E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndeksteki düşük hacim trend oluşumunu engelliyor---

Endeksteki düşük hacim trend oluşumunu engelliyor

Endeksteki düşük hacim trend oluşumunu engelliyor
07 Temmuz 2021 - 09:44 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlaması bekleniyor.

Küresel çapta dün açıklanan ekonomik veriler beklentilerin bir miktar altında bir performans ortaya koyarken, Delta varyantına ilişkin gündemdeki endişeler aşağı yönlü risk oluşturmaya devam ediyor. Yurt içinde de üç ilde Delta Plus varyantı görüldüğü açıklandı. Delta varyantının vaka sayıları ve normalleşme adımları üzerindeki etkisi ile ekonomik veri akışları risk iştahı ve fiyatlamalar üzerinde belirleyici olmaya devam edecektir.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler 

17:00 ABD – İş İmkanları ve Personel Değişimi Önem: Orta

21:00 ABD – FOMC Toplantı Tutanakları Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Salgın kaynaklı endişelerle haftaya zayıf bir risk iştahı ile başlayan küresel hisse piyasaları dün açıklanan ekonomik verilerin de etkisiyle satıcılı bir seyir kaydetti. Gün içerisinde dalgalı bir fiyatlamanın etkili olduğu BIST-100 Endeksi yurt dışındaki zayıflayan görünüme bağlı olarak günü %0,72’lik düşüşle 1.382,58 puandan tamamladı. ABD borsaları günü karışık kapanışlarla tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri yataya yakın bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 8,68 – 8,70 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 8,68’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Yurtdışı piyasaların baskısında kalan BIST 100’de hafta başındaki primlerin büyük bölümü geri verildi ve endeks bir günlük aranın ardından yeniden 200 günlük ortalamanın altında kapanış gerçekleştirmiş oldu. Endeksin 1.391 civarında bulunan bu ortalananın altında kalması teknik baskının şiddetlenmesine neden olabilir. Bu seviyenin altındaki kapanışlar kısa vade için 1.350 civarının yeniden test edilme ihtimalini artırmaktadır. İşlem hacminin oldukça düşük kaldığı endekste güçlü bir trend oluşma ihtimali de gün geçtikçe zayıflıyor. Yukarıda orta vadeli ortalamaların bulunduğu 1.415 ve devamında bugün itibariyle 1.434’te bulunan ana düşüş trendi geçilemediği sürece yükselişlere temkinli yaklaşmak gerektiğini düşünüyoruz.

Günün önemli şirket haberleri 07/07/2021

Yabancıların en fazla yöneldiği hisseler

Garanti Bankası ve Arena Bilgisayar sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)