E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiEnflasyon beklentilerinde artış---

Enflasyon beklentilerinde artış

Enflasyon beklentilerinde artış
31 Ağustos 2023 - 13:53 borsagundem.com

Ekonomistler, ağustos ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin yüzde 7,32 artmasını bekliyor.

AA Finans'ın, TÜİK tarafından 4 Eylül Pazartesi günü açıklanacak ağustos ayı enflasyon verilerine ilişkin beklenti anketi, 12 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

Ankete göre, ekonomistlerin ağustos ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 7,32 oldu. Ankete katılan ekonomistlerin ağustos ayı için enflasyon beklentileri, en düşük yüzde 2,40 ve en yüksek yüzde 9,20 aralığında yer aldı.

Ekonomistlerin ağustos ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına (yüzde 7,32) göre bir önceki ay yüzde 47,83 olan yıllık enflasyonun yüzde 56,37'ye çıkacağı hesaplanıyor.

Öte yandan, ekonomistlerin 2023 sonu enflasyon beklentisi ağustosta yüzde 61,01'den 65,51'e yükseldi.

Tüketici Fiyat Endeksi, temmuzda bir önceki aya göre yüzde 9,49 artış göstermişti.

Ağustos ayı enflasyon beklentisi belli oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Islak odun31 Ağustos 2023 15:21

    Analistler için bizim ülkeye özgü bir endeks keşfettim(fiyat haset endeksi) komşu çay ocağı çayı 7 liraya satıyorken ben neden 5 liraya satayım

  • Radikal olma zamanı31 Ağustos 2023 14:08

    Önceki geçmiş ayların enflasyonu geleceğe beklenti oluşturması engellenmeli. Eylülden itibaren enflasyon sıfır kabul edilip aylık tranşlarla ve mevsim verileri baz alınarak yeni tür enflasyon hesabı yapılmalı. Kışın sera malı domates biber hesaba katılmamalı. Kamuda çok sert tasarrufa acilen gidilmeli. Belediyelerin saçma sapan seçim öncesi sonrası gereksiz kaldırım asfalt yenileme makam aracı danışman vs işleri sıfırlanmalı. Tüm kamu harcamaları eli sıkı birinin ve onayıyla olmalı. Kamu tasarruf harcama onay plan ve geniş ekipli enflasyonu önleme birimi kurulmalı. Enflasyon saat ve ürün bazında takibe alınmalı. Karteller engellenmeli. Para basma durdurulup ikinci el konut ve sıfır araç kredileri mutlaka sıfırlanmalı, oto dahil fabrikalar ihracata mecbur bırakılmalı.

  • Herhangi birisi27 Eylül 2023 01:20

    Hayl hitler!!

  • buffet31 Ağustos 2023 14:06

    Eee malum tl sı umurlarında değil. günü kurtarsın atsın tutsunlar. enflasyonu yüksek tutarak para kazansınlar. millet şüküre devam haydi bakalım...

  • E.g.31 Ağustos 2023 14:05

    ENFLASYON FARKLARI 6 AY SONRA DEĞİL MEMURLARIN SÖZLEŞME ORANINI GEÇTİĞİ AYDAN İTİBAREN ÖDENMESİ İÇİN MEMUR SENDİKALARI İLO'YA MÜRACAAT ETMELİDİR