E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEnerji enflasyonu risk iştahı üzerinde baskı oluşturuyor---

Enerji enflasyonu risk iştahı üzerinde baskı oluşturuyor

Enerji enflasyonu risk iştahı üzerinde baskı oluşturuyor
05 Ekim 2021 - 09:08 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Yurt içinde TÜFE piyasa beklentilerine paralel aylık bazda %1,25 oranında artış kaydederken, yıllık TÜFE %19,58 seviyesine ulaştı. Son dönemde küresel çapta artış kaydeden enerji maliyetleri risk iştahı üzerinde baskı oluştururken, dünkü OPEC toplantısında ek bir üretim artışına gidilmemesi sonrasında petrol fiyatlarında yaşanan sert yükseliş enflasyon endişelerini gündemde tutmaya devam etti. Çin gayrimenkul piyasasındaki gelişmeler de önemini koruyor.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler 

11:00 Euro Bölgesi – Hizmet PMI Önem: Yüksek 

17:00 ABD – ISM Hizmet PMI Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Enerji maliyetlerindeki artış eğilimi ve mevcut endişeler risk iştahı ve hisse piyasaları üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor. Yurt dışındaki zayıf görünüm ve petrol fiyatlarındaki sert yükselişin etkisiyle BIST-100 Endeksi dün günü %0,51’lik düşüşle 1.394,37 puandan tamamladı. ABD borsaları teknoloji hisseleri öncülüğünde günü düşüşlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif alıcılı bir seyir izliyor. Çin borsaları tatil nedeniyle işlem görmezken, Asya piyasalarında genel olarak kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 8,86 – 8,87 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 8,86’lı seviyelerden işlem görmekte. BIST100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Dün yurtdışındaki satıcılı seyir BIST 100’de de gün sonunda satışların sertleşmesine neden oldu ve endeks gün içi dip seviyesinden kapandı. Endekste 1410 ilk direnç seviyesi olup buranın üzerinde 1425 seviyesi kritik olmaya devam ediyor. Bu seviyeler geçilemediği sürece yukarı yönlü hareketlere karşı temkinli yaklaşmak gerektiği görüşümüzü koruyoruz. Aşağıda ise 1.381 ile 1.376 aralığı kritik destek bölgesi konumunda. Bu bölgenin altına sarkılacak olursa teknik baskının çok daha şiddetlendiği görülebilir. 1.376 altında ilk olarak 27 Temmuz’da yükselişin başladığı 1.340 ve buranın altında mart ayında TCMB Başkan değişiminin ardından anlık olarak görülen 1.250 civarı gündeme gelebilir.

Günün önemli şirket haberleri 05/10/2021

Yabancıların en fazla yöneldiği hisse senetleri

Ayes Çelik ve Vakıf Finansal Kiralama sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)