E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan-Biden görüşmesine ilişkin ABD'den açıklama ---

Erdoğan-Biden görüşmesine ilişkin ABD'den açıklama

Erdoğan-Biden görüşmesine ilişkin ABD'den açıklama
11 Temmuz 2023 - 23:27 borsagundem.com

 ABD'den Erdoğan-Biden görüşmesine ilişkin açıklama geldi. Yapılan açıklamada, "İki lider işbirliğini güçlendirme çabalarını görüştü" ifadeleri kullanıldı

NATO Liderler Zirvesi'nde bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden arasındaki ikili görüşmenin ardından Beyaz Saray'dan da açıklama geldi. Açıklamada, "Biden ve Erdoğan ve ikili iş birliğini güçlendirme çabalarını görüştü. Biden, İsveç ve NATO ile anlaşmaya varması nedeni ile tebrik etti." ifadelerine yer verildi.

Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta düzenlenen NATO Liderler Zirvesi sona erdi. İki gün süren zirvede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çok sayıda devlet başkanıyla ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

ERDOĞAN, BIDEN İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan zirvenin ikinci gününde ABD Başkanı Joe Biden'la bir araya geldi. 1 saat 15 dakika süren kritik zirvede önemli konu başlıkları ele alındı.

"İKİLİ İŞ BİRLİĞİNİ GÜÇLENDİRME ÇABALARI GÖRÜŞÜLDÜ"

Görüşmeye ilişkin ABD'den de açıklama geldi. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "Biden ve Erdoğan ikili iş birliğini güçlendirme çabalarını görüştü. Biden, İsveç Başbakanı ve NATO Genel Sekreteri'yle anlaşmaya varması nedeniyle Erdoğan'ı tebrik etti. İki lider savunma ve ekonomi konularında önceliklere dair görüş alışverişinde bulundu. İki lider Ukrayna'ya destek ve Ege'de istikrarın korunmasının önemi de dahil olmak üzere bölgesel konuları görüştü." ifadelerine yer verildi.

Öte yandan görüşmenin ardından ilk açıklama Türkiye'den geldi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta düzenlenen NATO Devlet ve Hükûmet Başkanları Zirvesi'nde Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden ile bir araya geldi. Görüşmede, Türkiye ve ABD arasındaki siyasi, ekonomik ve ticari ilişkiler, güvenlik alanındaki iş birliği imkanları ve bölgesel konular ele alındı."

Cevdet Yılmaz'dan para politikasında 'sıkılaşma' mesajı

 

NATO Vilnius Zirvesi bildirisinde Türkiye detayı

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni bir süreci başlatıyoruz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )12 Temmuz 2023 08:35

    biden sçeimelre oynuyor. Rusyaya karşı nato gelişimi oluyor, rus tehdıdı azalıyor, nato dizayne dılıyor, böylece çinde dizginlenecek mesajları verıyor. yoksa Türkiye nin T si ile ilgilendıklerı yok.