E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan: Modern kapitülasyonlara karşı tarihi bir mücadele veriyoruz---

Erdoğan: Modern kapitülasyonlara karşı tarihi bir mücadele veriyoruz

Erdoğan: Modern kapitülasyonlara karşı tarihi bir mücadele veriyoruz
10 Kasım 2020 - 11:49 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'yi faiz, kur, enflasyon prangasıyla modern kapitülasyonlara mahkum etmek isteyenlere karşı tarihi bir mücadele veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu tarafından düzenlenen anma etkinliğinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Gazi'nin tavsiyesine uygun şekilde ilim ve akıl yolundan giderek hatırasını yaşatmak yerine onu dogmalaştırmak suretiyle mirasının içini boşaltmaya çalışanları milletimizin takdirine havale ediyoruz. Kendilerini devletin sahibi, Batı'nın kölesi olarak gören vesayetçi anlayışla çarpışa çarpışa ülkemizi cihanşümul hedefleriyle buluşturduk. Yıllarca bu ülkeyi bir avuç elit eliyle adeta babalarının malı gibi kullanmaya alışmış olanlar, her yolu deneyerek üzerimize geldiler. Ülkenin imkanlarını küçük bir azınlığın çıkarları yerine milletin ihtiyaçları için seferber ettik.

'Toplam yabancı sermaye yatırımları 223 milyar dolar'

Ülkemize çizilen o dar sınırların içinde kalsaydık milletimizin yüzüne bakamazdık. Yıllarca bu ülkeyi bir avuç elit eliyle adeta babalarının malı gibi kullanmaya alışmış olanlar, her yolu deneyerek üzerimize geldiler. Allah şahittir ki, 'Ezan susmayacak, bayrak inmeyecek, millet bölünmeyecek, vatan parçalanmayacak, ülkemiz büyüyecek, devletimiz güçlenecek' derken hep samimiydik.

Milletimize verdiğimiz her sözü yürekten inanarak verdik. Bu sözleri yerine getirmek için gece gündüz çalıştık. Bugün Türkiye sadece sınırları içinde değil, sınırları dışında da güç ve umut kaynağıysa bunu verdiğimiz mücadeleye borçluyuz. Ülkemizin nüfusu 13 milyonda 83 milyona çıktı. İlk orta, lise ve yükseköğrenimdeki okul sayımız 5 binden 88 bine, öğretmen sayımız 12 bin 400'den 1 milyon 143 bine ulaştı. Doktor sayımız 1000'den 174 bine, hastane yatağı 10 binden 251 bine yükseldi.

Ülkemizdeki toplam yabancı sermaye yatırımları 223 milyar dolara ulaştı. Sıkıntılarımız elbette var. Hiçbiri üstesinden gelinemeyecek hususlar değil.

'Ekonomimizi kötüleyenlerin gayesinin üzüm yemek değil bağcıyı dövmek'

Türkiye bir asır önce başlattığı İstiklal Harbi'ni yeniden ve daha güçlü sürdürdüğü için böylesine derin ve alçakça kuşatmaya maruz kaldı. Sıkıntılarımız elbette var, hiçbiri üstesinden gelinemeyecek hususlar değil.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının notlarının objektif kriterlere göre verildiğini söyleyebilecek kimse çıkamaz. Israrla ekonomimizi kötüleyenlerin gayesinin üzüm yemek değil bağcıyı dövmek olduğunu anlamak için çok derin teknik analizlere gerek yoktur. Önümüze çıkarılan siyasi engelleri birer birer aşarak yolumuza devam ediyoruz.

Batı basınında ülkemize yönelik eleştirilerin gerçek ve samimi temellere dayandığını söyleyecek kimse çıkamaz. Doğu Akdeniz'de somut örneğini gördüğümüz üzere, Türkiye'ye karşı haksız hukuksuz, adaletsiz girişimlerde bulunanların kayıtsız şartsız desteklenmesinin gerekçesini söyleyecek kimse çıkamaz. Böyle bir iklimde ekonomide yaşadıklarımızın kendi mecrasının ürünü olduğunu kim iddia edebilir? Dünyada zaten yaşanmakta olan genel ekonomik sıkıntılar korona virüs salgını nedeniyle daha da ağırlaşırken, Türkiye en az kayıpla süreci yönetmeyi başarmıştır.

Göreve geldik. Türkiye'nin IMF borcu neydi 23,5 milyar dolardı. Biz ne yaptık? Geldik 2013'ün mayısında IMF borcu sıfırladık. Artık IMF ile borç noktasında en ufak bir şey kalmadı. Siyasetimize karışamazsınız.

Önümüze çıkarılan siyasi engelleri birer birer aşarak yolumuza devam ediyoruz. Kalkınma planlarımız arasında istihdam sürekli var olmuştur. İşsizlik azalmaya devam ediyor.

'Modern kapitülasyonlara karşı tarihi bir mücadele veriyoruz'

Kalkınma planlarımız arasında istihdam sürekli var olmuştur. Böyle bir iklimde, ekonomide yaşadıklarımızın kendi mecrasının ürünü olduğunu kim iddia edebilir? Türkiye'yi faiz, kur, enflasyon prangasıyla modern kapitülasyonlara mahkum etmek isteyenlere karşı tarihi bir mücadele veriyoruz.

Bizim kalkınma politikalarımızın ve uygulamalarımızın merkezinde istihdam yer almıştır. Ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokma hedefini 83 milyonun tamamına yayarak gerçekleştirmek istiyoruz. Bunun Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e en güzel armağan olacağına inanıyoruz."

Anıtkabir Özel Defteri'nde anlamlı mesaj

 

Türkiye'de işsizlik yüzde 13.2 oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.