E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan üç dönem şartına son noktayı koydu---

Erdoğan üç dönem şartına son noktayı koydu

Erdoğan üç dönem şartına son noktayı koydu
14 Ağustos 2014 - 12:59 borsagundem.com

Başbakan Erdoğan, AK Parti'deki üç dönem kuralına ilişkin açıklamalarda bulndu

10 Ağustos’taki seçimde Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Partili il başkanlarına seslendi ve AK Parti olağan büyük kongresinin 2015 seçimlerinin ardından yapılacağını açıkladı. Erdoğan ayrıca son günlerde sıkça gündeme gelen 3 dönem kuralı tartışmalarına son noktayı koydu.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Ankara’da Ak Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu.

28 Ağustos’ta Çankaya Köşkü’ne çıkacak olan Erdoğan son kez seslendiği il başkanları toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Erdoğan AK Parti olağan büyük kongresinin 2015 seçimlerinden sonra yapılacağını söyleyerek, "Büyük kongre 2015 seçimlerinden sonra yapılacaktır. buralardan da hücreler tazelenmiş olarak teşkilatımız çıkacaktır" dedi.

Üç dönem kuralının kaldırılacağı iddialarına da cevap veren Erdoğan, “Halkımıza böyle gittik. Çünkü AK Parti bir farkın partisidir demiştir. Şahsen bu ilkenin sarsılmadan uygulanması taraftarıyım. Fakat burada bir şeyi söylemek istiyorum. Üç dönem kuralı, bir kişinin siyasi yaşamının bitmesi değildir. Üç dönem kuralı sadece parlamentoya girişle alakalı üç dönem arka arkaya görev yapmışsa sonra tekrar parlamentoya girme şartını getiren bir anlayıştır. Partinin kurullarında görev yapabilirsin, STK’larda görev yapabilirsin. Partinin verdiği görevleri yapabilirsin, bu siyaset değil mi? Bu da siyaset. Biz eğer milletvekili olarak görüyorsak bu çok büyük bir hırstır. Bunu frenlememiz lazım” dedi.

Erdoğan bu sözleriyle Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturmadan önce üç dönem kuralının devam etmesi yönünde partililere güçlü bir mesaj vermiş oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)