E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriEnka İnşaat'ın o santrallerinde üretim durdu---

Enka İnşaat'ın o santrallerinde üretim durdu

Enka İnşaat'ın o santrallerinde üretim durdu
11 Şubat 2019 - 18:45 borsagundem.com

Enka İnşaat'a ait Adapazarı ve Gebze doğalgaz kombine çevrim elektrik santrallerinde üretimin durduğu açıklandı

Enka İnşaat'ın (ENKAI) sahibi olduğu bazı santrallerde üretim durdu. Konu ile ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamaya göre, Enka İnşaat'ın sahibi olduğu ve yap işlet modeli kapsamında geliştirilen Adapazarı ve Gebze doğalgaz kombine çevrim elektrik santrallerinin EÜAŞ ile olan elektrik satış sözleşmesinin sona ermesinin ardından, söz konusu santrallerde üretimin durdurulduğu bilgisi yer aldı. Açıklamada ayrıca, santrallerde üretime tekrar başlandığında kamuoyuna bilgi verileceği ifade edildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 38,68
En Yüksek: 39,22
En Düşük: 37,12
Değişim 4,43 %
FK: 13,68
PD / DD: 1,08
İşlem Hacmi 1.187.405.587
Toplam Adet: 30.939.435
Ağırlıklı Ort.: 38,33
ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ky11 Şubat 2019 23:14

    17 yıldır yemişler birazda baskaları yesin , alım garantiside nedir sat ucuza varsa rekabet gücün , kullanalım vatandas olarak..

  • HM12 Şubat 2019 20:01

    Yaz gelip gaz santrallerinin verimleri düştüğünde,su seviyeleri düşüp hidroelek. Sant. Verimleri düştüğünde,kömür santralleri gibi çevreyi doğal gaz santralinden 100 kat daha fazla kirleten santrallerin gücü yetmediğinde.3350 MW güce sahip bu santral halen devrede değilse,o zaman fiyatları ve denizdeki dalga gibi dalgalanan frekansınla bu cümleleri yazdığın bilgisayar umarım halen çalışmaya devam eder.Bu santraldende ekmek yiyen insanlarında hakkına girmeyiniz.Bu santralin kuruluş tarihi 1997 o tarihe bir bakın bakalım ülkede elektrik üretimi ne haldeydi.Bulgaristandan yunanistandan ermenistandan elektrik alınıyordu.Ne oldu bir Türk evladı elini taşın altına koydu santrali kendi ortaklarıyla finanse ederek kurdu.Seni dışa bağımlılıktan kurtardı seni elektriğe kavuşturdu.Bu yatırımıda elbette bir garanti almadan yapamazdı.Çünkü borçlanıyordu.Elbette kendide kazanacaktı.Biraz insaflı olun herkezi kendinizden bilmeyin.

  • Ufuk11 Şubat 2019 21:18

    ENKAI 17 yıllık imtiyaz sonucu 3 santralden 2 santrali durdurmuş.  Beklenen bir gelişmeydi. Alım garantisi olunca 24 saat çalışıyordu ancak daha verimli santraller dur kalk nedeni ile çalışamıyordu. AKSEN ve Enerjisa Üretim Bandırma, Turkas Enerji Denizli, AkENR Erzin santralleri devreye girebilir. ENKAI santrallerde verimlilik artışı için bir kısım yatırımlar yapmıştı tam yeterli olmamış olabilir.

  • torku11 Şubat 2019 20:50

    ekonomi son 3 aydır küçüldüğü için elektrik tüketimi azaldı.