E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekste tepki alımları sınırlı---

Endekste tepki alımları sınırlı

Endekste tepki alımları sınırlı
26 Şubat 2020 - 09:09 borsagundem.com

QNB Finansbank tarafından hazırlanan analizde endekste zayıf seyrin bugün de devam edebileceği belirtiliyor.

BIST 100: Global piyasalarda virüs kaynaklı endişeler etkili olmaya sürdürüyor. BIST 100 için de toparlanma çabaları sınırlı kalırken, ilk planda 113.400 ve devamında 112.500 destek seviyeleri olarak izlenecektir. Endekste zayıf seyir bugün de devam edebilir…

TL Bonolar: 2-10 yıl vadeli tahvillerde yüksek seviyeler korunurken, %12 bileşik faiz seviyesi 2 yıllık tahvil için destek, 10 yıllık tahvil için de direnç konumunda takip edilecektir. ABD 10 yıllık tahvil faizi %1,36 düzeyinde…

USD/TL: Dolar kuru, global risk iştahında düşüş ile 6,10 seviyesi üzerinde kalmayı sürdürürken, kısa vadeli zirve olarak belirtebileceğimiz 6,16 seviyesi üzerinde 2019 yılı zirvesi olan 6,25 daha geniş kapsamda direnç konumunda…

EUR/USD: ABD tahvil faizlerinin sert düşüşü ABD-Alman tahvil faiz farkını euro lehine daraltırken, Fed faiz indirim ihtimali ile 1,0850 üzerinde kalındığını görüyoruz, 1,0930 sonraki direnç olarak izlenecektir…

Türkiye’nin 5 yıllık CDS risk primi 306 seviyesinde. ABD endekslerinde ikinci gün de %3 kayıpların yaşanması büyük ölçüde Çin harici ülkelerde de virüs kaynaklı hayatını kaybeden insan sayısında görülen artış ile bağlantılı. TL varlıklarda da genele benzer biçimde kar satışlarının etkili olması beklenebilir, endekste yeni pozisyon alımı için aceleci olunmamalı görüşündeyiz.

Yurtdışı borsalarda corona virüsü endişesiyle satış baskısı devam ederken, BIST 100 Endeksi’nde tepki alımları sınırlı. Bu sabah Asya borsaları satıcılı bir seyir izliyor. Endeksin ise kurdaki yükselişin de etkisiyle aşağı yönlü bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. Yurtdışı borsalarda risk iştahı artmadığı sürece endekste zayıf seyir devam edebilir. Teknik olarak endekste 113.400 destek konumunda iken, bu seviyenin aşağı kırılması halinde 112.500 sonraki destek olarak takip edilebilir. 115.000 ise direnç seviyesi olarak korunuyor. Endekste dip oluşumu gerçekleşmeden yeni alım konusunda aceleci olunmamalı görüşündeyiz.

ABD tahvil faizleri güvenli liman arayışının hız kazanması ile düşüşe devam ederken, risk iştahında belirgin azalma ile eurobond piyasasında genel olarak kar satışlarının etkili olması beklenebilir.
TL tahvil faizlerinde ise artan kur volatilitesi ile beraber yüksek seviyelerin korunacağını düşünüyoruz. Türkiye’nin 5 yıllık CDS risk primi 300 seviyesi üzerinde.

Fed faiz indirimi ihtimalinin artan virüs endişelerinin global ekonomi üzerinde etkileri açısından sürekli gündemde olması doları zayıflatıyor. EUR/USD 1,0850 üzerinde kalırken, GBP/USD de 1,30 direncine yakon. Gelişmekte olan ülke para birimleri ise düşen risk iştahı ile zayıflama eğiliminde. İçeride dolar kurunda 6,10-6,16 bandı takip edilecektir, euro kurunda ise 6,61 seviyesi üzerinde 6,70 direnci izlenecektir.

Brent petrol 55 dolar varil seviyesi altında, ABD ham petrol de kritik 50 dolar desteğini aşağı yönde zorlamakta. Altın fiyatları 1625-1660 bandı dahilinde konsolide olurken, gram TL bazında ise 325 üzerinde 330 ve 334 takip edilecek direnç seviyeleri.

BIST 100 Endeksi’nin teknik görünümü 116.600 direnci altında zayıf. Ağırlıklı olarak tahvil-bono yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)