E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEnflasyon ve artan faiz oranları konusunda tedirginlik baki---

Enflasyon ve artan faiz oranları konusunda tedirginlik baki

Enflasyon ve artan faiz oranları konusunda tedirginlik baki
20 Mayıs 2022 - 09:00 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalar mercek altına alınıyor


Enflasyon ve artan faiz oranları konusunda tedirgin olan yatırımcıların satışları global piyasalarda devam ediyor. Görünen kılavuz “Enflasyon oranının yavaşlamaya başlamasını sağlayana kadar, oynaklığının artacağı ki bu da, yaz aylarının çoğunda devam edecek."

S&P 500, yatırımcıların güçlü enflasyona, Ukrayna'daki savaştan kaynaklanan jeopolitik belirsizliğe ve ABD Merkez Bankası'nın faiz artırım oranlarıyla sıkılaşan finansal koşullara uyum sağlamasıyla 3 Ocak'taki rekor kapanışından yaklaşık %18 düştü.. Ocak rekorunun %20 veya daha fazla altında bir kapanış, S&P 500'ün bu zirveye ulaştığından beri bir ayı piyasasında olduğunu doğrulayacak. S&P tüketici ürünleri endeksi (.SPLRCS) , perakende firmalarının artan fiyatların ABD'li tüketicilerin satın alma gücüne zarar vermesiyle karşı karşıya kalmasıyla Aralık ayından bu yana en düşük seviyesine %2 yaklaşırken, geçen ay 849 seviyesinden olan endeks şimdi 740’da.

Perşembe günkü global piyasalardaki karışık performans, önceki gün S&P 500'de %4'ün üzerinde bir düşüşün ardından ki bu Haziran 2020'den bu yana en yüksek günlük kaybıydı ardından oldu. CBOE oynaklık endeksi (.VIX)’de , seansın başında 12 Mayıs'tan bu yana en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra geri çekildi ve 29.5 puana düştü.

Japonya'da Nisan ayında çekirdek tüketici enflasyonu yedi yıl içinde ilk kez merkez bankasının %2'lik hedefini aştı ve %2,1 oldu. Ancak bu güçlü iç talepden değil, yalnızca artan ithalat maliyetleri sayesinde oldu. Genel duruma bakarsak , bu, enflasyonun şirketler ve hane halkları üzerinde bir yük olduğu anlamına geliyor ve Japonya Merkez Bankası'nın (BOJ) ultra gevşek para politikasını sürdüreceği yönündeki beklentileri arttırıyor. Ücretler yükselirse, hane halkları daha yüksek reel gelirler bekleyebilir ama artmıyor, bu nedenle haneler olumsuz etkileniyor. (Japonyada ücretler,
1990'lardan bu yana yaşam maliyetine göre neredeyse hiç değişmedi ve en acil sorunlardan biri olmaya devam ederek, hane halkının harcamaktan ziyade tasarruf etme eğilimini körükledi.)

Piyasalarda enflasyonist baskı risk iştahını azaltıyor

 

Yatırımcı ilgisinin arttığı 10 hisse

 

Bakır fiyatları, yedi sonra haftalık yükselişe hazırlanıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)