E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan: Atatürk Havalimanı ve Sancaktepe'de 2 hastane kurulacak---

Erdoğan: Atatürk Havalimanı ve Sancaktepe'de 2 hastane kurulacak

Erdoğan: Atatürk Havalimanı ve Sancaktepe'de 2 hastane kurulacak
06 Nisan 2020 - 18:57 borsagundem.com

Erdoğan "Yeşilköy Atatürk Havalimanı'nın alanına ve Sancaktepe'deki havaalanının olduğu kısma salgın hastanesi yapıyoruz ki 45 gün içerisinde buraları bitireceğiz" açıklamasında bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Sözlerine "Parayla maske satışı yasaktır. Salgın bitine kadar vatandaşlarımızın tamamına yetecek maske stokumuz vardır. Devlet olarak vatandaşlarımıza ücretsiz maske ulaştırmakta kararlıyız" diye başlayan Erdoğan'ın açıklamalarının devamında şunlar öne çıktı:

Sosyal mesafeye dikkat etmeliyiz. Hastalığı yayması tehlikeli olan apartman, köy, ilçe hatta ili karantina altına alıyoruz. Şimdiye kadar 65 yaş üstü veya kronik hasta olan 1 milyon 321 bin vatandaşlarımızın temel ihtiyaç taleplerini yerine getirdik. Çalışan ve görevli olanlar dışındaki tüm vatandaşlarımızın evde kalmasını sağlayarak yayılma hızının azami rakama indirmeliyiz.

2 yeni hastaneyi süratle bitireceğiz

Hastanelerimizde teşhis ve tedavi konusunda herhangi bir sıkıntımız yoktur. Yeşilköy Atatürk Havalimanı ve Sancaktepe Havalimanı'nın olduğu araziye kısmı 1000 odalık hastaneyi kuruyoruz.. Süratle buraları bitireceğiz. 45 günde bitirilmesi planlanıyor. Ve tamamiyle insanımızın halkımızın hizmetine sunacağız. Bizi yakından ilgilendirdiği için Avrupa ve ABD'deki gelişmeleri an be an takip ediyoruz.

Tekalif-i Milliye emirlerini hatırlattı

Türk milleti İstiklal Harbi döneminde Tekalif-i Milliye emirlerinde varını yoğunu bağımsızlığı için ortaya koymuş bir millettir. Özelle maddeler şöyledir; Her il ve ilçede Tekalifi Milliye komisyonu kurulacak. Her ev birer kat çamaşır birer çift çorap hazırlayıp komisyona teslim edecektir. Gıda maddelerinin yüzde 40'ına bedeli sonradan ödenerek el konulacaktır. Halka ait taşıtlar her ay ordu için 100 km taşıma yapacaktır. Bütün sahipsiz mallara el konulacaktır. Halkın elinde bulunan silahlar orduya teslim edilecektir. Makina ve yedek parçalarının %40'ına el konulacaktır.

Milletimiz gerçekleri görmekte ve üzerine düşenlerini yerine getirmektedir. Vatandaşlarımızın her birinin temel ihtiyaç malzemelerine ulaşma konusunda üzerimize düşen görevleri yapıyoruz. İstihdamın sürmesi en büyük kriterimizdir. Çalışanların ücretlerinin asgari ücretini geçmeyecek şekilde 3'te 2 sini biz ödüyoruz.

'Kampanyaya destek 1 milyar 500 milyon lirayı buldu'

Kredi garanti fonunun destek ve kapasitesini arttırdık. Vergi sigorta ve kredi geri ödemelerine sağladığımız kolaylıklara yenisini ekliyoruz. KOSGEB geri ödeme desteklerinden faydalanan 136 bin işletmemize nisan, mayıs ve haziran ayları itibariyle yapacakları banka kredi ödemelerini de erteleme imkanı sağlıyoruz. Bu ertelemeden kaynaklanacak maliyeti KOSGEB üstlenecektir.

