E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekste sert düşüş sonrası tepki alımı gelebilir---

Endekste sert düşüş sonrası tepki alımı gelebilir

Endekste sert düşüş sonrası tepki alımı gelebilir
25 Şubat 2021 - 09:10 borsagundem.com

QNB Finansbank tarafından hazırlanan günlük bültende endekste alıcılı bir açılış bekleniyor

BORSAGUNDEM.COM

BIST 100: Endekste alıcılı bir açılış bekliyoruz, 1500 seviyesi üzerinde ilk planda 1520 direnç olarak takip edilecektir. 1470 ise destek seviyesi olarak geçerli. 1520 direnci altında görünüm zayıf kalacak…

TL Bonolar: Artan kur volatilitesi ile kısmi satıcılı seyir yaşandı, 10 yıllık tahvilde %13 direnç haline geliyor…

USD/TL: 7,20 üzerinde kalıcı olamayan kur için geri çekilme kapsamında 7,15 ve 7,09 destek seviyeleri takip edilecektir…

EUR/USD: 1,2180 direncini yukarı yönde zorlayan paritede 1,2250 sonraki direnç seviyesi olarak belirtilebilir…

Günün Öne Çıkanları:

o Euro Bölgesi tüketici güven endeksi ile ABD'de dayanıklı mal siparişleri, 4Ç revize büyüme, işsizlik maaşı başvuruları ve bekleyen konut satışları verileri açıklanacak…
o TCMB Para Politikası Kurulu toplantı özeti yayımlanacak…
o TKFEN ve AEFES 4Ç finansallarını açıklayacak…
o 66 doları aşan brent petrol fiyatları son 1 yılın en yüksek seviyelerinde…

Türkiye'nin 5 yıllık CDS risk primi 290 düzeyinde, ABD endekslerindeki toparlanmanın ardından TL varlıklarda da benzer bir seyir görebiliriz. Son 3 günde gelen ve kritik destek seviyelerinin altına doğru süren geri çekilmenin ardından tepki alımlarıyla direnç seviyelerine doğru bir hareket görebiliriz.

ABD borsaları günü alıcılı bir seyirle tamamlarken bu sabah Asya borsalarında da pozitif hava devam ediyor. Endeksin de sert düşüş sonrası yurtdışı borsalara paralel alıcılı bir seyirle güne başlamasını bekliyoruz. Endekste 1500 üzerinde 1520 ana direnç seviyesi olarak izlenebilir. 1520 direnci altında kısa vadeli görünüm zayıf kalacak. 1470 destek seviyesi olup, tepki amaçlı trade fırsatları değerlendirilebilir. ABD 10 yıllık tahvil faizleri son bir yılın en yükseğinde, eurobond piyasasında kar satışları devam edebilir. Türkiye'nin 5 yıllık CDS risk primi 290 düzeyinde. TL tahvil faizlerinde de kur oynaklığındaki artış ile beraber kar satışları var, gösterge tahvilde %15 bileşik destek konumunda

Dolar endeksi yeniden 90 seviyesi altına sarkarken, EUR/USD paritesi 1,2180 üzerinde. GBP/USD paritesinde de devam eden yükseliş ile 1,4250 hedef konumunda. Gelişmekte olan ülke para birimlerinde kısmi değer kazanımları var, dolar kuru da dün gördüğü kısa vadeli zirvelerden geri geliyor. Dolar kurunda 7,15 ve euro kurunda da 8,65 kısa vadeli destekler.

Petrolde stok verileri sonrası yükseliş sürüyor, Brent petrol 66 dolar varil düzeyinde. Altın fiyatları dolar endeksi düşüşü ile toparlanma eğiliminde, 1800 ve 1820 ons bazında dirençler. Gram TL bazında ise 415 ve 420 kısa vadeli dirençler olarak takip edilecektir.

BIST 100 Endeksi'nde kısa vadeli görünüm 1520 altında zayıf. 10 yıllık tahvil faizinde %13,00 direnç seviyesi olarak takip edilebilir.

Ağırlıklı olarak tahvil-bono yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir. 

Günün önemli şirket haberleri 25/02/2021

 

Yabancıların en fazla yöneldiği hisseler

 

Fenerbahçe Sportif ve Bilici Yatırım sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)