E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekste olumlu görünüm korunuyor---

Endekste olumlu görünüm korunuyor

Endekste olumlu görünüm korunuyor
20 Mayıs 2020 - 09:35 borsagundem.com

QNB Finansbank tarafından hazırlanan analizde BIST 100 endeksinde pozitif bir açılış bekleniyor,

BIST 100: Endekste pozitif bir açılış bekliyoruz, ilk planda 102.500 ve sonrasında 103.500 seviyeleri direnç olarak ön plana çıkmakta. Endekste olumlu görünüm korunuyor…

TL Bonolar: Yapılan ihalelerin ardından gelen kar satışları nispeten sınırlı kalırken, gösterge tahvilde %9 ve 10 yıllık tahvilde de %13 bileşik faiz seviyesi direnç olarak takip edilecektir…

USD/TL: Dolar kuru swap anlaşması konusunda beklentiler ile gerilerken, görülen kısa vadeli dip olan 6,75 ilk planda destek olarak izlenecektir, 6,85 ise direnç haline gelmiş durumda…

EUR/USD: Euro Bölgesi dahilinde teşvik paketlerinin kullanımı konusunda anlaşmaya varılacağına dair beklentiler ile parite yükselişte, 1,0910 üzerinde 1,10 kuvvetli direnç konumunda…

Türkiye’nin 5 yıllık risk primi 600 seviyesi altına gerilerken, ABD piyasalarında son günlerde yaşanan yükselişin dün sonlandığını görüyoruz. Aşı konusundaki beklentilerin sekteye uğraması ile kritik dirençlere yaklaşan endekslerde kar satışları geldi. Ancak Asya’da kar satışlarının karşılandığını görüyoruz, swap anlaşmasına dair gelen açıklamalara karşın süren beklentiler ile TL varlıklarda genel olarak olumlu bir seyir beklenebilir. Bu sabah Asya borsaları Çin hariç yükselirken, ABD vadeli endeks kontratları artıda işlem görüyor.

BIST 100 Endeksi’nin ise gerileyen kur ve CDS risk priminin de desteği ile yurtdışı borsalara paralel yukarı yönlü bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. Teknik olarak üçgen sıkışmasını yukarı tamamlayan endekste kısa vadeli görünüm güçlü. 100.600 destek, 102.500 ve 103.500 direnç seviyeleri olarak takip edilebilir. 100.600’ün üzerinde kısa vadeli görünüm olumlu olduğundan, mevcut trade pozisyonları korunabilir.

ABD 10 yıllık tahvil faizi %0,70 düzeyinde. Türkiye’nin 5 yıllık CDS risk primi ise yine 600 seviyesi altına gelmiş durumda. Eurobond piyasasında kısa vadeli tahvillere dair önerilerimiz devam ediyor. TL tahvil faizlerinde ise bankaların aktif rasyosunu tutturmaları ile talep zayıflayabilir, bu noktadan sonra düşüş sınırlı kalabilir.

Euro Bölgesi dahilinde uzlaşma beklentileri ile 1,10 direncine yaklaşan EUR/USD paritesi ile dolar endeksi 100 seviyesi altında. Gelişmekte olan ülke para birimleri dolar karşısında değer kazanırken, içeride de swap anlaşmasına dair beklentiler ile TL benzer bir seyir izlemekte. Dolar kuru için 6,75 destek konumunda, 6,85 direnç olarak izlenebilir. Euro kurunda ise 7,35 desteği üzerinde 7,50 direnci geçerli.

Petrolde talep artışı beklentileri ile beraber devrede olan OPEC üretim kısıntıları Brent petrolü 35 dolar varil sınırına getirmiş durumda. Altın fiyatlarında kar satışlarının karşılanması ile 1750 dolar ons direncine yakın seyir var. Gram TL bazında ise 380 önemli destek konumunda izlenecektir.
BIST 100 Endeksi’nin teknik görünümü 100.000 üzerinde olumlu.

Ağırlıklı olarak tahvil-bono yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)