'2 milyon 300 bin haneye daha yardım ulaştıracağız'

2 milyon 300 bin haneye daha yardım ulaştıracağız. Yevmiye ve günlük kazancıyla yaşamını idame ettiren vatandaşlarımız valilik ve kaymakamlara telefonla başvurmaları halinde devletimiz onlara da her türlü desteği verecek. İhtiyacı olan hiçbir vatandaşımız devletinden yardım istemekten çekinmesin.
Kampanyamıza milletimizin gösterdiği teveccüh bu ülkenin temellerinin ne kadar sağlam olduğunu ispatlamıştır. Şu ana kadar Milli Dayanışma Kampanyasına destek 1 milyar 500 milyon lirayı buldu. AK Parti grubunun hesabında toplanan 5 milyon TL de buraya aktarılacak.

'Dünyada hiçbir şey eskisi gibi olmayacak'

Kamuoyunu yakından takip ettiği infaz düzenlemesi yarın TBMM'de görüşülmeye başlanacaktır. Gıda-Tarım Orman ve Hayvancılık ile sosyal politikalar kurulu oluşturuyoruz. Yaşadığımız salgının ardından dünyada hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı açıkça görülüyor. Ekonominin sadece paradan, borsadan ibaret bulunmadığı... Asıl önemli olanın dağıtım olduğu ortaya çıkmıştır. Bu yeni dönemde tüm dünyada insanı yaşat ki devlet yaşasın yöntemi her ülkede merkez sistemine yerleşecektir.

Asıl büyük mücadelemiz salgın sonrasında başlayacak. Çalışabilen her fabrikamız çalışmaya devam edecektir. Çiftçilerimiz ekilmemiş toprak bırakmayacaktır. Kurulan yeni dünyada yerimizi almak için hep birlikte daha çok çalışacağız.

'Bu salgının üstesinden geleceğiz'

Hali hazırda yaşadığımız dönemi en kısa sürede geride bırakmamız gerekiyor. Avrupa bölgesinde salgının zirve aşamasına geldiğini yakında gerileme olacağını umuyoruz. Bu sorunun bu coğrafyada son bulmasını istiyoruz. Alacağımız önlemlerle dünyadaki diğer ülkelerde bu salgının üstesinden inşallah geleceğiz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (46)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Türkoğlutürk 13 Nisan 2020 13:22

    Maske bile dağıtamadılar. Aşağıdaki yalakar

  • ..07 Nisan 2020 13:03

    Muhalefet önerdi, her zamanki gibi, hukumet uyguladı. Kendisi bulmuş icat etmiş gibi. Ama herkes bunu sokakda söyluyor. İstanbul ve ankara belediyeleri bağıt toplamaya başladı, ardından bizbize türkiye kampanyasını hukumet başlattı. sonrada belediyeler devlet içinde devletmisiniz ne para topluyorsunuz dedi? ama ilk uygulayan chp belediyeler oldu  : )) millet bununda farkında. Hakkaten  muhalefeti dinlemeye başladılar. artık birazda olsa umudum var. akıl mantık ilim ve bilim adımları görüyoruz...

  • Aklın yolu 07 Nisan 2020 12:51

    İmamoğlu'nun tavsiyesinin benimsenmesi güzel bir durum.

  • Borsacı07 Nisan 2020 12:18

    Hep sonradan gelir aklına hep sonradan.pekmez de işe yaramadı galiba

  • Derinabi09 Nisan 2020 02:20

    Diyorsun

  • bir07 Nisan 2020 09:17

    Imamogluna helal olsun yeşilköy havalimanı o söylemişti bide en sorunlu il istanbul buranın belediye başkanı ile bir araya gelinse daha faydalı olur bırakmak lazım bu kini.

  • Zabit Doğruöz 07 Nisan 2020 02:23

    Selamün aleyküm arkadaşlar yeni dünya düzeni kuruluyor vürüs bahane oldu bu arada arkadaşlar dijital dünya düzeni yakında kripto paralar ve dijital para ortamı sağlanacak ilerleyen yıllar içinde sağlıklı olalım kampanyası adı altında her insan çip taktıracak ve yeni dünya düzeninde ufolu uzaylı vidyoları yüklenecek sosyal medya ya borsa bugün hafta başı tavan yaptı bizde üç beş aldık şükür bu hafta hava koşulları ve avrupa abd gündemi iyi olursa borsa yükselecek yok yeni vakalar olursa borsa düşüşe geçecek saygılar herşey gönlünüzce olsun

  • Er07 Nisan 2020 09:02

    Güzel yorum

  • Bankacı07 Nisan 2020 02:04

    CB her konuşmasında Tekalif-i Milliye yi örnek verip piyasaları manipüle etmiş olmuyor mu?

