E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEnflasyon rakamları ön planda---

Enflasyon rakamları ön planda

Enflasyon rakamları ön planda
03 Haziran 2021 - 09:16 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne yataya yakın hafif alıcılı bir açılışla güne başlaması bekleniyor.

Son dönemde enflasyon endişeleri ile ekonomik toparlanma arasında sıkışan küresel piyasalarda dün sınırlı pozitif bir hava yakalandı. İçeride ise enflasyon & faiz tartışmaları yeniden ana gündem maddesi haline geldi. Bugün içeride açıklanacak olan enflasyon verileri önemli olacaktır. AA Finans'ın anketine göre mayıs ayı beklentilerinin ortalaması %1,39 ve yıllık %17,17 oldu (Gedik Yatırım aylık %1,50 yıllık 17,50). ABD tarafında ise ADP özel sektör istihdam rakamı ön planda olacak.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

10:00 Türkiye - TÜFE & ÜFE Önem: Yüksek
15:15 ABD - ADP Özel Sektör İstihdamı Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

BIST 100 Endeksi dün 1.419 ile 1.435 puanları arasında dalgalanarak günü yataya yakın bir şekilde 1.431 puandan tamamladı. Dün içeride kurlardaki hareketlerin yansımaları takip edildi. Yurtdışında ise sınırlı pozitif bir görünüm hakim oldu. Dün hafif artılarla kapanan ABD endekslerinde, vadeliler bu sabah yataya yakın karışık bir görünüm sergiliyor. Dünkü sınırlı yükselişlerin ardından Avrupa piyasalarında bugün de yataya yakın hafif alıcılı bir açılış beklentisi hakim. Asya tarafı ise bugün pozitif tarafta. Dün yurtiçi piyasaların kapanış saatlerinde 8,60 civarında bulunan Dolar/TL kuru, bu sabah 09:00 itibariyle de bu seviyeye yakın seyrediyor. Bu görünüm altında endeksin güne yataya yakın hafif alıcılı bir açılışla güne başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Dün güne satıcılı başlayan endekste gün içinde 1.415 üzerinde tutunulması teknik açıdan pozitif oldu. BIST 100'de aşağıda 1.415 ilk desteğimiz olmaya devam ediyor. Bu desteğin öneminin gün geçtikçe arttığını düşünüyoruz. Kısa vadede bu seviye üzerinde kalınması endeksin, burası ile yukarıda takip ettiğimiz dirençler arasındaki kanal hareketinin devamını sağlayacaktır. Yukarı yönlü hareketlerde ise 1.430-1445 aralığı ilk güçlü direnç bölgesi olmaya devam ediyor. Bu bölgenin üzerinde ise 1.462 seviyesi kritik konumda olacak. Burası aşılamadığı sürece yükselişlere temkinli yaklaşmak gerektiği görüşümüzü korumaya devam ediyoruz. Aşağıda ise 1.415 ilk önemli destek olmakla birlikte buranın altında ise 1.390 kısa vade için takip ettiğimiz en önemli destek konumunda.

Vanet ve Burçelik sorusu

 

Günün önemli şirket haberleri 03/06/2021

 

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)