E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekste yatay açılış bekleniyor---

Endekste yatay açılış bekleniyor

Endekste yatay açılış bekleniyor
18 Kasım 2020 - 09:10 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BİST100 endeksinde yatay açılış gerçekleşmesi bekleniyor.

ABD’li şirket Moderna’nın coronavirüs aşısıyla ilgili umut veren açıklamalarının ardından küresel piyasalarda Pazartesi günü yükselişler görüldü. BİST100 endeksi de yeni kapanış rekoru kırdı. 

19 Kasım’da Perşembe Para Politikası Kurulu toplantısında alınacak kararlara odaklanan yurtiçi piyasalar faiz artırımı yapılacağına ve para politikasının önümüzdeki dönemde daha öngörülebilir olacağına dair tahminlerin varlığını koruması ile iyimser bekleyişini sürdürüyor. Ancak coronavirüs vaka sayılarındaki artışla birlikte yeni tedbirlerin konuşulmaya başlaması endeksi baskılıyor.

BİST100 endeksi geçtiğimiz, ABD vadelileri ve Asya piyasalarındaki negatifliğe paralel olarak %0,10 oranında düşüşle 1.291 seviyesinden başladı. Veri akışının az olduğu günde Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nden gelecek olan tedbirler beklendi. Ayrıca S&P, ‘’Türkiye bankaları yatırımcı güveninde ve gelişen piyasalara para akışındaki değişikliklere karşı hassas olmaya devam edecek. Türkiye'de ekonomik küçülme ve zayıflayan TL nedeniyle bankaların varlık kalitesinde gelecek yıl kötüleşme öngörülüyor.’’ açıklamalarında bulundu. BİST100 endeksi hafif satıcılı başladığı işlem gününü coronavirüs vaka sayılarındaki artış sonrasındaki tedbirlerin beklentisi ile %2,57 oranında azalışla 1.259 seviyesinden tamamladı.

Ticaret sektörü payları %1,10 oranında değer kazanırken, turizm sektörü payları %5,71 oranında değer kaybetti.

Dolar / TL tarafında ise Moderna’nın Covid19 aşı çalışmasına yönelik %94,5 oranında başarı sağlandığı açıklaması ve ek olarak Moderna’nın aşısında 2-8 derecelik standart buzdolabı soğukluğunda aşının 1 ay dayanabileceğinin beklenmesi risk iştahını artıran unsur oldu. Haber akışı ile riskli varlıklara olan talep artarken, gelişmekte olan ülke para birimleri üzerindeki baskılarda bir miktar azaldı. Perşembe günü gerçekleşecek olan TCMB Para Politikası Kurulu Toplantısı.

Toplantı öncesinde Hazine ve Maliye Bakanı Elvan’ın sunumunda ekonomiye dair yaptığı pozitif iç piyasa üzerinde etkili olurken, haftanın asıl ana gündem maddesi Perşembe günü açıklanacak faiz kararı olacak. Beklentiler ortalama 475 baz puanlık faiz artışı olurken, kurum olarak 425 baz puan artış beklemekteyiz. Dolar / TL’de 7,75 – 7,90 direnç noktaları seviyeleri olarak, 7,60 – 7,50 seviyeleri ise destek seviyeleri o olarak takip edilecek.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Aralık kontratı, Salı günü 1.417 - 1.455 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.420 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 9.709 adet artarak 494.750 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.437 seviyesinin üzerinde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini canlı tutuyor, özellikle 1.450’nin üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.560 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.400 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.430 ve 1.442 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.409 ve 1.400 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir. 

Piyasada kar satışı sonrası tepki alımları bekleniyor

Piyasada satış baskısı yeni dönem algısı ile dengeleniyor

Birlik Mensucat ve Desa sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)