  • Ali 07 Nisan 2020 00:05

    Chp nin yaptığını yapma dediğini 10 kere düşün her an bi koplo olabilir

  • Ekrem07 Nisan 2020 08:12

    Ekrem başkana teşekkür ediyorum. Hastane fikrini söylemişti. Şu an almakta olduğum bayram ikramiye side CHP sayesinde, onlar söylemişti.

  • $$$ EURO $$$06 Nisan 2020 23:49

    acaba yakında hastalık acısından sıkıntılı günleremi doğru gidiyoruz.

  • Laallaa06 Nisan 2020 22:47

    99 depreminde saddam hüseyının yolldağı yardım paralarına el koydu Ecevit memura maşş verecek paramız yok dedi nerden nereye allah razı olsun reisden

  • ..07 Nisan 2020 09:08

    1 fabrika satar 25 yıl memur maaşlarını öderdi :  ))) Nerden nereye, 1 aylık karşılayacak devlet mülkü kalmadı. Allah razı olsun, o fabrikaları diken ve yapanlara...

  • Misafir07 Nisan 2020 08:14

    Millete hakaret eden adamın affedilen vergiborcu bağışladığı miktarın kaç katı.

  • Tabi ya06 Nisan 2020 21:59

    Su ulkedeki hastane ve cami sayilarini bi kiyaslasak ne cikar acaba ortaya

  • Vb07 Nisan 2020 08:24

    İkisinden de sizinkiler yapmadığı için kafanı yorma bence, heykel sayısıyla kıyasla bakalım ne çıkacak...

  • Ww06 Nisan 2020 21:57

    Bunlari millet bahcesi acip kek.dagitacagin zaman deseydin ya ama seninkiler anlamaz di degil mi onalara cami falan gider

  • ve06 Nisan 2020 21:23

    Chpe önerir, AKkpe yaar.. değişen bir şey yok. Geç oldu ama oldu. Zararın neresinden dönsek milletçe kar...  

  • ahaha06 Nisan 2020 21:18

     Az kaldı, yakında biz kemalist oluyorz, eyy siz dinciler diye kızarsa akepeliler hiç şaşmam :D 180 derece...

  • tekalifi milliye.06 Nisan 2020 21:15

    100 yıl önce, merkez bankası, bakanlıklar, devlet, Türkiye cumhuriyeti yok iken, devlet kurmak, ordu kurmak, asker toplamak, hastane kurmak, vb. vb. toplanan paradır. sonra Türkiye cumhuriyeti kurulmuştur... aradan 100 yıl geçti. sanki devletin hiçbir şeyi yokmuş gibi tekalifi milli vergisi gibi para topalnıyor :D merkez bankan yokmu, bas para. milletten 10 yıldır vergi alınmıyormu ? kullan vergileri. ne alaka telalifi milli ? vergisi ile senin topladığın vergi ? yanından geçmez : )) 

  • ekonomist/stratejist06 Nisan 2020 20:57

    Osmanlı Devleti parçalandıktan sonra Andolu işgal altındaydı Kurtuluş Savaşı döneminde bir devlet yoktu, Hazine yoktu, TCMB diye Merkez Bankası yoktu o yüzden savaşı finanse etmek için Başkomutan Mustafa Kemal Paşa Tekalifi Milliye emirlerini yayınlayarak Türk milletinin varlıklarının belli bir oranını zorunlu olarak aldı ve Kurtuluş Savaşı bittikten sonra hepsini geri ödedi. Şu an ki dönemle Kurtuluş Savaşı dönemi asla mukayese bile edilemez. Şu an bir devletimiz var, Hazine var, TCMB var..Kurtuluş Savaşı dönemindeki gibi şu an varlıklarımızı devlet tarafından el koyulacak safsatası gerçek dışıdır. Eğer öyle olursa resmen kaos olur toplum karışır. Sapla samanı karıştırmayın

  • ekonomist/stratejist06 Nisan 2020 22:57

    Sait kardeşim Osmanlı döneminde İngiliz ve Fransız sermayeli ilk yabancı banka olan Osmanlı Bankası banknot basıyordu. Evet Osmanlı Devletinde Merkez Bankası vardı.

