E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan MİT’i neden kendisine bağladı?---

Erdoğan MİT’i neden kendisine bağladı?

Erdoğan MİT’i neden kendisine bağladı?
26 Ağustos 2017 - 05:59 borsagundem.com

Hürriyet yazarı Murat Yetkin, dün yayımlanan KHK ile Milli İstihbarat Teşkilatı'nın yeniden yapılandırılmasını değerlendirdi. İşte Yetkin'in o yazısı:

Akla ilk gelen, 15 Temmuz askeri darbe girişiminde gözlenen vahim istihbarat zafiyetine karşı MİT in daha geniş yetkilerle, daha güçlü otoriteye bağlanmış olması. Ancak tablo bundan daha fazlasına, istihbaratın devlet yönetiminde daha da etkin bir unsur haline gelmesine işaret ediyor.

Hükümetin Olağanüstü Hal çerçevesinde dün, 25 Ağustos’ta yayınladığı 694 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle (KHK) istihbarat ve devlet içindeki rolüne dair şu düzenlemeler yapıldı:

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİK TIKLAYIN

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Muhammet Cerit26 Ağustos 2017 10:27

    Misal kendisi şimdi istifs Edip başbakan olsa o zaman da anayasayı değiştirip önce eski parlementer sisteme mi döneceğiz? Sonra da eskiden olduğu gibi Başbakan'a mı bağlayacagiz? 80 milyonunun gücünü tek kişide toplamanın maliyetini hiç düşündünüz mü? Kenan evren bile darbe yaptığı hâlde böyle bir güç toplamadi elinde.