E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekste yatay seyir bekleniyor---

Endekste yatay seyir bekleniyor

Endekste yatay seyir bekleniyor
27 Kasım 2020 - 08:16 borsagundem.com

İnfo yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BİST100 endeksinin yatay açılış gerçekleştirmesi bekleniyor.

• Türkiye’de toplam korona virüs hasta sayısı 6.876 kişi artarak 474.006’ya, hayatını kaybeden kişi sayısı 174 kişi artarak 13.014’e yükseldi. İyileşen hasta sayısı ise 388.771.
• TCMB, TL Zorunlu Karşılık Oranını vadesiz, 1 ay ve 3 aya kadar %4,00’ten %6,00’ya çıkardı.
• TCMB, Yabancı Para Zorunlu Karşılık Oranını vadesiz ve 1 yıla kadar vadelide %17,00’den %19,00’a çıkardı.
• Avrupa Parlamentosu Doğu Akdeniz'deki sondaj çalışmaları yüzünden Türkiye ile AB arasında yaşanan kriz nedeniyle Aralık zirvesinde Türkiye konusunu görüşecek olan AB liderlerine, yaptırım kararı alınması yönünde çağrı yaptı.
• Oxford Üniversitesi ve AstraZeneca tarafından geliştirilen ve hatalı dozun daha etkili çıktığı Kovid - 19 aşısında küresel ölçekte testlerin yenileneceği bildirildi .
• Avrupa Parlamentosu, Avrupa Birliği ve ABD arasında sınırlı sayıda ürünün gümrük vergilerinde indirim sağlanmasına ilişkin anlaşmayı onayladı.
• Donald Trump, Biden'ın başkanlığının onaylanması durumunda Beyaz Saray'ı bırakacağını açıkladı .

Ne Olacak?
• İçeride Ekonomik Güven Endeksi açıklanacakken, ABD’de piyasalar tatil sebebiyle yarım gün kapalı olacak.
• Yeni yılda uygulanacak asgari ücretin tespiti için ilk toplantı 4 Aralık'ta yapılacak.
• Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ile Adalet Bakanı Abdülhamit Gül bugün TÜSİAD üyeleri ile buluşacak.
• Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ile Adalet Bakanı Abdülhamit Gül yarın TOBB ile görüşme gerçekleştirilecek.
• Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Toplantısı Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında bugün saat 17.00'de gerçekleştirilecek .
• Fed Başkanı Powell, 2 Aralık'ta Temsilciler Meclisi'nde sunum yapacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde yatay açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

ABD’de piyasalar Şükran günü nedeniyle dün kapalıyken bugün ise yarım gün tatil. Artan Covid - 19 vaka sayıları nedeniyle küresel ekonomideki toparlanmaya ilişkin endişeler, son günlerde dünya borsalarında satıcılı bir seyir izlenmesine neden olduğunu, yurt içi piyasaların ise pozitif ayrıştığı görülüyor.
Borsa İstanbul'da gün içerisinde %1'i aşan yükselişler gözlenirken, iç piyasada ABD ile seçim sonrası ilişkiler, AB ile artan gerilimin nasıl şekilleneceği, siyasi gelişmeler ve coronavirisüe artış trendi takip ediliyor.
Bu hafta 7,90 ile 8,00 liranın hemen üzeri arasında dalgalı bir seyir izleyen Dolar/TL, dün güne 7,94 - 7,95 bandından başlasa da, yurt içinde piyasaların açılışıyla birlikte kademeli olarak düşüşe geçen kur /TL günün ilk yarısını 7,90'ın altında tamamladıktan sonra 7,85'in de altını gördü.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından Haftalık Menkul Kıymet İstatistikleri yayımlandı. Buna göre, yurt dışında yerleşik kişiler, 20 Kasım haftasında net 389,7 milyon dolarlık hisse senedi alırken, bu rakam bir önceki hafta 614,4 milyon dolar idi.
BİST100 endeksi tarafında ise günün ilk yarısında yukarı yönlü bir seyir izlenirken öğleden sonra ise alımların devam etmesiyle birlikte endeks 1.335 puanı aşarak rekor bir kapanış yaptı. Endekste kısa vadede 1.320 - 1.300 seviyesinin destek olması beklenirken, yukarı yönde 1.350 - 1.365 seviyelerinin direnç oluşturmasını bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Aralık kontratı, Perşembe günü 1.483 - 1.514 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.511 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 10.405 adet artarak 492.863 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.486 seviyesinin üzerinde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini canlı tutuyor, özellikle 1.540’ın üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.700 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.487 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.520 ve 1.531 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.500 ve 1.487 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Endekste yukarı seyir gücünü koruyor

 

Endekste alıcılı eğilim bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)