  • Sait06 Nisan 2020 22:41

    Osmanlınin merkez bankası varmıydı(kendine ait) osmanlının banknotlarını kim basardi

  • Kopya06 Nisan 2020 20:49

    İmamoğlu dedi zaten🤔

  • Kürşat06 Nisan 2020 20:34

    Tarım hayvancılık ve gıda kurulu oluşturulması güzel.umarım en kısa zamanda hal yasasıda gelir gündeme

  • Vatan sever 06 Nisan 2020 20:32

    Reisim her zaman yanındayız

  • AhmetK07 Nisan 2020 08:43

    Rizeli, saman ithal deyip aglıyordunuz ya, guzel otlayın diye adam hereye park bahce yaptı. Haydı en yakına git otlamaya devam et. Ha bu arada arafa protein al, belki biraz beyninin calısmasına faydası olur..;)

  • RİZE li mulivbjk06 Nisan 2020 21:11

    kendi payına çoğul değil , tekil konuş at organı CHOMAR...haydi millet bahçelerine lay lala lala....

  • bu dünyadan biri06 Nisan 2020 20:32

    Merkez Bankasının yedek akçesi geçen senelerde bitince halktan para toplamak zorunda kaldılar. Bu duruma gelene kadar hiç kimse konuşturulmadı. Bunları söyleyenler vatan hainliğiyle suçlandı. 

  • Mucise Reis ;)06 Nisan 2020 20:26

    Arkadaşım esnaf. Dükkana gitti. İnternet fatura. İşyeri 2 telefon fatura. Elektrik fatura. Doğalgaz fatura. Su fatura gelmiş. Faks gelmiş. Eeee, zaten işyeri kira, ...evde duruyor... ev kira +doğalgaz+elektrık+su+cep telefonlar vb. : ) yahu, ev tamam gelsin. işyeri kapalı, yasa kanun var. Bari işyerlerinde, kullanılmayan internet gelmesin. telefon gelmesin. yada 2 ay ödenmeme hakkı gelsin, hepsinde %18 KDV var, devlette, engellemiyor, üzerinden kdv tahsil etmeye çalışıyor. Kanun tarihinden itibaren, zorunlu kapanan işyerlerinde, ödeme olmamamı diyor...? Bana dert yanıyor, işin aslı oy verdiği koyu bir x partili : ) Laf aramızda ciddi küsmüş durumda... Kredi kartlarına yüklendi. Ben dedimki,... sana kredi versinler ilk 3 ay ödemesi yok, sonra +8 taksitli kred, işyerin var, corona gidince, çalışacaksın kredinide sonra taksit taksit ödersin. hem devlet alacağını alır, hem sen devlete gıda, muhtaçlık vb. masraf olmazsın. Berber, kuaför, kahve, gıda satanlar..

  • :)07 Nisan 2020 09:06

    Bazı gıda satanların deposu dolu. yani gıda, et ürünleri, yemekler vb. vb. elektrık faturası ödenmediği için yapılan , cumhurbaşkanının demesine rağmen kesilen elektrıkler yüzüne, dükkan, firma sahiplerinin ürünleri, sermayesi bozulmaya ve çürümeye, çöp olmaya başlıyor. elektrık kesintileri olmamalı. Devlet yetkilisi, vekil, bakan, vb. cumhurbaşkanından önce milletine göyle günlerde sahip çıkmalı. Tek kişinin ağzından çıkmadan, kimse 1 adım atamaz olmuş durumda. Sarayında oturan cb, bunları görmeye bilir, vekiller kendisine ulşamayabilir. Ama İmamoğlu, mansur, yada diğer chp belediyeleri gibi doğru ve güzün her işte, onun bunun onayını almadan, badım atmayı akepe li bekil ve belediyeler öğrenmeli. yoksa partide çöküş başlayacak. kimse birileri kızar diye, milletin bir derdini gündeme getirip, söz veremiyor. o bakımdan, akepe oyları eriyor. Kızarmısın, alkışlarmısın umrumda deil.

