E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan: 100 bin sosyal konuta 1 milyon kişi başvurdu---

Erdoğan: 100 bin sosyal konuta 1 milyon kişi başvurdu

Erdoğan: 100 bin sosyal konuta 1 milyon kişi başvurdu
15 Ocak 2020 - 13:23 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara’da “Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi”nde konuştu

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da düzenlenen "Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi" programına katıldı.

Ankara, İstanbul ve İzmir Büyükşehir Başkanları, Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu ve Tunç Soyer de programda yer alıyor.

"Şahsiyeti olmayan, insanı öncelemeyen bir şehrin aklı da olmaz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yaşlı, kadın, çocuk, engelli dostu olmayan, günün 24 saati sokaklarında huzurun kol gezmediği şehir akıllı olsa ne olur olmasa ne olur." dedi.

Erdoğan, "Şahsiyeti olmayan, insanı öncelemeyen, dört bir yanında ilim, irfan, sanat ocakları tütmeyen bir şehrin aklı da olmaz." diye konuştu.

100 Bin Sosyal Konut Projesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "100 Bin Sosyal Konut Projesi"ne 1 milyon 92 bin 741 kişinin başvurduğunu bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizde ister belediyeler, ister diğer kurumlar veya özel sektör tarafından hayata geçirilecek tüm akıllı çözüm uygulamalarının birbiriyle uyumlu olması kritik öneme sahiptir. Aksi takdirde Türkiye, teknoloji çöplüğüne döner." dedi.

"Akıllı şehir uygulamalarında dünya pazarlarına ihracatçı olarak gireceğiz"

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Rastgele, keyfekeder, plansız, programsız, hesapsız, kitapsız iş yapma devrine geri dönüşe izin veremeyiz. Akıllı şehir uygulamalarında da sadece kendi ihtiyaçlarımızı karşılamakla kalmayacak, dünya pazarlarına ihracatçı olarak gireceğiz. Pazar büyüklüğü 800 milyar doların üzerine çıkacağı hesaplanan bu alanda önemli bir oyuncu olmak için ne gerekiyorsa yapmakta kararlıyız. Dünya değişmiş, bölgemiz değişmiş, Türkiye değişmiş, şehirler değişmiş, demokratik ve ekonomik standartlarımız değişmiş, yönetim sistemimiz değişmiş ama bazı kafalar hala 20 yıl öncesinde, hatta 70 yıl öncesinde kalmış."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ha ha,çok belli...15 Ocak 2020 21:20

    Onun için mi diyanete,faiz mübahtır dedirttin?

  • erol g.15 Ocak 2020 20:30

    İZMİR'İN ÇEŞME URLA SEFERİHİSAR NARLIDERE KARABURUN SAHİL İLÇELERİNDE DE EMEKLİLER İÇİN 100 BİN ADET SOSYAL KONUT YAPILMALIDIR TORBALI TARIM ALANI KARABAĞLAR İLÇESİNDEKİ BOŞ ARAZİLER İSE DAĞLIK TEPELİKTİR EMEKLİLERE UYGUN DEĞİLDİR

  • Zy15 Ocak 2020 20:00

    İnşaatı devam eden ve mütahitlerin finanse edemediği, yarın kalmış bütün projeleri enlajbank veya TOKİ müteahhitlerden projeleri devralmak tamamlayıp maliyetin biraz üstü halka satılmalı. O projeler biraz karla satılırsa kapış kapış gider. Devletten de para çakmaz, maliyet ten fazlası kasaya geri döner. Toki gibi sosyal konut gibi satılmış olur. Bu inşaatlar çürüyeceğine halkın yararına dönüştürülmüş okur

  • : )15 Ocak 2020 16:39

    bu bedava işler oldumu CHP tamamlar. rant işi yoksa sürüm sürüm sürünür bu evler...

  • erol g.15 Ocak 2020 14:37

    İZMİR'DE SADECE KARABAĞLAR TORBALI İLÇELERİ YERİNE BAYINDIR ÖDEMİŞ SELÇUK BERGAMA KINIK KİRAZ KARŞIYAKA BORNOVA GİBİ ÇEVRE İLÇELERİNDE DE SOSYAL KONUTLAR YAPILMA KARARI ALINSA İZMİR'DEN TALEP SAYISI 500 BİNİ AŞABİLİR

  • Tam komedi15 Ocak 2020 14:35

    Reyiz faizleri düşürmeye çalışıyor ( M.B.  faizi  %12 devlet %24 gecikme faizi alıyor )  ama konut kredi faizleri düştükçe konut fiyatları artmaya devam ediyor ! Bu reyizin planına ters müteahhitler reyizin zararına hizmet ediyor ! İnternette bir konut ilanını takip ediyordum her faiz indiriminde 20 bin lira fiyat yükseldi !!!  Konutu  satılmıyor ama fiyat yükseltmeye devam ediyorlar bu sistem nasıl düzelecek ??? Toki den ev alanlar inşaat bitmeden kar yaparak satmaya çalışıyor bu da ayrı bir tuhaflık !!!

  • AHMET ÖZBİR15 Ocak 2020 13:43

    HİZMETİN KRALI, ADAMIN DİBİ! Var mı bu âlemde böyle Lider, hayatı boyunca insanlığa hizmet eden, ülkemi yeryüzünün SÜPER GÜCÜ yapan ADAM RECEP TAYYİP ERDOĞAN! Dahili ve harici düşmanlar boşuna bir yerlerini yırtarcasına saldırmıyorlar, ancak yanılıyorlar VATAN EVLATLARI ADAM'IN YANINDA ÖLÜMÜNE HER ZAMAN!..

  • Oku,Ahmet 3-bir15 Ocak 2020 21:26

    Senin karantinaya alınman lazım.Toprak bile kabul etmeyecek seni.

  • 😃🤣🤣😂😂15 Ocak 2020 19:35

    😃😃🤣🤣🤣😂😂😂👇👇

  • Hoca15 Ocak 2020 15:14

    Adamın dibi ne demek Ahmet? Şişenin dibi mi bu?,hakaret etme cumhurbaşkanına zındık