniş ve çok oy kullanma kabinli secim bürosu bütün parti il ilçe merkezleri tarafından, sadece oy kullanılan kabinlerinin içi göremeyecek şekilde, kamera ile 24 saat kamer ile takip edebilir.

  • Bir yorum24 Şubat 2021 14:03

    Deme be 100. yılını kutladığımız  cumhuriyet ve demokrasi  tecrübesi  bu elemana yeterli gelmemiş! Cumhurbaşkanını halk seçmesini bilmiyormuş ta emanet ettiği  milletvekillerine seçtirecekmiş!  Bir defa senin yaşın kaç ?  Sanki bunlar hiç yaşanmamış sanki Türkiye  Cumhuriyeti   dün kurulmuş gibi  abuk subuk zırvalama!  

  • Burhan24 Şubat 2021 13:27

    Akp den kopacakmış koparılacakmış hikayeleri boş! Partide farklı iradelere farklı fikirlere sahip kimse görünmüyor, Uygulanan hersey doğru veya yanlış, hiç bir konuda saraydan farklı düşünebilen fikir beyan eden tepki ortaya koyan olabilmiş mi bugüne kadar! Bahçeli be belkşde perinçeği de katıp yeni bşr parti oluşumu ılabilşr. Ama mhp nin tarihsel kurumluluğu var. Mhp feshedip yeni bir parti altında birliktelikte zor!

  • Yola devam 24 Şubat 2021 13:19

    Bahçeli ile birlikte yeni bir partileşme olabilir. Birleşmeye vatan partiside katılır belki.

  • Nedim24 Şubat 2021 11:22

    İçeride 2 tane sinsi tip var!  Bunlar   durdukça zarar veriyorlar!  Ancak partinin  liderliğine oynamak vs. bunların haddine değil.  Bunların  elinden gelen kısa süreli kriz anlarında ortamı koklayıp kendilerini popüler gösterip birilerine de şirin olmaya çalışırlar!  Ancak liderlik böyle bir şey değil bunu bir türlü anlamıyorlar.

  • Bir yorum24 Şubat 2021 10:11

    Abdülkadir Selvi senin fantezi Dünyan çok geniş ama fazla açılma sonra batarsın!  Derin sular senin boyunu aşar.

  • Bir yorum24 Şubat 2021 13:20

    Ben de fikrimi yazdım zottirik sana giren çıkan ne x krık?  Bence sen rahatsız oldun malum soytarı x neden mi çünkü  teşhis  ettim!  Tedavi için de baytara gidersin artık.  Tüylerin döküldüğü için kaşıntın var!  Baytar seni tarak ile kaşısın! :D  :D  :D 

  • x men24 Şubat 2021 11:53

    sana giren çıkan nedir birader? adam fikrini yazmış neden rahatsızsın? yoksa birilerinin adamı olarak rahatsız mı oldun.

  • İzzet BAŞ24 Şubat 2021 09:37

    Milletin parti ile purtuyla ilgisi yok, Millet kimin seçildiği değil cebine girip çıkanı bilir. DEMİRELİN dediği gibi seçim rüzgardır yeri geldi mi çatıyı bacayı uçurur . az kaldı. Bekleyin devamı 2023 'te. SAYGILAR TÜRK MİLLETİ....

  • mg24 Şubat 2021 09:34

    selvi ya sen..

  • Miş24 Şubat 2021 08:46

    Selvininde hayalleri epey geniş.

  • Eyt li24 Şubat 2021 08:38

    Ne derseniz deyin 30 yıldır prim ödeyen garibanlara "türemiş çift dikişliler" sözü çok ağır oldu! Müslüm ün dediği gibi yakarsa bu dünyayı garipler yakar yani yolcudur Abbas bağlasan durmaz!