E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekste yatay açılış bekleniyor---

Endekste yatay açılış bekleniyor

Endekste yatay açılış bekleniyor
27 Ağustos 2021 - 08:15 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, BİST 100 endeksi ve VIOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekleniyor.

Türkiye’de korona virüs vaka sayısı bir önceki gün 19.616 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısı ise 257 kişi olarak açıklandı.

Bazı kamu alacaklarının yapılandırmasını düzenleyen 7326 sayılı kanunda, 31 Ağustos 2021 olan son başvuru ve ilk taksit ödeme süresi 1 ay uzatıldı.

Avrupa Merkez Bankası temmuz ayı para politikası toplantı tutanaklarında, faiz oranlarına ilişkin sözle yönlendirmenin revize edilmesi gerektiğine vurgu yapıldı

İngiltere uluslararası seyahatler için yeşil, sarı ve kırmızı listelerini güncelledi. İngiltere Türkiye'yi kırmızı listede tutmaya devam etti.

Ne Olacak?

Yurtiçinde Ağustos ayı Ekonomik Güven Endeksi verisi takip edilirken, yurtdışında ABD’de Temmuz Ayı Mal Ticaret Dengesi, Ağustos Ayı Michigan Tüketici Anketi sonuçları ön planda olacak.

TCMB, Temmuz Ayı Uluslararası Rezervler ve Döviz Likiditesi verilerini açıklayacak.

Jackson Hole Toplantısı dün başladı ve 28 Ağustos’a kadar sürecek.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde yatay açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Piyasalar haftanın son işlem gününe başlarken bugün Jackson Hole Ekonomi Politikaları Sempozyumu’da konuşacak FED Başkanı Powell’ın sunumu takip edilecek. ABD, yılın 2. çeyreğinde %6,6 büyüdü. Yılın ilk çeyreğinde %6,3 büyüyen ekonomi, 2. çeyrekte de beklentilere yakın büyüme gösterdi. 2020’nin 2. çeyreğinde karantina döneminde tüm ekonomilerde rekor daralmalar yaşandı. ABD, salgından en çok etkilenen ülkelerden oldu ve bu dönemde %31,4 oranında daralmıştı. Dün açıklanan ve FED’in para politikasında öncelikli olarak dikkate aldığı istihdam verisinin öncü datası olan haftalık işsizlik maaşı başvuruları son haftada 4 bin kişi artarak 349 binden 353 bine yükseldi. Önceki hafta pandemi sürecinin en düşük seviyesine gerileyen başvurularda artan vaka sayısı ve yeni varyantlar nedeniyle son haftada yükselme oldu. FED Başkanı Powell sunumunda FED’in para politikasında normalleşme ve tapering (tahvil alım azaltımı) konusunda sabırlı olunması gerektiği mesajını vermesi öne çıkıyor.

Yurtiçi piyasalara baktığımızda ise dün 13-20 Ağustos haftasında yurt dışı yerleşik yatırımcılar piyasa fiyatı ve kur hareketlerinden arındırılmış verilerle 20 Ağustos haftasında 207,1 milyon dolar değerinde hisse senedi alımı yaptı. 207 milyon dolarlık yabancı ilgisi hisse senetleri piyasasında 8 Ocak haftasından bu yana en yüksek tutarlı yabancı Hisse senedi alımı olarak kayıtlara geçti. BİST100 endeksinde geçtiğimiz hafta 1.430 puan desteğinin görülmesinin ardından başlayan yükseliş, Bu hafta 1.472 seviyelerine kadar devam etti, bu seviyeden başlayan kar realizasyonlarında endekste 1.440 ve 1.430 seviyelerinin kuvvetli destek oluşturmasını beklerken, yukarı yönlü hareketlerde ise 1.470 puanın üzerindeki kapanışları 1.550 hedef seviyesine yönelik hamle olarak değerlendireceğiz. Dolar/TL tarafına baktığımızda ise güne düşüşle başlamasının ardından 8,35 seviyesine kadar geri çekilmesin ardından öğleden sonra 8,39 seviyesinden işlemlerin gerçekleştiği dikkat çekti.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Ağustos kontratı, Perşembe günü 1.562 - 1.586 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.567 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 103.804 azalarak 269.030 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1577 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 1.588’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.615 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.545 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.576 ve 1,588 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.555 ve 1.545 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Asya borsaları, Jackson Hole öncesi karışık seyirde

Eylül ayı yatırımcılar için çok kritik

Dünya’nın önde gelen ilaç şirketi Pfizer’a ortak olmak ister misiniz?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)