E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekste önemli bir desteğin kırılmamış olması dikkat çekiyor---

Endekste önemli bir desteğin kırılmamış olması dikkat çekiyor

Endekste önemli bir desteğin kırılmamış olması dikkat çekiyor
07 Aralık 2021 - 09:22 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Küresel risk iştahı yeni haftaya güç kazanımıyla başlarken, Fed’e ilişkin güç kazanan sıkılaşma beklentileri ile salgın cephesindeki gelişmeler aşağı yönlü risk unsurları olarak sıralanabilir. Özellikle mevcut aşıların yeni varyanta karşı ne derece etkili olduğu ve Omicron varyantının küresel ekonomik görünüm üzerindeki etkileri piyasalar tarafından yakından takip ediliyor. Yurt içinde ise kur cephesindeki fiyatlamalar ön planda kalmaya devam ediyor.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

• 13:00 Euro Bölgesi – ZEW Ekonomik Güveni Önem: Orta
• 13:00 Euro Bölgesi – 2021/3Ç GSYH Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Geçen hafta Powell’ın şahin tondaki söylemleri ve salgın kaynaklı belirsizliklerle dalgalı bir seyrin izlendiği küresel hisse piyasalarında yeni haftanın ilk işlem gününde toparlanma çabası ön plana çıktı. Yurt dışındaki olumlu hava ve bankacılık sektöründeki alımlarla BIST-100 Endeksi de yukarı yönlü seyrini sürdürdü ve günü %0,89’luk yükselişle 1.927,39 puandan tamamladı. ABD borsaları günü yükselişlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor.

Endeks kapanışında 13,74– 13,78 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 13,81’li seviyelerden işlem görmekte. BIST100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST-100 risk iştahındaki toparlanma ve bankacılık sektörüne gelen alımlarla birlikte yeni haftada da zirve yenilemelerini sürdürdü. Ekim ortasından beri güçlü yükselişlerin yaşandığı endekste teknik indikatörlerde yorulma emareleri ve negatif uyuşmazlıklar gözlense de endekste henüz önemli bir destek kırılımının yaşanmaması dikkat çekiyor. Bu hususta son yükselen trendi önemli bir referans olarak takip ediyoruz. Trend üzerinde kalındığı sürece yükseliş eğiliminin devam edebileceği endekste 1.950 ve devamında 2.000 seviyesi test edilebilir. Geri çekilmelerde ise 1.900 ile son yükseliş trendinin geçtiği 1.870 seviyesi destek olarak izlenecektir. Trend altında satışların hız kazanabileceği ve 1.800 seviyesinin test edilebileceği göz önünde bulundurulmalıdır.

Günün önemli şirket haberleri 7/12/2021

 

Akbank ve Denge Holding sorusu

 

Kurlarda sınırlı gevşeme

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)