  • Biz bize yeteriz06 Nisan 2020 20:25

    CB, 2020 yi 1921 ile mukayese ettiğine ve devamlı olarak Tekalif i Milliye hatırlatması yaptığına göre, corona nedeniyle alınacak ekonomik tedbirler çok daha ciddi olacak demek ki.

  • Türk.07 Nisan 2020 04:13

    Tusiad düşünsün

  • colyaran06 Nisan 2020 19:46

    Atatürk hava limanına yapılacak olan salgın hastanesi .Sahra hastanesiyle karıştırılmasın.İsabetli bir karar. Atatürk hava limanına taşınan Bakırköy kaymakamlığının yakınında bir yerde. Sahra hastanesi için de  devlete ait bir arazide düşünülüyor.

  • : )06 Nisan 2020 19:35

    Chp önerdi... ne dedi ? vaha alanıhastane olsun.. 23 nisan balkonda saat 20:0 milletçe kutlansın.. devlet maske satmaz bakanım, ücretsiz insanlara verilsin... marketlerde vb mekanlarda naske ücretsiz verilsin... ne dedise, oluyor tek tek : ) işte muhaledef dediğin böyle akıl vermeli yoksa gene kanacaklar, kandırılacaklar. önce miletin konforu

  • Vb06 Nisan 2020 20:14

    Hımmmm İstanbul'da cokk büyük açık v kapalı alanı bulunan, elektrik,şu, iletişim, ısıtma ve soğutma imkanına sahip boş bir bina nerde olabilir .... Düşündüm buldum eski havalimanı , ayy ne kadar zekiyim yaa

  • Aslan.06 Nisan 2020 19:31

    Nerde bu TÜSİAD bizden kazanıp başka ülkelerde yemek yok hemen pamuk eller cebe.

  • RİZE li mulivbjk06 Nisan 2020 21:24

    TÜSİADA sıra gelene kadar milyar dolar milyar dolar devlet ihalelerini , kılçıksız yutan  MÜSİADa seslen  AN.GUT CHOMAR...haydi millet bahçelerine lay lala lala....

  • ekonomist/stratejist06 Nisan 2020 19:24

    Tekalifiye Milliye maddelerini tek tek saydı. Ekonomi spekülatif şeylerden ibaret değildir dedi. Sık sık üretimden bahsetti yeni modele geçilecek dedi. BIST devri kapanıyor galiba tam emin değilim aslında bu söylem hoşuma gitti ben de sürekli söylüyordum borsa bir balondur reel ekonomiyi yansıtmaz paralar genelde reel ekonomiye akmıyor tam tersine balon olan borsaya gidiyor o yüzden ülke ekonomisini gerçek üretimi yakalayamıyor. Kısacası BIST'ten tümüyle para çıkıp reel üretime akacak. Yanlış anlaşılmasın ama anladığım bu farklı görüşlere de saygılıyım.

  • Kerim06 Nisan 2020 22:46

    Borsanın çok iyi denetlenip ekonomiye katkı sağlaması lazım.hırsız patronlara çalışmamalı..adam ortağına kardan pay vermeli.rabbena hep bana dememeli

  • ekonomist/stratejist06 Nisan 2020 19:33

    İlk defa konuşmasını çok beğendim benim uzun zamandan beri söylediğim şey hayata geçecek gibi çünkü BIST bir balondur reel ekonomiyi yansıtmıyor. Paralar balon olan BIST, faiz v.b gibi yerlere akıyor reel üretimi baltalıyor. Halbuki para reel üretime Aksa ülkemız daha hızlı ve yüksek bir büyüme yakalar. Helal olsun reise beğendim hayata geçirirse süper olur. Paradan para kazanma balon ekonomi bitsin yerine gerçek zamanlı reel üretim modeli gelsin👏

  • çin işi06 Nisan 2020 19:23

    adamlar 7 günde bitirdi sahra hashanesi yapılmalı idi 45 gün çok uzun eğer bu iş 45 gün daha devamederse yandık

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU06 Nisan 2020 19:07

    ALLAH RTE ve BAHÇELİ yi başımazdan eksik etmesin.

  • Erhan 06 Nisan 2020 19:38

    Amin

  • Türkoğlutürk 06 Nisan 2020 19:30

    İmamoğlu istiyor diye sahra hastane si, Who istiyor diye kontrol.