E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiEnflasyonda iyileşme görünmüyor---

Enflasyonda iyileşme görünmüyor

Enflasyonda iyileşme görünmüyor
14 Kasım 2014 - 15:59 borsagundem.com

İş Yatırım tarafından yapılan değerlendirmede Merkez Bankası beklenti anketi analiz edildi

Merkez Bankası Kasım ayı beklenti anketine ilişkin İş Yatırım değerlendirmesinde şu göüşlere yer verildi:

''Merkez Bankası (TCMB)’nin yayınladığı Kasım ayı beklenti anketine göre yılsonu enflasyon beklentisi, Haziran ayından bu yana devam eden yükseliş eğilimini korudu ve 9,22’ye geldi (bir önceki anket dönemi:%9,16).

Ek olarak 12 ay sonrasına ait enflasyon beklentileri sınırlı bir gerileme ile %7,50’ye gelirken (%7,54’ten) 24 ay sonrasına ait beklenti %6,87’ye yükseldi (%6,79’dan). Uluslararası piyasalarda devam eden oynaklığın etkisiyle katılımcılar Dolar/TL’nin yılsonunda 2,27’ye gelmesini bekliyor.

Para politikası cephesinde ise önümüzdeki 6 ay politika faizine bir değişiklik öngörülmezken Kasım sonu piyasa faizi beklentisi %9,4’te tutularak sıkı parasal duruşun korunacağı varsayılıyor. Yılsonuna doğru yaklaşırken 2014 yılı büyüme tahminleri %3,2 seviyesinde dengelenirken 2015 yılına ait tahminlerdeki aşağı yönlü güncelleme devam ediyor (%3,6’dan %3,5’e).

Özetle, piyasa katılımcıları yıl sonu beklentilerini yukarı çekmeyi sürdürerek TCMB’ye politika faizini değiştirmemesi yönündeki mesajını yeniledi. Dolayısıyla TCMB’nin fiyatlama davranışlarındaki bu durumu da dikkate alarak gelecek haftaki toplantısında politika faizinde bir değişiklik yapmayacağını düşünüyoruz. ''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)