E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan ile Putin arasında Afganistan görüşmesi---

Erdoğan ile Putin arasında Afganistan görüşmesi

Erdoğan ile Putin arasında Afganistan görüşmesi
21 Ağustos 2021 - 17:17 borsagundem.com

Kremlin Sarayı’ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin telefonda görüştü. İki lider, Afganistan'daki son durumu ele aldı

Afganistan'da ABD ordusunun çekilmesinin ardından Taliban'ın ciddi bir direnişle karşılaşmadan, bir ay gibi kısa sürede Kabil'e girerek yönetimi ele geçirmesi dünyanın gündemine oturdu. Türkiye'de Afganistan'dai güven ve huzur ortamının yeniden sağlanması için çalışmalarını sürdürüyor. Birçok ülke lideriyle görüşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son olarak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İki liderin görüşmesinde Türkiye-Rusya ilişkilerini geliştirecek adımlar ve Afganistan'daki gelişmeler başta olmak üzere bölgesel konular ele alındı.

Düşen uçak için başsağlığı
Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin, Kahramanmaraş'ta yangına müdahale ederken düşen Rus uçağında hayatını kaybeden Türk ve Rus mürettebat için karşılıklı olarak başsağlığı diledi.

Mutabık kalındı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afganistan'da kurulacak yeni hükümetin de Afgan halkının çeşitliliğini yansıtacak şekilde kapsayıcı ve temsil edici olması gerektiğini, Kabil'de Taliban ve Cumhuriyet liderleri arasında barış, güvenlik görüşmelerinin başlamasının ümit verici olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin, Afganistan'da yeni dönemde kurulacak hükümetle geliştirilecek ilişki hususunda da eşgüdüm içinde olma noktasında mutabık kaldı.

Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile görüştü

Putin, Macron ile Afganistan’daki durumu görüştü

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bir yorumcu22 Ağustos 2021 09:55

    Fazla inat bize geleceğimize zarardır. Mülteci akınının sonu olmalı, diğer ülkelerdede bu tür sorunlar olduğunda ülkeye mi dolduracağız? Hangi fabrika istihdamla kaldıracağız. İnsan baki değildir. Hepimiz 2 metre kefenle göç edeceğiz.Ama gelecek nesiller ve devlet bakidir. Devlete zeval gelmesini istememek hainlik değildir. Bilakis binlerce yıllık mücadeledir.Lider aldanmaz, yanılmaz! Aldanırsa ülke diye bir şey kalmaz, ülkene gelen göçmenler gün gelir seçme seçilme hakkı dahil senden her türlü hakkını talep eder. Verilmezse iç karışıklığa bile neden olabilirler. Geleceğimizi riske atmayalım.Tedbir, önlem ve göç politikasını gözden geçirmek şarttır. Benim düşüncelerimdir.Fikrimi yaşadığım tedirginlik nedeniyle paylaşıyorum.

  • Serdar 22 Ağustos 2021 00:03

    Talibanı tanırsanız allah belanızı verir. Vermezse halk verir

  • Vatandaş21 Ağustos 2021 21:40

    Rusya nin sağlayacağı ağır silahlar ile Türk Silahlı kuvvetleri Afganistan'a yıldırım harekatı duzenlesin taş üstünde taş kalmasın 20 senedir Karayip korsanı gibi adamlar temizlenmez mi ABD nin sakallı teröristleri.

  • Kemal bozkurt21 Ağustos 2021 19:27

    Hariçten gazel okuma buna denir Afganistan'la sınır olan İRAN'dır... Ülkeye kaçak afganlıları kitleler halinde postalayan Türkiye'nin iç güvenliğine yönelik sabotajcı davrannan SİNSİ İRAN rejimine AKP NOTA versin gelen KAÇAK AFGANLARI DA İRan'a sınır dışı etsin...!!  TALİBAN ÇEtesinin de kurduğu Emirlik DEVLETÇİĞİ De asla tanınmalıdır taki TÜM MÜLTECİLERİ geri ülkelerine MAL ve CAN GÜVENLİĞİ Vererek alana kadar TALİBAN YÖNETİMİ ile CUMHUR İTTİFAKI koalisyon hükümeti de gerçekten vatanseverlerse de hiçibir DİPLAMATİK ilişki de bu taliban denen katil terörist örgütle de asla da kurulmamalıdır !!... 

  • Bir yorumcu22 Ağustos 2021 09:47

    Çok Haklısınız! Ey reis atalarımızın dediği gibi "merhametten maraz doğar" duy milletin sesini. Suriyeliler ülkeye ilk olarak iç karışıklık nedeniyle geldiler, ekonomik kaygıları nedeniyle gitmiyorlar. Afganlar yine iç karışıklık nedeniyle geliyor ve gitmeyecekler. Hayırdır, Ortadoğu akın akın, hedef Türkiye mi? Ülkeye bunu yapmaya hiç bir siyasinin hakkı olduğunu düşünmüyorum. Taliban sizin ve insanlığın en çok karşı olduğu, seçilmiş hükümetine silah zoru ile darbe yaparak sahip olan bir örgüt. Tıpkı fetö gibi. Yapmayın Allah aşkına! Telafisi güç göçmen politikalarınızı gözden geçirin. Batı 10 kişi alıyor alkışlıyorlar. Biz milyon milyon... İranın ülkemiz üzerine kurdukları oyunları görmüyormusunuz? Duvar yapmak sorunu mu çözüyor. Kim veriyor size bu aklı. Havadan, karadan iran tüm askeri gücü ile mülteci sevkiyatına başlamış?